Dinosaurus

Otkriven najmanji dinosaurus koji je koračao Zemljom

Maleno stvorenje koje je u posljednjih gotovo 100 miliona godina izuzetno dobro očuvao ćilibar najvjerovatnije je najmanji pronađeni dinosaurus, kažu autori nedavno objavljene studije.

Asteroid je izbrisao dinosauruse, ali i pretvorio okeane u kiselinu

Divovski asteroid koji je prije 65 miliona godina udario u Zemlju pomeo je dinosauruse u istoriju, ali i izazvao masovno izumiranje gotovo svih živih vrsta. Ali među naučnicima se dugo vodi debata u vezi s tim kako je to tačno izgledalo i uglavnom su mnoge teorije bile fokusirane na velike promjene u klimi.

Pronađeni fosili džinovskog pterosaurusa

S rasponom krila od šest metara i težinom od oko 270 kilograma, džinovski pterosaurus mora da je stvarao ogromnu sjenku, dok je letio nebom tokom jure.

Otkrivena džinovska bedrena kost dinosaurusa

Naučnici su na jugozapadu Francuske pronašli ogromnu bedrenu kost dinosaurusa na lokaciji na kojoj već skoro 10 godina pronalaze fosilni ostatke ovih drevnih životinja.

U Kini pronađena nova vrsta dinosaurusa

Prema pisanju CNN-a, kineski naučnici otkrili su novu vrstu letećih dinosaurusa koji su svojim izgledom podsjećali na šišmiša.

Naučnici otkrili dinosaurusa koji je bio veći i od T- Reksa

Naučnici su otkrili fosilne ostatke ogromnog dinosaura mesoždera koji je harao sjeverom Italije prije 198 miliona godina, čija je smrt, a ne samo život bila upečatljiva.

Otkrivena nova vrsta dinosaurusa u Argentini

Grupa španskih i argentinskih paleontologa otkrila je dobro očuvane ostatke nepoznate vrste dinosaurusa koji su prije 110 miliona godina živjeli u Neuquenu u centru Argentine, objavio je državni univerzitet La Matanza.

Arheolozi u Kini pronašli fosilna jaja dinosaurusa

Fosilna jaja dinosaurusa stara 80 miliona godina pronađeno je u kineskoj provinciji Zhejiang.

Skelet dinosaurusa prodat za 2,3 miliona dolara

PARIZ - Skelet dinosaurusa dugog devet metara i visokog 2,6 metara prodat je za 2,3 miliona dolara na aukciji u Parizu.

Loše instalacije zapalile dinosaurusa

Veliki pokretni model tiranosaurus reksa u dino-parku u Koloradu, u potpunosti je izgorio usljed problema sa instalacijom, saopštila je uprava parka.

Najčitanije