Disney

Najbolji i najgori "Disneyjevi" filmovi u svakoj deceniji

Zabavni medijski gigant "Disney" objavljuje filmove još od 1938. godine, kada se pojavila "Snježana i sedam patuljaka", i od te 1938. do danas objavio je desetine filmova širom svijeta, od kojih su nastale neke od najboljih franšiza svih vremena.

Disney objavio trailer koji traje tri i pol sata

Novi Disneyev kanal bit će pokrenut za samo nekoliko sedmica, a u pokušaju da javnost u Sjedinjenim Američkim Državama pobliže upoznaju s kanalom Disney+, objavili su trailer koji traje tri sata i 28 minuta. U njemu je naveden svaki naslov koji će biti prikazan na ovom kanalu.

Marketinški rat: Disney zabranio Netflix reklame

Mnogo je onih koji vjeruju da bi Disney+ mogao da ugrozi Netflix, a uprkos tome što se radi o novom servisu.

Disney lansira novu streaming platformu

Kompanija Disney otkrila je detalje nove streaming platforme Disney+ na kojoj za sedam dolara mjesečno može da se gleda 8.000 filmskih i TV emisija.

"Disneyland" diže cijene

Samo nekoliko dana prije otvaranja novog dijela parka na temu "Star Wars", kompanija "Walt Disney" objavila je da poskupljuju ulaznice.

Fox prihvatio 71 milijardu dolara vrijednu ponudu "Disney-a"

NJUJORK - Akcionari kompanije "21st Century Fox" prihvatili su danas ponudu "Volta Diznija" vrijednu 71 milijardu dolara za preuzimanje Fox-ovog zabavnog programa.

Disney nudi 70,3 milijarde dolara za 21st Century Fox

Disney je napravio novu ponudu od 70,3 milijarde dolara za Twenty-First Century Fox, nakon što je Comcast ponudio 65 milijardi dolara za ovu kompaniju.

3D filmovi koje ne smijete propustiti ove godine

Jedno od popularnijih zanimanja u posljednjih nekoliko godina svakako je 3D dizajner. Ovo ne iznenađuje, jer je spektar poslova i industrija u kojima ljudi specijalizovani za tu struku mogu da se bave vrlo širok. Među njima je i filmska industrija.

"Disneyjevi" junaci u centru društvenih problema

Vizuelni umjetnik iz Njujorka Džef Hong godinama je radio na stvaranju animacija za kultna "Disneyjeva" ostvarenja kao što su "Mulan", "Tarzan" i "Emperor's New Groove".

Obojeni bijelci glume u "Aladinu"

Producentska kuća "Disney" suočava se s optužbama zbog farbanja kože u braon boju bijelim glumcima na snimanju novog ostvarenja "Aladin".

Najčitanije