Dizajn

Galaxy A33 5G najavljuje poznat dizajn

Na internetu su osvanuli renderi i specifikacije nadolazećeg Samsungova 5G jeftinjaka serije Galaxy A pod imenom Galaxy A33 5G. Donijeti će donekle osvježen dizajn s nešto većim zaslonom ali izgubiti ono na što ste u Galaxy A seriji mogli računati.

COMO - prvih 365 dana vrhunskog dizajnerskog iskustva

Salon namještaja Como obilježava svojih prvih 365 dana postojanja, a za ovaj izuzetno kratak period ekskluzivni banjalučki salon postao je dom brojnih prestižnih brendova, iza kojih stoje dokazana dizajnerska imena.

Mercedes-Benz C klase All-Terrain stupa na scenu

Porodica Mercedes-Benz C klase dobija još jednog člana, pogodnog i za terensku vožnju. Samim tim, krase ga neke modifikacije na planu dizajna, pogon na sve točkove i dva dodatna režima vožnje.

Od kancelarije do plaže u odjeći koja odiše elegancijom

Od kancelarije do plaže u odjeći koja odiše elegancijom. Ljeto miriše na sanjarenja. Ljeto je poput nijemog ljubavnog filma. Ljeto je puno čežnje i pogleda, ono je lepršavost i bezbrižnost. No, ljeto je i elegancija, a upravo ovom riječju Sarajka Amila Lačević Ćoralić, koja je vječno zaljubljena u ljeto i more, opisuje svoju najnoviju kolekciju brenda "Femme by Shmeezla".

Dizajnerka iz BiH jednostavnim kreacijama stala na crtu trendovima

Pored toga što sam supruga i majka, željela sam posao, htjela sam da stvorim nešto. U meni se probudio neki revolt i sad sam tu gdje jesam. Napravila sam brend. Ovako svoju priču počinje Dobojka s trenutnom adresom u Zenici Maja Alibegović, dizajnerka koja stoji iza brenda "Naked Maja".

Drevna makrame tehnika oživjela u rukama majke i kćerke

Tehnika vezivanja čvorova ili makrame je jedna od najstarijih tehnika ručnog rada. Španska riječ macramé potiče od arapske migramah, što znači ukrasne rese ili izvezeni veo.

Italijanski dizajner predlaže Renault 5 za 21. vijek

Četvrt vijeka nakon što je prestala da se proizvodi, čuvena "petica" i dalje raspaljuje maštu dizajnera i ljubitelja automobila.

Wikipedia nakon deset godina dobija novi dizajn

Wikipedia već skoro dvadeset godina predstavlja integralni dio web kulture, dozvolivši posjetiocima da pročitaju milione članaka impresivne digitalne (i javno uređivane) enciklopedije.

Jugoslovenski telefon i kiosk u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti

Jugoslovenski industrijski dizajn bio je poznat i masovno primijenjen širom planete o čemu svjedoče dva remek-djela: telefon ETA 80/85 i kiosk K67. Kroz uspješno spajanje dopadljive forme i neprikosnovene funkcionalnosti, dizajneri Savnik i Mahtig svoje su zamisli utjelovili u objektima neuobičajeno privlačne estetike za jednu socijalističku zemlju.

Providni javni toaleti u Tokiju da prolaznici vide da li je slobodno

Javni toaleti sa providnim staklenim zidovima osvijetljeni kao "prelijepi fenjeri" postavljeni su na ulice Tokija.

Nejla Ramović za "Nezavisne": Kompanije još ne vide da je dizajn moćan alat

Iako ga ne primjećujemo, dizajn je svuda oko nas. Od poruka na bilbordima, preko banera na internetu, novinskih stubaca pa sve do ambalaže proizvoda, okruženi smo primjerima dobrog i lošeg dizajna. Dok je dizajn sam po sebi neobično mjesto gdje se spajaju umjetnost i funkcionalnost, dizajneri koji stoje iza svega toga manje se ističu i teško stiču pažnju koju dobijaju umjetnici.

Posao u doba korone: Evo kako da organizujete svoj rad od kuće

Korona je stigla i kod nas, a to je neminovno navelo brojne poslodavce da postupe savjesno i svoje zaposlene, koji mogu posao da obavljaju elektronski, pošalju kući. Imajući u vidu i nedavno uvedeno vanredno stanje, čini se kao da će broj ovakvih poteza postajati sve veći i da će ljudi morati da ostanu kod kuće za svojim računarima.

Erbas predstavio model Maverik, budućnost dizajna putničkih aviona

Kompanija Erbas predstavila je model Maverik za koji vjeruje da će možda biti budućnost dizajna putničkih aviona.

U Banjaluci otvorena kuća dizajna enterijera

BANJALUKA - Kuća dizajna enterijera Design House by LOFT otvorena je sinoć u Banjaluci u krugu Čajevca, preko puta restorana "Bizzare Diverse".

Istraživanje: Koji će trendovi u dizajnu obilježiti 2019. godinu

Nova godina je stara vijest, ali se o planovima za 2019. još mnogo govori, jer je prvi mjesec bio rezervisan za rješavanje zaostalih izazova i problema iz prethodne godine.

Najčitanije