Dijalog

"Apsurdno da kao uslov za početak dijaloga traže od Srbije da prizna Kosovo"

BERLIN - Izaslanik za Jugoistočnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Kristijan Helbah kaže da se Berlin protivi blokiranju procesa dijaloga Beograda i Prištine

Merkel: Nadvili se tamni oblaci nad dijalogom Beograda i Prištine

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas da su se tamni oblaci nadvili nad dijalogom Beograda i Prištine nakon što su kosovske vlasti uvele takse na srpsku robu.

Tači ostaje glavni pregovarač u dijalogu sa Beogradom

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači će zadržati istu ulogu u dijalogu sa Beogradom, bez obzira na presudu Ustavnog suda, saopšteno je iz njegove kancelarije, a prenosi prištinska "Koha".

Vučić: Početkom septembra novi prijedlozi o nastavku dijaloga

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će početkom septembra biti dostupni novi prijedlozi o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Tači pozvao SAD da se uključe u dijalog

BERLIN - Predsjednik Kosova Hašim Tači, pozvao je danas SAD da se uključe u dijalog Beograda i Prištine, jer, kako kaže, bez njih tih pregovora ne može biti.

Haradinaj optužuje Mogerini i Hana: Njihove izjave ugrozile dijalog

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocijenio je da se zbog izjava šefice evropske diplomatije Federick Mogerini i evropskog komesara za proširenje i susjedsku politiku Johanesa Hana o mogućem korigovanju granica Srbije i Kosova izgubilo godinu dana.

Tači: Sporazum sa Beogradom moguć ove godine

LONDON - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je sporazum s Beogradom moguć ove godine, ali da nema planova za ukidanje tarifa na robu iz Srbije koje su i dovele do obustave dijaloga.

"Kosovo spremno za nastavak dijaloga sa Srbijom"

PRIŠTINA - Kopredsjedavajući kosovskog pregovaračkog tima Fatmir Ljimaj izjavio je da je Kosovo spremno za nastavak dijaloga o sporazumu o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Hoće li Mogerini ponovo sjesti između Vučića i Tačija?

​BEOGRAD - Iako je evropski komesar Johanes Han danas rekao da se nada skorom nastavku dijaloga Beograda i Prištine koji bi rezultirao održivim i pravnoobavezujućim sporazumom, analitičari iz Beograda ne dijele njegov optimizam.

Merkelova pokušava da spase dijalog sa Prištinom

BEOGRAD - Evropa ulaže posljednje napore da oživi dijalog Beograda i Prištine i spase šansu da se dođe do rješenja za Kosovo, piše "Blic" i ukazuje da je njemačka kancelarka Angela Merkel u Prištinu i Beograd poslala svoje najbliže savjetnike.

Najčitanije