Diplomate

Američke diplomate skinute sa voza, ušli u Rusiju bez dozvole

Troje američkih diplomata skinuti su sa voza u blizini sjevernog ruskog grada Severodvinska, zato što su u tu teritoriju ušli bez adekvatne dozvole, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Pompeo: Sve američke diplomate napustile Venecuelu

VAŠINGTON - Sve američke diplomate danas su napustile su Venecuelu, izjavio je državni sekretar SAD Majkl Pompeo.

Rusija osumnjičena za misteriozno obolijevanje diplomata SAD-a na Kubi i u Kini

VAŠINGTON - Rusija je glavni osumnjičeni u istrazi koju su sprovele američke obavještajne agencije o misterioznom obolijevanju američkog osoblja na Kubi i u Kini, izvijestio je danas NBC News.

Atina Moskvi: Imate rok do sutra

ATINA - Grčka je dala ruskim vlastima rok da do sutra pošalju dvoje svojih diplomata kući, rekao je neimenovani zvaničnik za AP.

Misteriozna bolest napada američke diplomate

VAŠINGTON -Američki Stejt department povukao grupu diplomata iz grada Guangdžou u Kini, zbog zabrinutosti da pate od misteriozne bolesti od koje pate i diplomate na Kubi.

Umalo tuča srpskih diplomata u Parizu

BEOGRAD - Višemjesečna netrpeljivost i neslaganje oko kadrovskih rešenja između direktora Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu i ambasadora Srbije kulminirao.

Američke diplomate napustile Ambasadu u Moskvi

MOSKVA - Tri autobusa sa američkim diplomatama koji su protjerani iz Rusije u jeku tenzija oko trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja napustili su rano jutros Ambasadu SAD u Moskvi, prenjele su agencije.

Ruske diplomate napustile SAD uz pjesmu o hrabrim Srpkinjama

Grupa od 46 ruskih diplomata koje su SAD nedavno protjerale sa svoje teritorije kao odgovor na trovanje bivšeg sovjetskog špijuna Sergeja Skripalja, za koje cijeli zapadni svijet optužuje Kremlj, odlazeći iz ambasade u Vašingtonu gromoglasno je pjevala čuveni marš "Rastanak slovenske žene".

Protjerane ruske diplomate danas napuštaju SAD

VAŠINGTON - Ruske diplomate koje su SAD proglasile nepoželjnim danas će napustiti Ameriku i vratiti se u Moskvu, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Koliko je ruskih diplomata protjerano i iz kojih zemalja?

LONDON - Više od 25 zemalja, među kojima su SAD i mnoge članice EU, kao i NATO najavile su da će protjerati ukupno više od 150 ruskih diplomata u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna u Engleskoj, a za šta London optužuje Moskvu.

Najčitanije