Dieselgate

VW pred novim skandalom, prijeti mu "električni Dieselgate"

Njemačkom proizvođaču Volkswagenu koji se još bori sa repovima skandala "Dieselgate", prijeti novi skandal, koji je ovaj put vezan za električna vozila.

Bosch našao spas za dizelaše

Njemački gigant Bosch koji ima 402.000 zaposlenih predstavio je revolucionarni sistem pročišćavanja štetnih gasova dizelskih automobila koji će omogućiti revoluciju odnosno smanjenje emisija zloglasnih azotnih oksida (NOx) na nivo 10 puta manji nego što će biti ograničenje 2020.

Bivši Volkswagenov inženjer osuđen na zatvorsku kaznu

Jedan sud u Sjedinjenim Američkim Državama izrekao je zatvorsku kaznu od gotovo tri i po godine bivšem inženjeru njemačkog Volkswagena zbog umješanosti u skandal sa lažiranjem podataka o emisiji štetnih gasova.

Porsche razmatra ukidanje dizel motora

Izvršni direktor Porschea Oliver Blum potvrdio je medijima da je afera Dieselgate poljuljala povjerenje ovog proizvođača u dizel motore.

Porsche optužen za varanje

Porsche nije izuzet iz famoznog Dieselgate skandala, tako da je sada i službeno podignuta optužnica protiv kompanije, jer je utvrđeno kako je ugrađena sporna naprava za varanje na eko testu.

220.000 vozača tuži Volkswagen

Vozači u Holandiji i Velikoj Britaniji ipak su se udružili te će zajedno nastupati protiv njemačkog automobilskog koncerna. U cijelu priču uključeno je 220.000 vozača, koji od VW-a traže odštetu zbog varanja.

Dieselgate: Spiegel optužio Porsche za prevaru

Novi problemi za Volkswagen koncern i njegovu prestižnu marku. Porscheov popularni terenac Cayenne u dizelskom izdanju ima daleko višu emisiju štetnih gasova, piše njemački Der Spiegel pozivajući se na nezavisne rezultate koje je proveo TUV Nord.

Direktor Volkswagena pod istragom zbog tržišnih manipulacija

Njemački tužioci otvorili su danas novu istragu protiv generalnog direktora Volkswagena Matijasa Milera i još nekih čelnika zbog navodnih tržišnih manipulacija u svjetlu skandala Dieselgate.

Određena kazna za Volkswagen TDI u SAD-u

Volkswagen se nagodio sa sudom u SAD-u po pitanju kazne za sporne 3.0 TDI motore koji su dio Dieselgate skandala.

Južnokorejci vraćaju 2.500 vozila Nijemcima

Južnokorejska vlada odlučila je kako će oko 2.500 automobila marke Audi i Volkswagen, koji od prošle godine stoje zarobljeni i teretnoj luci Pjeongtaek vratiti proizvođaču.

Najčitanije