Dijeta

Zašto se limun dijeta smatra jednom od najzdravijih na svijetu?

Zahvaljujući ovoj dijeti kilogrami prilično brzo nestaju, ali to nikako nije njena osnovna prednost. Ipak, ona isto tako nije za svakoga.

Četiri napitka koja gase žeđ i tope naslage sa stomaka

​Sada je idealno vrijeme da se odvikneš od zaslađenih sokova i bespotrebnog unošenja dodatnih kalorija kojih vjerojatno nisi ni svjesna.

Za dvije sedmice istopite suvišno salo na stomaku

​Što biste rekli za prehranu uz pomoć koje ćete za par nedjelja nositi jedan konfekcijski broj manje i imati ravan trbuh bez da brojite kalorije i satima vježbate? Ovo obećanje ide uz novu američku DASH dijetu.

Najbrža zdrava dijeta

Vječita dilema da li istovremeno možete da brzo i zdravo oslabite, dobila je svoj odgovor - možete u kratkom roku postići željene rezultate, a da ne pri tom ne ugrozite zdravlje ako se pridržavate ovih savjeta.

Pet najopasnijih dijeta

Neke od ovih dijeta su vrlo popularne, ali to nikako ne znači da su dobre za vaš organizam.

Bundeva idealna za dijetu

Jelovnik koji podrazumijeva bundevu preporučuje se onima koji žele brzo da smršaju.

Nordijska dijeta obećava gubitak kilograma

Ako su vam dosadile dijete bazirane na mediteranskom jelovniku, možda ne bi bilo loše da razmislite o prelasku na nešto "jači" plan - nordijsku prehranu.

Ove navike usporavaju gubljenje kilograma

Ljudi se često toliko fokusiraju na gubljenje kalorija da zaboravljaju koliko je ljudsko tijelo ustvari sposobno da samo sagorijeva kalorije. Što je metabolizam brži, sagorijevamo više kalorija. Upravo zbog toga je potrebno izbjegavati navike koje usporavaju metabolizam, piše "Brajt Sajd" (Bright Side).

Deset zakona zbog kojih više nećete pomisliti na dijetu

Mnogi od nas doživljavaju jelo kao potrebu koju treba što prije obaviti kako bi nam ostalo vremena za druge stvari poput rada, kućanskih poslova ili gledanja televizije. Redovno jedemo s nogu ili za radnim stolom, ponekad čak kod kuće na brzinu progutamo hranu s tanjira. Uključimo autopilota i mehanički nabadamo vilicom, žvaćemo i gutamo.

Kineski jelovnik koji topi kilograme

Efikasnost i raznovrstan jelovnik učinili su da kineska dijeta postane popularna u cijelom svijetu.

Najčitanije