Dijeta

Dijeta ruske balerine za savršen struk

Zahvaljujući pravilnom izboru namirnica, balerina Ana Mihalkov ima savršenu liniju. Tokom života se u nekoliko navrata borila sa viškom kilograma, a često je primjenjivala rigorozne dijete, a one su ostavile trag na njeno zdravlje.

Savjeti nutricionista: Glavni znakovi da ste na lošoj dijeti

Ljudima koji su smršavjeli i uspjeli zadržati novu težinu zajedničko je što su promijenili način života. To znači da su nastavili paziti koliko i šta jedu te su shvatili zašto se prejedaju.

Savjeti kako da održite željenu težinu nakon dijete

Put do cilja - gubitka kilograma je uvijek dug i mukotrpan. Prebrojavanje unijetih kalorija, odricanje od omiljenih jela, izgladnjivanje… Ali, šta poslije? - pitanje je koje mnoge muči. Kada prođete kroz cijeli proces i dođete do željenog izgleda kako da ostanete vitki i ne ugojite se ponovo? Zato vam danas donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u tome.

I Anistonova praktikuje hit dijetu: Tijelo mora gladovati 16 sati

Svi smo vidjeli kako američka glumica Dženifer Aniston (50) "sjaji" uprkos svojim godinama, a linija joj je uvijek besprijekorna.

Indijska dijeta: Očistite tijelo od toksina i izgubite kilograme

Ako tokom trajanja dijete želite da se hranite zdravo, gubite kilograme, a pritom ne osjećate umor indijska dijeta je vaš savršen recept.

Kako da održite željenu težinu nakon dijete

Put do cilja – gubitka kilograma je uvijek dug i mukotrpan. Prebrojavanje unijetih kalorija, odricanje od omiljenih jela, izgladnjivanje… Ali, šta poslije, pitanje je koje mnoge muči.

Intermittent fasting, dijeta po modelu 16:8

Dijeta fasting trenutno je najpopularnija dijeta širom svijeta. Razlog je što tokom dijete možete da uživate u hrani i jedete sve što jedete inače. Puni naziv dijete je intermittent fasting, što bi u bukvalnom prevodu bilo periodično gladovanje. Na pomen riječi gladovanje mnogi će odustati, te je možda baš to razlog što je naziv dijete preuzet u originalu - fasting zvuči svakako manje zastrašujuće.

Kako poslije dijete održati postignutu težinu

Svako ko se ikada pridržavao pravila neke od dijeta, zna koliko naporno i iscrpljujuće umije da bude prebrojavanje unesenih kalorija, odricanje od omiljenih jela, izgladnjivanje...

Smršajte uz zdravi smuti nakon praznika

Vjerovatno ste i vi, kao i svi ostali, ovih dana na dijeti. Za praznike se pretjeralo, što pokazuje i vaga. Oni radikalniji krenuli su u teretanu, dok većina ipak samo razmišlja o promjeni ishrane.

Evo koliko zapravo treba jesti ako želite smršaviti dijetom

Američki doktor opšte prakse Michael Greger, koji se specijalizovao za kliničku prehranu, osmislio je plan prehrane za zdravo mršavljenje, pripremivši sažeti popis "najzdravijih među zdravim namirnicama" koje treba da uklopimo u svakodnevnu prehranu ako želimo da poradimo na tome da dođemo do optimalne tjelesne težine i pritom spriječimo bolesti. Plan sadrži 12 tačaka, odnosno 12 savjeta.

Najčitanije