Dizel

Na pomolu novi "dizelgejt"?

Nova vozila sa motorima na dizel pogon prelaze ograničenja za štetne izduvne gasove, saopštila je evropska grupacija za Saobraćaj i ekologiju (TiE).

Poljoprivrednici traže "plavi dizel"

SARAJEVO - Udruženje poljoprivrednih proizvođača BiH uputilo je relevantnim institucijama zahtjev za oslobađanje od plaćanja putarine i akcize na dizel gorivo u svrhu poljoprivredne proizvodnje.

VW ponovo na udaru države zbog dizel motora

Njemačko tužilaštvo izvršilo je raciju u sjedištu Volkswagena u Volfsburgu u okviru posljednje istrage u vezi sa varanjem u vezi emisija dizel motora.

U 2020. bez poskupljenja cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Za razliku od ranijih godina, u 2020. pušače neće pogoditi talas poskupljenja cigareta, jer je odlučeno da akcize ostanu na ovogodišnjem nivou.

Zašto SAD uvoze sve više dizela iz Rusije?

VAŠINGTON / MOSKVA - Posljednjih mjeseci, dizel je postao sirovina koja se najviše izvozi iz Rusije u Sjedinjene Američke Države (SAD). Šta je doprinijelo da ovaj nusproizvod dobijen u ruskim rafinerijama nafte postane toliko važan za SAD?

Zašto motor sa turbopunjačem ne smijete gasiti odmah nakon vožnje?

Zahvaljujući napretku u automobilskoj tehnologiji, mali motori sa turbopunjačem postaju norma ovih dana.

Evo šta još možete da koristite kao gorivo ako imate dizel motor

Dizel motor je originalno razvijen kako bi radio uz pomoć kikiriki ulja a ne na gorivu na kom radi danas.

Evo šta sve dizelaš može da koristi kao gorivo

Dizel motor je originalno razvijen kako bi radio uz pomoć kikiriki ulja a ne na gorivu na kom radi danas.

Opada potražnja za dizelašima

Broj novih registrovanh automobila sa dizelskim motorima u zemljama EU opao je u periodu od aprila do juna za 16,4 odsto, na 1,3 miliona vozila, pokazuju statistički podaci.

Dizel motor iz ruske nuklearke na remontu u Hrvatskoj

ZAGREB - Jedan od najvećih aviona na svijetu, ruski Antonov 124-100, sletio je danas u Zagreb i u Hrvatsku na remont donio dizel motor iz nuklearne elektrane Smolensk, koji je 1978. godine proizveden u pogonima karlovačkog "Adriadiesela".

Najčitanije