Diplome

Poništene diplome medicinskim sestrama iz Hrvatske

KRAGUJEVAC - Univerzitet u Kragujevcu poništio je 22 diplome medicinskim sestrama koje je izdao Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu studentima iz Hrvatske, potvrđeno je iz ovog univerziteta.

Banjalučanin uhapšen zbog falsifikovanja PCR testova i diploma

BANJALUKA - T.P. iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je falsifikovao PCR testove i diplome raznih školskih ustanova, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Već otkrivena 51 sumnjiva diploma u javnoj upravi

BIHAĆ - Uporedo s istragom Tužilaštva USK o izdavanju lažnih diploma koja se vodi na području Unsko-sanskog kantona, traje i dalje provjera diploma osoba zaposlenih u kantonalnim institucijama, a ove aktivnosti provodi poseban tim oformljen od strane Vlade ovog kantona.

Pod lupom srpske policije 67 diploma funkcionera Bošnjačke stranke

Čak 67 diploma fakulteta i viših škola zahvaljujući kojima su funkcioneri i članovi Bošnjačke stranke u Crnoj Gori dobili zaposlenja na odgovornim dužnostima, predmet su provjera koje vrši Uprava kriminalističke policije Srbije.

Lažne diplome devastiraju društvo

Ako želiš da uništiš neko društvo, ne treba da šalješ vojsku na njega, dovoljno je samo da im uništiš obrazovanje. O vjerodostojnosti ove mudrosti danas najbolje svjedoči situacija u Bosni i Hercegovini, gdje je obrazovanje jedan od najkompleksnijih nepolitičkih segmenata.

Počinje provjera diploma državnih službenika u HNK

MOSTAR - Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) usvojila je danas na sjednici u Mostaru Odluku o provjeri diploma državnih službenika i namještenika.

Pod lupom sve više diploma

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK zaprimilo je u proteklih nekoliko mjeseci više od osamdeset zahtjeva za provjeru validnosti diploma građana koji su pohađali obrazovne ustanove u ovome kantonu, a Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u svim ovim slučajevima provodi istražne radnje.

Najviše lažnih diploma u "BH pošti" i Službi za zajedničke poslove FBiH

SARAJEVO - Dosadašnjom provjerom zaposlenih u federalnim institucijama, javnim preduzećima, upravi i javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Federacija BiH otkrivena je 81 lažna diploma, saznaju "Nezavisne".

Zabranjen rad škole zbog lažnih diploma

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK donijelo je rješenje o zabrani rada Visoke međunarodne škole u Cazinu za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, dok je također na period od tri godine ili do pravosnažnog sudskog rješenja privremeno zabranjen rad Centra za obrazovanje odraslih "Vita plus".

Prava istraga o lažnim diplomama tek počinje

BIHAĆ - Desetoro uhapšenih lica u okviru policijske akcije "Pero", koja je provedena ove sedmice, ostaće u jednomjesečnom pritvoru, odlučio je Kantonalni sud u Bihaću na osnovu zahtjeva Tužilaštva USK.

Najčitanije