Dinosaurus

U Velsu pronađeni otisci stopala dinosaurusa stari 200 miliona godina

Vjeruje se da je otiske otkrivene na plaži u Velsu napravio dinosaurus prije više od 200 miliona godina, kažu stručnjaci.

Pronađen savršeno očuvan embrion dinosaurusa

Naučnici su saopštili da su pronašli savršeno očuvan embrion dinosaurusa spreman za izlijeganje iz jajeta, poput pileta, piše britanski BBC.

U Čileu otkriven neobičan dinosaurusov rep

Čileanski paleontolozi predstavili su ove sedmice zaključke o dinosaurusu otkrivenom prije tri godine u Patagoniji za kojeg su rekli da ima vrlo neobičan rep, koji je zbunio naučnike.

Predstavljen iPhone sa zubom T-Rexa

iPhone je izbacio najnoviji model ovog popularnog telefona koji je možda i najposebniji do sad.

Otkrivena rijetka vrsta dinosaurusa, usta im liče na kljun

Ostaci bezubog dvonogog dinosaurusa koji je živio prije oko 70 miliona godina otkriveni su u Brazilu, naveli su istraživači paleontolozi, nazvavši otkriće "veoma rijetkim" nalazom.

Prodat skelet dinosaurusa star 66 miliona godina

Skelet dinosaurusa dug osam metara prodat je na aukciji za 6,6 miliona evra, četiri puta više od očekivane vrijednosti, a kupac je kolekcionar iz Sjedinjenih Američkih Država.

Na plaži u Engleskoj otkrili dvije nove vrste dinosaurusa

Naučnici u Engleskoj otkrili su dvije nove vrste dinosaurusa koje su vjerovatno živjele na jugu Engleske prije 125 miliona godina.

Dinosaurus Veliki Džon na prodaju, cijena do 1,5 miliona evra

Fosilni ostaci "Velikog Džona", najvećeg dinosaurusa iz roda triceratopsa koji je ikada otkriven, prodaju se na aukciji krajem oktobra, a procjena je da bi njihova cijena mogla da dostigne 1,5 miliona evra.

Otkrivena nova vrsta krestaskog dinosaurusa

Tim paleontologa u Meksiku identifikovao je novu vrstu krestastog dinosaurusa nakon što su prije skoro 10 godina pronađeni njegovi fosilizovani ostaci stari 72 miliona godina, saopštio je meksički Nacionalni institut antropologije i istorije (INAH).

Otkrivena nova vrsta dinosaurusa

Naučnici su identificirali novu vrstu dinosaurusa iz dijelova kostura pronađenog u sjevernom Čileu.

Najčitanije