Distrikt Brčko

Skraćen policijski čas u Brčko distriktu

BRČKO - Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta je na prijedlog Kriznog štaba u zdravstvu donio naredbu kojom se skraćuje vrijeme zabrane kretanja lica na području distrikta i umjesto od 22 časa počinje da teče od 23 i trajaće do pet časova, saopšteno je iz Štaba.

U Brčkom još 46 zaraženih, preminule četiri osobe

BRČKO - U Brčkom su od posljedica virusa korona preminula tri muškarca i jedna žena, dok je registrovano 46 novih slučajeva zaraze od 99 urađenih analiza u posljednja 24 časa, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

Dva razreda brčanskih srednjih škola u samoizolaciji zbog kovida-19

Dva učenika srednjih škola pozitivna na virus korona u Brčko distriktu zbog čega su njihove školske kolege u samoizolaciji, rekao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH.

U Brčkom više nema angažovanja po ugovoru o privremenim poslovima

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je da je Vlada distrikta donijela odluku o izmjenama Pravilnika o radu službenika i namještenika u organima javne uprave distrikta prema kojima, između ostalog, više neće biti moguće angažovanje lica po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.

Od posljedica virusa preminuo starac u Brčkom

BRČKO - U Brčkom je u protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminuo osamdesetpetogodišnji muškarac, što je devetnaesti smrtni slučaj u tom gradu, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

U Brčkom od posljedica korone jedno preminulo, dvoje novozaraženih

BRČKO - U Brčkom je u posljednja 24 časa od posljedica virusa korona preminula šezdesetdevetogodišnja žena, dok je virus potvrđen kod dvije ženske osobe od 37 i 55 godina, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

Primanja imenovanih lica u Brčko distriktu premašuju 5.000 KM

BRČKO - Registri zaposlenih i imenovanih lica u organima javne uprave, institucijama, javnim preduzećima, ustanovama, zavodima i fondovima Brčko distrikta danas su objavljeni na internet stranici Vlade Brčko distrikta.

Šestoro novozaraženih u Brčkom

BRČKO - U Brčkom je danas registrovano šest novih slučajeva zaraze virusom korona, i to kod tri žene i tri muškarca, saopšteno je iz brčanskog Štaba za zaštitu i spasavanje.

Poslanici narednog saziva Skupštine distrikta neće imati dupla primanja

BRČKO - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je danas Srni da poslanici narednog saziva Skupštine distrikta neće imati dupla primanja, odnosno da neće imati prava na druga primanja u javnom sektoru.

U distriktu Brčko tri nova slučaja virusa korona, jedno preminulo

BRČKO - Danas su u Brčko distriktu BiH registrovano tri nova slučaja virusa korona.

Najčitanije