Dijamant

Rusi preuzimaju primat na tržištu obojenih dijamanata

MOSKVA - Jedan od najvećih ruskih proizvođača dijamanata, Alrosa, preuzeće vođstvo na tržištu obojenih dijamanata uskoro, kada se zatvori australijski rudnik Argajl.

Grad leži na 72 tone dijamanata, ali ne može da se obogati

NERDLINGEN - Stanovnici gradića Nerdlingen u Njemačkoj znaju da žive na tonama dijamanata, ali ne namjeravaju da ga razruše kako bi se obogatili.

Rijedak plavi dijamant prodat na aukciji za 10 miliona dolara

Najčistiji plavi dijamant, od 7,03 karata, iz privatne kolekcije, prodat je u aukcijskoj kući "Kristi" u Ženevi za 10 miliona dolara.

Italijani traže Crnogorca okrivljenog za krađu dijamanata

PODGORICA - Sud u Veneciji raspisao je potjernicu za Podgoričaninom Goranom Perovićem (55), članom organizovane kriminalne grupe koja je ukrala dijamante i nakit vrijedan oko sedam miliona evra, vlasništvo katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al Tanija.

Gasprom će pretvarati gas u dijamant

"Gasprom njeft" je objavio tender za istraživanje procesa pretvaranja gasa u tvrdi proizvod, a rezultat procesa bi mogao biti sintetički dijamant, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu kompanije.

Veličanstven i rijedak: Pink dijamant od 10.64 karata

​Sotheby’s Hong Kong Magnificent Jewels & Jadeite prodaja, koja će se održati 7. oktobra su vrijeme i mesto kada će ovaj dragi kamen pronaći svog vlasnika, kog će opčiniti svom svojom ljepotom i veličanstvenošću.

U Rusiji iskopan jedinstveni žuti dijamant

Jedinstveni dijamant sa neobičnim odsjajem limunžute boje, mase 47,61 karat, iskopan je u Arhangelskoj oblasti, saopštilo je regionalno Ministarstvo za prirodne resurse.

Veliki plavi dijamant predstavljen u Bocvani

​Veliki plavi dijamant težine preko dvadeset karata, predstavljen je danas u Bocvani, gdje je ovaj dragoceni kamen i otkriven.

Rusi iskopali jedinstveni 100-karatni dijamant

Svjetski lider u rudarstvu dijamanata iz Rusije, Alrosa, je na svom nalazištu u sjeveroistočnom regionu Jakutije iskopao dijamant vrhunskog kvaliteta.

Tajlanđanin otvorio lažnu prodavnicu da bi ukrao dijamant

Tajlanđanin Pipatpongpat Suksavatpat je uhapšen i optužen za pljačku nakon što je uspješno sproveo sofisticirani plan, koji uključuje osnivanje lažne prodavnice nakita i namamljivanje indijskog biznismena tamo, kako bi ukrao vrijedan dijamant.

Najčitanije