Dijabetes

Izmjeren šećer 22, Zvorničanka tvrdila da je aparat pokvaren

ZVORNIK - Veći broj građana danas se u Zvorniku odazvao akciji besplatnog mjerenja šećera u krvi povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, a medicinska ekipa je jednoj sugrađanki konstatovala nivo šećera od čak 22, ali je ona odbila preporuku da se javi porodičnom ljekaru.

Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, Fond finansira i insulin najnovije generacije

BANJALUKA - Obavezno zdravstveno osiguranje u Republici Srpskoj finansira širok spektar prava lica oboljelih od dijabetesa koja su u potpunosti oslobođena plaćanja participacije za osnovnu bolest i sve njene komplikacije, a proteklih godina uvedeni su i insulini najnovije generacije koje ne finansiraju ni razvijenije zemlje regiona, saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske.

U Hercegovini za godinu dana troje djece oboljelo od dijabetesa

Novembar je u znaku borbe protiv dijabetesa - bolesti modernog doba.

Korona povećala broj dijabetičara

TREBINJE- U Trebinju se iz godine u godinu povećava broj oboljelih od dijabetesa, na šta je uticao i virus korona, ali se srećom smanjuje broj oboljelih od tuberkuloze.

Gorka dinja, čisti jetru, pomaže u borbi protiv raka, dijabetesa i lošeg holesterola

Gorka dinja (lat. Momordica charantia) je biljka iz porodice Cucurbitaceae ili tikvovki (krastavca, tikve, dinje i lubenice), poznata i kao karela.

Svaki četvrti stanovnik BiH ima dijabetes

ZENICA - BiH na hiljadu stanovnika ima oko 270 oboljelih od šećerne bolesti, a procjenjuje se da skoro 100 oboljelih još ne zna da imaju ovu bolest, podaci su Internacionalne dijabetološke federacije (IDF) i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Podijelili stotinu aparata za mjerenje šećera u krvi

TREBINJE- Udruženje dijabetičara Trebinje podijelio je stotinu besplatnih aparata za mjerenje šećera u krvi sa pripadajućim trakicama i ostalim potrošnim materijalom neophodnim za kvalitetnu kontrolu dijabetesa.

Tihi simptomi dijabetesa

Postoje određene potrebe našeg organizma, koje, ako su učestale, pokazuju da nešto nije kako treba. Naše tijelo i organizam šalju nam jasnu poruku, kada nešto nije uredu, kako bismo reagovali i na vrijeme posjetili ljekara.

Gojaznost, krvni pritisak i dijabetes pojačavaju zarazu

Virus korona je u Nju Orleansu (u odnosu na broj stanovnika) mnogo smrtonosniji nego u ostatku SAD, a ljekari navode da je razlog gojaznost i sa njom povezane bolesti.

Čubrilović: Pomoći ljekarima da bi brže liječili dijabetes

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas u Banjaluci Prvi simpozijum pedijatara i endokrinologa posvećen dječijem dijabetesu, na kojem učestvuju stručnjaci iz Srpske, BiH i zemalja regiona.

Najčitanije