Dijabetes

Preminula trudnica nakon testiranja na dijabetes

KELN - Njemačke vlasti zatvorile su tri apoteke "Hejlig-Gejst" u Kelnu nakon što je jedna trudnica preminula poslije upotrebe testa na dijabetes, javili su danas njemački mediji.

Broj oboljelih od dijabetesa u porastu

KOSTAJNICA - U kostajničkom Domu zdravlja registrovano je 340 dijabetičara, od kojih je 130 na inzulinu, a broj novooboljelih je u porastu, rekla je Srni medicinska sestra Jasna Borojević.

Malina štiti od nastanka dijabetesa i raka

Obogatite ishranu malinama i imaćete više benefita po zdravlje.

I djecu muče visok pritisak i dijabetes

Iako se za neka oboljenja misli da mogu da se jave samo kod starijih ljudi, u ordinacijama ljekara teške dijagnoze otkrivaju i mališanima

Preskakanje doručka povećava rizik od dijabetesa tipa 2

Nije nepoznanica da je doručak najvažniji dnevni obrok. Uprkos tome, mnogi ga preskaču, što, osim nedovoljno energije za obavljanje svih obaveza, vremenom nosi i veći rizik za razvoj dijabetesa tipa 2, pokazuju istraživanja.

Kako da prepoznate dijabetes

Suprotno uvreženom mišljenju, dijabetes zapravo nije jedna bolest i dijeli se na tri različita tipa.

Šećerna bolest sve češća kod mališana

BANJALUKA - Trenutno je, kada je u pitanju dijabetes, najveći problem sa najmlađom populacijom jer od dijabetesa sve više obolijevaju djeca mlađa od sedam godina, kazala je Gordana Bukara-Radujković, pedijatar endokrinolog, a povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa.

U prošloj godini prijavljena 1.042 novooboljela od dijabetesa

BANJALUKA - U Republici Srpskoj su u prošloj godini prijavljena 1.042 novooboljela od dijabetesa, od kojih 543 muškarca i 499 žena, rečeno je Srni u Institutu za javno zdravstvo Srpske.

Lijek koji bi mogao mnogo da pomogne dijabetičarima trenutno na testu

U Kardifu, u Velikoj Britaniji, počelo je prvo testiranje novog lijeka na pacijentima koji imaju dijabetes tipa 1, piše Njuzvik. Dva pacijenta dobila su lijek koji bi trebalo da im pomogne u stvaranju ćelija koje proizvode hormon insulin. Ako testiranje bude uspješno, lijek bi mogao da smanji potrebu pacijenata za svakodnevnim injekcijama insulina.

Da li topla kupka može da zamijeni trening?

Najnovija istraživanja pokazala su da opuštanje u toploj kupki ima jednako pozitivne učinke na organizam kao i 30 minuta šetnje, navodi portal "Sajens alert".

Najčitanije