Dizajn

Galaxy A33 5G najavljuje poznat dizajn

Na internetu su osvanuli renderi i specifikacije nadolazećeg Samsungova 5G jeftinjaka serije Galaxy A pod imenom Galaxy A33 5G. Donijeti će donekle osvježen dizajn s nešto većim zaslonom ali izgubiti ono na što ste u Galaxy A seriji mogli računati.

COMO - prvih 365 dana vrhunskog dizajnerskog iskustva

Salon namještaja Como obilježava svojih prvih 365 dana postojanja, a za ovaj izuzetno kratak period ekskluzivni banjalučki salon postao je dom brojnih prestižnih brendova, iza kojih stoje dokazana dizajnerska imena.

Mercedes-Benz C klase All-Terrain stupa na scenu

Porodica Mercedes-Benz C klase dobija još jednog člana, pogodnog i za terensku vožnju. Samim tim, krase ga neke modifikacije na planu dizajna, pogon na sve točkove i dva dodatna režima vožnje.

Od kancelarije do plaže u odjeći koja odiše elegancijom

Od kancelarije do plaže u odjeći koja odiše elegancijom. Ljeto miriše na sanjarenja. Ljeto je poput nijemog ljubavnog filma. Ljeto je puno čežnje i pogleda, ono je lepršavost i bezbrižnost. No, ljeto je i elegancija, a upravo ovom riječju Sarajka Amila Lačević Ćoralić, koja je vječno zaljubljena u ljeto i more, opisuje svoju najnoviju kolekciju brenda "Femme by Shmeezla".

Dizajnerka iz BiH jednostavnim kreacijama stala na crtu trendovima

Pored toga što sam supruga i majka, željela sam posao, htjela sam da stvorim nešto. U meni se probudio neki revolt i sad sam tu gdje jesam. Napravila sam brend. Ovako svoju priču počinje Dobojka s trenutnom adresom u Zenici Maja Alibegović, dizajnerka koja stoji iza brenda "Naked Maja".

Drevna makrame tehnika oživjela u rukama majke i kćerke

Tehnika vezivanja čvorova ili makrame je jedna od najstarijih tehnika ručnog rada. Španska riječ macramé potiče od arapske migramah, što znači ukrasne rese ili izvezeni veo.

Italijanski dizajner predlaže Renault 5 za 21. vijek

Četvrt vijeka nakon što je prestala da se proizvodi, čuvena "petica" i dalje raspaljuje maštu dizajnera i ljubitelja automobila.

Wikipedia nakon deset godina dobija novi dizajn

Wikipedia već skoro dvadeset godina predstavlja integralni dio web kulture, dozvolivši posjetiocima da pročitaju milione članaka impresivne digitalne (i javno uređivane) enciklopedije.

Jugoslovenski telefon i kiosk u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti

Jugoslovenski industrijski dizajn bio je poznat i masovno primijenjen širom planete o čemu svjedoče dva remek-djela: telefon ETA 80/85 i kiosk K67. Kroz uspješno spajanje dopadljive forme i neprikosnovene funkcionalnosti, dizajneri Savnik i Mahtig svoje su zamisli utjelovili u objektima neuobičajeno privlačne estetike za jednu socijalističku zemlju.

Providni javni toaleti u Tokiju da prolaznici vide da li je slobodno

Javni toaleti sa providnim staklenim zidovima osvijetljeni kao "prelijepi fenjeri" postavljeni su na ulice Tokija.

Najčitanije