Diplomatija

Izrael poklanja vakcine u zamjenu za normalizaciju odnosa?

TEL AVIV - Izrael je poklonio ograničenu količinu vakcina protiv virusa korona palestinskim vlastima i pojedinim zemljama, saopštio je danas kabinet premijera Benjamina Netanjahua.

Peskov: Uzvratićemo za protjerivanje ruskog diplomate iz Beča

MOSKVA - Moskva će uzvratiti adekvatnim mjerama na protjerivanje ruskog diplomate iz Austrije, izjavio je danas predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Austrija protjeruje ruskog diplomatu

Austrija protjeruje ruskog diplomatu, smatrajući da je njegov rad u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova ove zemlje.

Šef poljske diplomatije podnio ostavku

VARŠAVA - Poljski ministar spoljnih poslova Jacek Čaputovič podnio je ostavku, saopšteno je danas iz tog Ministarstva.

Fakultet političkih nauka u Banjaluci uvodi digitalnu diplomatiju

BANJALUKA - Fakultet političkih nauka (FPN) Univerziteta u Banjaluci dobiće četiri nova studijska programa, odnosno postojeća će biti potpuno reformisana i usklađena sa tehnologijama 21. vijeka, rečeno je ovo nakon današnjeg sastanka rukovodstva FPN-a sa Radoslavom Gajaninom, rektorom Univerziteta u Banjaluci, Srđanom Rajčevićem, ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, i Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH.

Dodik: Unaprijediti saradnju BiH, RS i FBiH sa SAD

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poželio je novoimenovanom ambasadoru BiH u SAD Bojanu Vujiću mnogo uspjeha u predstojećem mandatnom periodu.

Bh. diplomatija bez većih rezultata: Umjesto da ugovaraju poslove, razmjenjuju čestitke

BANJALUKA - Umjesto da Bosna i Hercegovina s najbogatijim zemljama svijeta razvija ekonomske odnose, saradnja se odvija putem kurtoazne razmjene čestitki za praznike te susreta u međunarodnim organizacijama na marginama međunarodnih konferencija.

U ambasadore idu i direktori i bivši ministar

BANJALUKA, LJUBLJANA - Ambasade BiH u svijetu koje su u utorak ostale bez kormilara uskoro bi trebalo da dobiju nove šefove, pa će tako, uz ostale, na te pozicije najvjerovatnije biti imenovani i Slavko Matanović, nekadašnji ministar komunikacija i transporta BiH, Duško Kovačević, aktuelni direktor "Aerodroma Republike Srpske", te Milorad Živković, direktor dobojske bolnice.

Dačić: Beograd neće prestati sa lobiranjem da države povuku priznanje Kosova

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da se mnogima ne dopadaju uspjesi srpske diplomatije i što niz zemalja preispituje svoje pozicije prema Kosovu i Metohiji, ali da Beograd neće odustati.

Moskva protjeruje grčke diplomate

MOSKVA - Rusija će protjerati grčke diplomate, a vrijeme i njihov broj još nisu poznati, rekao je danas ruski ambasador u Atini Andrej Maslov.

Najčitanije