Dizel

Prepravili dizel motor da radi na benzin

Projekat je možda besmislen, ali pomaže da se shvati razlika u funkcionisanju dva tipa motora.

Velika Britanija ukida dizel

Velike promjene spremaju se na "Ostrvu". Još od famoznog "dieselgate" skandala dizel automobili nisu na dobrom glasu i polako postaju stvar prošlosti dok se automobilsko tržište okreće elektrifikovanim automobilima.

Nijemci ruše mit o električnim autima - vožnja na dizel jeftinija

Jedan od jačih argumenata zagovornika električnih automobila su niži operativni troškovi u odnosu na benzinske ili dizelske automobile. Ali, da li je baš sve tako jednostavno?

Na današnji dan patentiran dizel motor

Izumitelj dizel motora želio je da stvori učinkovitiji motor za industriju i saobraćaj, zgrožen gubitkom od čak 90 odsto uloženog energetskog potencijala.

Poskupljuju sve vrste goriva u Hrvatskoj

U ponoć bi sva goriva trebala poskupjeti. Najavljuje to portal cijenegoriva.info, čije su sedmične procjene kretanja cijena goriva obično prilično tačne.

Regresirano dizel gorivo za još 2.647 korisnika

BANJALUKA - Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske danas je proširila listu korisnika regresiranog dizel goriva za njih još 2.647 koji su ažurirali svoje podatke u Registru poljoprivrednih gazdinstava, a koji će ostvariti pravo na 1.748.700 litara goriva.

Gorivo u BiH prvi put skuplje nego u Hrvatskoj

​BANJALUKA, SARAJEVO - Gorivo u Hrvatskoj, čiji su vozači godinama unazad dolazili u BiH da natoče rezervoare, prvi put je jeftinije nego na našim benzinskim pumpama, što stručnjaci ocjenjuju nezapamćenim paradoksom, te još jednom podvlače da bh. trgovci naftnih derivata treba drastično da snize cijene.

Dizel odumire, Fiat 500L crni rekorder

Najnovija istraživanja, najvećeg evropskog tržišta automobila u njemačkoj apsolutno potvrđuju da se dizel pogonu nazire kraj ili potpuna marginalizacija.

Vin Dizel otkrio konačnu sudbinu "Paklenih ulica"

​"Paklene ulice 9" ("Fast and Furios") tek treba da stignu u bioskope, a obožavaoce širom svijeta već interesuje šta će biti sa posljednjim dijelom ove franšize. Već je najavljeno da će poslednja tri filma, 8, 9. i 10, biti trilogija kojom će se završiti saga.

Dizel postaje nepoželjan, električna vozila sve popularnija

Kako kaže ACEA (Evropska asocijacija proizvođača automobila) zahtjevi za električnim vozilma porasli su za 81% u posljednjem kvartalu 2019. godine, odnosno traženo je 156.805 automobila.

Najčitanije