Digitalizacija

Pravni i poslovni propisi u digitalnoj formi

Trenutni način poslovanja, razvoj novih tehnologija odnosno inovacija u dijelu digitalizacije, zauzima ključnu aktivnost za razvoj svake radne organizacije.

U Tesliću 30. septembra i 1. oktobra Digitalna konferencija "D Days"

Digitalna konferencija "D Days" pod nazivom "Digitalizacija zemalja JIE - povratak u budućnost" biće održana u hotelu "Kardial" u Tesliću 30. septembra i 1. oktobra.

Potpisan sporazum o digitalizaciji Miroslavljevog jevađelja

U Narodnom muzeju u Beogradu danas je potpisan sporazum povodom digitalizacije Miroslavljevog jevanđelja, najstarijeg sačuvanog srpskog ćiriličnog rukopisa.

Digitalna ekonomija novi oblik poslovanja

Digitalna ekonomija novi je oblik ekonomije, koji se zasniva na digitalnim tehnologijama i predstavlja jednu od najatraktivnijih mogućnosti za rast i razvoj poslovanja.

COVID natjerao banke na digitalizaciju

Zbog virusa COVID-19, 60 odsto banaka u svijetu zatvorilo je filijale ili skratilo radno vrijeme, a mnoge su primijenile nove, digitalizovane procese, kao što su otvaranje računa - 34 odsto, metode za identifikaciju i verifikaciju na daljinu - 23 odsto i beskontaktno plaćanje - 18 odsto, pokazalo je istraživanje Dilojta.

Krupnim koracima ka modernoj Poreskoj upravi RS

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske od ove godine omogućila je elektronsko podnošenje svih poreskih prijava iz svoje nadležnosti, čime je napravljen veliki iskorak na polju digitalizacije poslovanja ove institucije, sa ciljem da se poreskim obveznicima olakša izvršavanje njihovih poreskih obaveza.

B2BIT platforma: Uvođenje digitalizacije u mala i srednja preduzeća uslov opstanka

Iako je uvođenje ograničenja i preventivnih mjera povodom pandemije virusa COVID-19 u poslovanje širom svijeta, pa tako i u BiH, urađeno sa ciljem očuvanja zdravlja i sprečavanja širenja zaraze, brojna mala i srednja preduzeća (MSP) su se našla u nezavidnoj situaciji da nisu u mogućnosti prenijeti svoje poslovanje u digitalnu sferu ili u potpunosti ili čak djelimično.

"Digitalni cunami" iz Šangaja potopiće američku Silicijumsku dolinu

Kina je još jednom poljuljala američko tehnološko liderstvo — u Šangaju je otvorena specijalizovana berza visokotehnoloških kompanija "Star market", koja je slična američkoj elektronskoj dioničkoj berzi "Nazdak".

Brnabić: Smanjenje rominga - korak ka drugačijoj budućnosti

BEOGRAD - Premijer Srbije Ana Brnabić otvorila je u Beogradu drugi digitalni samit i istakla da je iz prijestonice danas svijetu poslata poruka da Srbija, uprkos svim izazovima i nerazumijevanjima, radi na regionalnom povezivanju, saradnji i sprovođenju sporazuma i preuzetih obaveza.

BiH se uključuje u proces digitalizacije kulturnog naslijeđa

SARAJEVO - Španski arheolog i naučni direktor neprofitne privatne istraživačko-obrazovne organizacije posvećene dokumentovanju, monitoringu i zaštiti globalnog kulturnog i prirodnog naslijeđa Global Digital Heritage (GDH) Viktor Menkero održaće danas na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu predavanje o digitalizaciji kulturnog naslijeđa najsavremenijim tehnologijama.

Najčitanije