Dionice

Indigo Partners prodao udio u Vizeru

LONDON - Američka firma za upravljanje kapitalom, Indigo Partners, najveći akcionar Vizera, prodala je 9,0 odsto udjela u mađarskom niskotarifnom avio-prevozniku za 400 miliona funti (555,5 miliona dolara), objavio je specijalizovani britanski vazduhoplovni informativni portal simpleflying.com.

Padaju cijene nafte

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu nakon višemjesečnog rasta.

Prodate dionice Bosnalijeka u vrijednosti skoro 19 miliona KM

SARAJEVO - Na Sarajevskoj berzi danas je ostvaren promet od 18.828.986 KM, a u šest transakcija prometovano je 1.443.736 vrijednosnih papira.

Agrokor podnio žalbu na rješenje o oduzimanju dionica

Agrokor je danas podnio žalbu na rješenje slovenačke Agencije za zaštitu konkurence kojim su hrvatskom koncernu privremeno oduzete dionice Merkatora.

Slovenija oduzela Agrokoru dionice Merkatora

ZAGREB - Slovenačka regulatorna agencija AVK privremeno je oduzela Agrokoru deonice Merkatora, saopštila je danas Fortenova grupa.

Dionice Kraša strmoglavo pale

ZAGREB - Cijena dionice Kraša dramatično je jutros pala na Zagrebačkoj berzi, nakon što je u subotu odlučeno da će radnici svoje akcije prodati Mesnoj industriji "Pivac".

Uber prijavio gubitak od 5,2 milijarde dolara

SAN FRANCISKO - Uber je prijavio gubitak od 5,2 milijarde dolara, što je dovelo do pada njihovih dionica na Vol Stritu. Firma sa sjedištem u San Francisku takođe je objavila da su njeni prihodi bili ispod očekivanja.

Veliki rast dionica firmi koje se bave marihuanom

OTAVA - U Kanadi je došlo do velikog rasta cijena dionica firmi koje se bave proizvodnjom marihuane, pa tako dionice kompanije "Kanopi grot korp" bilježe rast veći od 500 odsto.

Cijene dionica Apple-a nadmašile očekivanja

NJUJORK - Dionice kompanije “Apple” dostigle su cijenu od 177 dolara, a ekonomski analitičari smatraju da bi već u ovom mjesecu tržišna vrijednost kompanije mogla dostići bilion dolara!

Politička kriza u Njemačkoj obara cijene dionica

LONDON - Na evropskim berzama zabilježen je blagi pad cijena dionica - ulagači su veoma oprezni zbog neizvjesne političke situacije u Njemačkoj.

Najčitanije