Dijamant

Fortenova s Agrokorom najavila preuzimanje Dijamanta

Hrvatska Fortenova grupa obavijestila je o namjeri preuzimanja 3,85 odsto akcija zrenjaninskog Dijamanta, objavljeno je na Beogradskoj berzi.

Rusi napravili masku od dijamanata i bijelog zlata, vrijedi bogatstvo

Zlatara iz Rusije "Mozi" napravila je zaštitnu masku od bijelog zlata i dijamanata koja ima basnoslovnu cijenu.

Rusi našli purpuno roze dijamant od skoro 15 karata

Izuzetno rijedak purpurno-roze dijamant iskopan u Rusiji bi mogao da dostigne cijenu od 38 miliona dolara na aukciji na kojoj će biti izložen 11. novembra, saopšteno je danas iz aukcijske kuće Sotebi.

Čemu služi i da li štiti dijamantska maska od milion i po dolara

Izraelska juvelirnica predstavila je zaštitnu masku za lice od zlata prekrivenu dijamantima, koja će biti najskuplja na svijetu, ne nižoj od milion i po dolara.

Bh. "dijamant" 17. na planeti

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jedan je od 25 najboljih fudbalera svijeta u 21. stoljeću.

Rusi preuzimaju primat na tržištu obojenih dijamanata

MOSKVA - Jedan od najvećih ruskih proizvođača dijamanata, Alrosa, preuzeće vođstvo na tržištu obojenih dijamanata uskoro, kada se zatvori australijski rudnik Argajl.

Grad leži na 72 tone dijamanata, ali ne može da se obogati

NERDLINGEN - Stanovnici gradića Nerdlingen u Njemačkoj znaju da žive na tonama dijamanata, ali ne namjeravaju da ga razruše kako bi se obogatili.

Rijedak plavi dijamant prodat na aukciji za 10 miliona dolara

Najčistiji plavi dijamant, od 7,03 karata, iz privatne kolekcije, prodat je u aukcijskoj kući "Kristi" u Ženevi za 10 miliona dolara.

Italijani traže Crnogorca okrivljenog za krađu dijamanata

PODGORICA - Sud u Veneciji raspisao je potjernicu za Podgoričaninom Goranom Perovićem (55), članom organizovane kriminalne grupe koja je ukrala dijamante i nakit vrijedan oko sedam miliona evra, vlasništvo katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al Tanija.

Gasprom će pretvarati gas u dijamant

"Gasprom njeft" je objavio tender za istraživanje procesa pretvaranja gasa u tvrdi proizvod, a rezultat procesa bi mogao biti sintetički dijamant, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu kompanije.

Najčitanije