Divlje životinje

Švedska zabranila uzgoj lasica do kraja godine

STOKHOLM - Švedska je zabranila uzgoj lasica do kraja godine usljed bojazni od novih mutacija virusa korona. Uvedena je i zabrana uvoza živih lasica.

Čopori vukova nadomak sanskih sela, rastrgli psa, prijetnja i za stoku

SANSKI MOST - Više čopora vukova primijećeno je ovih dana u rubnim dijelovima općine Sanski Most, a zabilježeno je i nekoliko napada ovih životinja na nomadska stada ovaca, kao i na pse.

Piton živio godinu dana u potkrovlju i uznemiravao ukućane

Dijamantski piton dugačak tri metra živio je na krovu australijske porodice u Novom Južnom Velsu skoro godinu dana, prije nego što je najzad otpuzao sa kuće.

Guteres objasnio do kada će virusi biti prijetnja čovječanstvu

NJUJORK - Novi zoonotski virusi poput kovida-19 predstavljaće prijetnju čovječanstvu ukoliko ljudi ne prestanu da upadaju u staništa divljih životinja, izjavio je danas generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres u svom govoru o stanju na planeti na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

Eksperti: Mutirani virus bi sa životinja mogao ponovo preći na ljude

LONDON - Mutirani soj korona virusa mogao bi da pređe na druge životinje, kao što su vizoni, pacovi, miševi, feretke, a onda ponovo na ljude, upozoravaju eksperti.

U Danskoj uništeno i zakopano 17 miliona vizona zbog korone

KOPENHAGEN - Više od 17 miliona vizona je uništeno i bačeno u masovnu grobnicu u Danskoj u pokušaju da se zbriše sa lica zemlje mutirani korona virus, koji je uočen kod ovih glodara, preneo je Dejli mejl.

Čime sve životinje mogu da nas zaraze i kako da to spriječimo

Zoonoze su infekcije i oboljenja životinja čiji se uzročnici u prirodnim uslovima mogu prenijeti na čoveka. Genetska karta čovjeka je takva da većini zaraznih bolesti ne dozvoljava da prelaze sa životinja na ljude, ali manji broj ipak može. Da li je među 800 bolesti čovjeka koje su porijeklom od životinja i kovid i kako da se zaštitimo od sopstvenih ljubimaca objašnjava profesor doktor Dejan Krnjaić sa Fakulteta veterinarske medicine.

Sve lasice u Danskoj biće uništene zbog mutiranog virusa korona

KOPENHAGEN - Danska je saopštila da će uništiti sve lasice u toj zemlji nakon što je mutirana vrsta virusa korona primjećena u uzgajalištima i prenosi se na ljude.

Pogledajte borbu risa i otrovne zvečarke

U Nacionalnom parku Anđeles u Kaliforniji odigrala se borba za opstanak između risa i zvečarke.

Žena u kući pronašla dvoglavu zmiju

Dženi Vilson uživala je u svom domu u američkoj saveznoj državi Sjeverna Karolina sa prijateljima i porodicom kada je u kuću upao nepozvani dvoglavi gost.

Najčitanije