Direktor

Rebić: Povrijeđeno 118 policajca, procesuirane 153 osobe

BEOGRAD - Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta povrijeđeno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji, a da su sinoć procesuirane 153 osobe.

Maja Dodig za "Nezavisne": Ubijeđena sam da ću opravdati povjerenje

Maja Dodig nova je direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), koja je na ovu funkciju, u najmanju ruku, stigla u nezgodnom trenutku. S jedne strane, na ovo mjesto je imenovana u jeku pandemije virusa korona, a s druge, u trenutku kada bi nacionalni teatar Republike Srpske trebalo da obilježi devet decenija postojanja. Kakvi su njeni planovi i na koji način će biti proslavljen jubilej NP RS, govorila je u intervjuu za "Nezavisne".

Plata direktora Zemaljskog muzeja BiH izazvala nevjericu

SARAJEVO - Nakon svih do sada poznatih i javno objavljenih problema u kojima se nalazio i nalazi Zemaljski muzej BiH, danas je objavljena platna lista za mart 2020. godine direktora ovog muzeja Mirsada Sijarića. Priloženi iznos, koji je kod mnogih izazvao nevjericu, govori da plata direktora državnog muzeja iznosi 642,38 KM neto, uz napomenu da ista neće biti uplaćena do daljeg.

Bivšem direktoru "Agrokomerca" dvije godine i dva mjeseca zatvora

BIHAĆ - Općinski sud u Bihaću osudio je nepravosnažnom presudom Ermina Mujića (51), nekadašnjeg direktora preduzeća "Agrokomerc" iz Velike Kladuše, na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca zbog više počinjenih krivičnih djela.

Draško Milinović predložen za direktora RAK-a

SARAJEVO - Bivši direktor RTRS-a Draško Milinović predložen je za direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, potvrdio je ministar saobraćaja i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Direktor bolnice u Hrvatskoj sjeo u hitna kola i otišao po pacijenta

SPLIT - Direktor splitskog KBC-a Julije Meštrović sinoć je sjeo za volan kola Hitne pomoći te prevezao pacijenta u bolnicu na Križinama.

Direktoru robija, mora da vrati 420.000 KM

SARAJEVO, TUZLA - Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu od četiri i po godine zatvora Zoranu Miokoviću (43) iz Tuzle, jer je, kako se navodi, kao direktor tuzlanske firme INOXIU BH oštetio to preduzeće za 420.000 KM.

Postavljen novi direktor Renaulta

Sada je i zvanično, Renault Group imenovao je novog direktora i u pitanju je nekadašnji šef SEAT-a Luka de Meo.

Direktor SZO u Kini zbog širenja koronavirusa

ŽENEVA - Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus doputovao je u Peking, da bi s kineskim zvaničnicima razgovarao o borbi protiv širenja smrtonosnog koronavirusa od koga je u Kini umro 81 čovjek, a 2.750 zaraženo, javlja AP.

Direktor optužen da je sebi isplaćivao nagrade

VARAŽDIN - Županijsko tužilaštvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv Mladena Jozinovića kojom ga tereti da je kao bivši direktor Regionalnog centra za gazdovanje otpadom "Piškornica" sebi isplaćivao nagrade i tako pribavio korist veću od 190.000 evra.

Najčitanije