Dijalog

Dačić: Priština taksama ubila dijalog sa Beogradom

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom godišnjice od uvođenje taksa Prištine na robu iz centralne Srbije da su one, osim velike ekonomske štete, ubile i dijalog Beograda i Prištine.

Haradinaj: Zašto sjediti za stolom ako Srbija ne pristaje na priznanje

PRIŠTINA - Premijer u ostavci Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da ne vidi zašto bi se nastavio dijalog ako Beograd ne pristaje na priznanje.

Vučić: Spremni na dijalog sa Prištinom, bez obzira na političku cijenu

NJUJORK - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Njujorku za RTS, nakon sastanka sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, da je američkom zvaničniku rekao da je Srbija spremna da, čim se ukinu takse, krene u otvoreni politički dijalog sa kosovsko-metohijskim Albancima.

"Apsurdno da kao uslov za početak dijaloga traže od Srbije da prizna Kosovo"

BERLIN - Izaslanik za Jugoistočnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Kristijan Helbah kaže da se Berlin protivi blokiranju procesa dijaloga Beograda i Prištine

Merkel: Nadvili se tamni oblaci nad dijalogom Beograda i Prištine

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas da su se tamni oblaci nadvili nad dijalogom Beograda i Prištine nakon što su kosovske vlasti uvele takse na srpsku robu.

Tači ostaje glavni pregovarač u dijalogu sa Beogradom

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači će zadržati istu ulogu u dijalogu sa Beogradom, bez obzira na presudu Ustavnog suda, saopšteno je iz njegove kancelarije, a prenosi prištinska "Koha".

Vučić: Početkom septembra novi prijedlozi o nastavku dijaloga

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će početkom septembra biti dostupni novi prijedlozi o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Tači pozvao SAD da se uključe u dijalog

BERLIN - Predsjednik Kosova Hašim Tači, pozvao je danas SAD da se uključe u dijalog Beograda i Prištine, jer, kako kaže, bez njih tih pregovora ne može biti.

Haradinaj optužuje Mogerini i Hana: Njihove izjave ugrozile dijalog

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocijenio je da se zbog izjava šefice evropske diplomatije Federick Mogerini i evropskog komesara za proširenje i susjedsku politiku Johanesa Hana o mogućem korigovanju granica Srbije i Kosova izgubilo godinu dana.

Tači: Sporazum sa Beogradom moguć ove godine

LONDON - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je sporazum s Beogradom moguć ove godine, ali da nema planova za ukidanje tarifa na robu iz Srbije koje su i dovele do obustave dijaloga.

Najčitanije