Dijalog

Špirić: Bošnjački lideri nisu za unutrašnji dijalog

SARAJEVO - Po završetku današnje sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zamjenik predsjedavajućeg Doma Nikola Špirić, u izjavi novinarima je optužio bošnjačke predstavnike da više vjeruju međunarodnoj zajednici nego što su za unutrašnji dijalog sa Srbima i Hrvatima o rješenjima za aktuelnu političku krizu u Bosni i Hercegovini.

Dijalog s Vučićem za Bošnjake rušenje države

SARAJEVO, BANJALUKA - Bošnjačke političke stranke u startu su osudile najavu razgovora Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, i Bakira Izetbegovića, lidera SDA, jer, kako su naveli, time se derogiraju institucije BiH, a i sam Izetbegović predstavlja kao lider Bošnjaka, što nije tačno.

Vučić: Nastavićemo dijalog, prva tema biće ZSO

KRANJ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon razgovora sa liderima EU i zapadnog Balkana da će biti nastavljen dijalog u Briselu između Beograda i Prištine, ali da prva tema mora da bude formiranje Zajednice srpskih opština.

Lajčak: Postignut dogovor o deeskalaciji na sjeveru KiM

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine potvrdio je da je danas u Briselu, poslije dva dana pregovora, postignut dogovor o deesakalciji i "putu naprijed".

NYGEA dobitnik grant sredstava USAID-ovog projekta: Mlade uče dijalogu i zajedništvu

SARAJEVO - Cilj projekta "Dijalog je primaran" je da mladi ljudi različitih etničkih pripadnosti pri susretima uče o životu svojih vršnjaka u drugim sredinama, o različitostima, ali i da zajednički promišljaju o mogućim rješenjima problema sa kojima se susreću.

Lajčak: Sastanak bio težak, potpuno različiti pristupi

BRISEL - Sastanak delegacija Beograda i Prištine na viskom nivou bio je težak i pokazao je potpuno različit pristup dvije strane, izjavo je danas visoki predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištne Miroslav Lajčak.

Vučić će na sastanku u Briselu pokazati listu napada na Srbe na KiM

BRISEL - U Briselu je počeo trilateralni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija i EU posrednika u dijalogu Beograda i Prištine Žosepa Borelja i Miroslava Lajčaka.

Lajčak: Sastanak delegacija Beograda i Prištine opsežan i dubinski

BEOGRAD/BRISEL - U Briselu je kasno popodne završen sastanak ekspertskih delegacija Beograda i Prištine u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa, a specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ocijenio je da su to bili opsežni i dubinski razgovori o čitavom nizu elemenata dijaloga.

Lajčak: Dijalog nije bio lak, ali je važno da se dogodio

BRISEL - Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograd i Prištine u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio.

Borelj: Podstičem nastavak dijaloga bez odlaganja

BRISEL - Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izrazio je danas zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Najčitanije