Dijabetes

Tihi simptomi dijabetesa

Postoje određene potrebe našeg organizma, koje, ako su učestale, pokazuju da nešto nije kako treba. Naše tijelo i organizam šalju nam jasnu poruku, kada nešto nije uredu, kako bismo reagovali i na vrijeme posjetili ljekara.

Gojaznost, krvni pritisak i dijabetes pojačavaju zarazu

Virus korona je u Nju Orleansu (u odnosu na broj stanovnika) mnogo smrtonosniji nego u ostatku SAD, a ljekari navode da je razlog gojaznost i sa njom povezane bolesti.

Čubrilović: Pomoći ljekarima da bi brže liječili dijabetes

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Banjaluci Prvi simpozijum pedijatara i endokrinologa posvećen dječijem dijabetesu, na kojem učestvuju stručnjaci iz Srpske, BiH i zemalja regiona.

Pejičić: Od dijabetesa boluje oko 80.000 ljudi u Srpskoj

U Republici Srpskoj, prema podacima Instituta za javno zdravstvo, od dijabetesa boluje 62.800 lica, ali je taj broj sigurno veći i procjena je da dostiže 80.000, rekla je danas u Banjaluci predsjednica Udruženja endokrinologa i dijabetologa Srpske Snježana Popović Pejičić.

U Novom Gradu registrovano 1.500 pacijenata sa dijebetesom

NOVI GRAD - U Novom Gradu je registrovano 1.500 pacijenata oboljelih od dijabetesa od kojih je 400 sa dijabetesom tipa jedan koji koriste insulin, a 1.100 sa dijebetesom tipa dva koji u terapiji koriste tablete, rečeno je Srni u lokalnom Domu zdravlja.

Preminula trudnica nakon testiranja na dijabetes

KELN - Njemačke vlasti zatvorile su tri apoteke "Hejlig-Gejst" u Kelnu nakon što je jedna trudnica preminula poslije upotrebe testa na dijabetes, javili su danas njemački mediji.

Broj oboljelih od dijabetesa u porastu

KOSTAJNICA - U kostajničkom Domu zdravlja registrovano je 340 dijabetičara, od kojih je 130 na inzulinu, a broj novooboljelih je u porastu, rekla je Srni medicinska sestra Jasna Borojević.

Malina štiti od nastanka dijabetesa i raka

Obogatite ishranu malinama i imaćete više benefita po zdravlje.

I djecu muče visok pritisak i dijabetes

Iako se za neka oboljenja misli da mogu da se jave samo kod starijih ljudi, u ordinacijama ljekara teške dijagnoze otkrivaju i mališanima

Preskakanje doručka povećava rizik od dijabetesa tipa 2

Nije nepoznanica da je doručak najvažniji dnevni obrok. Uprkos tome, mnogi ga preskaču, što, osim nedovoljno energije za obavljanje svih obaveza, vremenom nosi i veći rizik za razvoj dijabetesa tipa 2, pokazuju istraživanja.

Najčitanije