Direktor

Tedros ponovo izabran za generalnog direktora SZO

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija ponovo je danas izabrala Tedrosa Adhana Gebrejesusa za generalnog-direktora, saopšteno je iz te agencije Ujedinjenih nacija.

Kentera imenovan za v.d. direktora ANB-a

Vlada je imenovala predsjednika Atlantskog saveza Crne Gore Sava Kenteru za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Direktor CIA pozitivan na koronu

VAŠINGTON - Direktor američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Viljem Berns bio je pozitivan na testu na kovid 19, saopšteno je iz kancelarije CIA za javne poslove.

Emir Kusturica glavni direktor Centralnog pozorišta ruske vojske

Srpski filmski režiser Emir Kustirica prihvatio je prijedlog ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua da preuzme funkciju glavnog direktora Centralnog akademskog pozorišta Ruske vojske. To je novinarima u ponedjeljak izvjestila sekretarka za štampu ministarke odbrane Ruske Federacije Rosijana Markovskaja.

Direktor F1 dobija otkaz zbog skandaloznog kraja sezone

Formula 1 dobiće novog direktora najbržeg trkačkog cirkusa.

Mirsad Purivatra nakon 27 godina odlazi s pozicije direktora SFF-a

SARAJEVO - Mirsad Purivatra, osnivač Sarajevo film festivala (SFF), kako su saopštili organizatori prestižne manifestacije, napušta poziciju direktora ovog festivala koju je obavljao u proteklih 27 godina.

SZO: Regionalni direktor pod istragom, maltretirao osoblje

TOKIO - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da ispituje optužbe da je regionalni direktor te organizacije u Aziji maltretirao osoblje, koristio rasistički jezik i odavao Japanu osjetljive podatke o vakcinama.

Vlada TK povukla odluku da penzioner bude direktor

TUZLA - Vlada Tuzanskog kantona je danas poništila odluku kojom je data saglasnost na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa TK za izbor i imenovanje Muniba Efendića na poziciju direktora ove ustanove.

Direktoru "Bosnalijeka" određen pritvor

SARAJEVO - Sud BiH odredio je pritvor direktoru "Bosnalijeka" Nedimu Uzunoviću osumnjičenom u predmetu "Trik", koji se odnosi na istragu koruptivnih krivičnih djela i pranje novca na štetu te kompanije.

Facebook napušta direktor koji je vodio projekat kripto valute

VAŠINGTON - Direktor u finansijsko-tehnološkom sektoru Facebook-a, Dejvid Markus, saopštio je danas da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na nečem novom.

Još jedan skandal pogodio OI u Tokiju

Direktor ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju Kentaro Kobajaši otpušten je sa te funkcije zbog spornih komentara koje je devedesetih godina prošlog vijeka iznio o Holokaustu.

Direktoru izrečena uslovna i 5.000 KM za mito u školi

BANJALUKA - Vedran Starčević (38), bivši direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Omarskoj kod Prijedora osuđen je za primanje mita od učiteljice i zloupotrebu službenog položaja, na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora i novčanu od 5.000 KM.

Direktor pristao na uslovnu i 5.000 KM za mito u školi

BANJALUKA - Vedran Starčević (38), bivši direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Omarskoj, kod Prijedora, optužen za primanje mita od učiteljice i zloupotrebu službenog položaja, priznao je krivicu i pristao da ga Okružni sud Banjaluka osudi na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora i novčanu od 5.000 KM.

Stanivuković se ne slaže sa sastavom komisije za izbor direktora javnih preduzeća

BANJALUKA - Četiri člana SNSD-a i jedan član SP-a činiće komisiju za izbor direktora javnih preduzeća i ustanova.

Direktori škola tuženi jer su insistirali na maskama?

BEOGRAD - Direktori više od 300 osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama, navodi Vesna Vojvodić Mitrović iz Granskog sindikata prosvjetnih radnika Srbije "Nezavisnost" u autorskom tekstu koji je prenio Blic.

Najčitanije