Dizelgejt

VW pred novim skandalom, prijeti mu "električni Dieselgate"

Njemačkom proizvođaču Volkswagenu koji se još bori sa repovima skandala "Dieselgate", prijeti novi skandal, koji je ovaj put vezan za električna vozila.

Mercedesu naređeno da povuče 774.000 dizelaša

Nakon sastanka s direktorom Daimlera Diterom Zekeom, njemački ministar transporta Andreas Šeuer naredio je ovom proizvođaču automobila da povuče 774.000 dizelaša s evropskog tržišta.

Mercedes mora da povuče više od 600.000 dizelaša?

Prema pisanju magazina "Der Spiegel", Njemačko ministarstvo saobraćaja izdalo je direktivu prema kojoj Mercedes-Benz s tržišta mora da povuče više od 600.000 dizelskih automobila zbog manipulacija oko emisije izduvnih gasova.

Bosch našao spas za dizelaše

Njemački gigant Bosch koji ima 402.000 zaposlenih predstavio je revolucionarni sistem pročišćavanja štetnih gasova dizelskih automobila koji će omogućiti revoluciju odnosno smanjenje emisija zloglasnih azotnih oksida (NOx) na nivo 10 puta manji nego što će biti ograničenje 2020.

Zbog lažiranja sa izduvnim gasovima uhapšen jedan od direktor Poršea

Jedan od menadžera Poršea priveden je u Njemačkoj u okviru istraga vezane za skandal oko namiještanja testova za dizel izduvne gasove, rekao je danas portparol tog proizvođača automobila.

Nova racija u Njemačkoj, i Porše osumnjičen za aferu "dizel"

Njemačka policija i državno tužilaštvo upali su u upravu Poršea i navodno, sprovode sitragu zbog afere dizel.

Tri godine poslije "Dizelgejta" VW otpušta prvog čovjeka

Njemački gigant Volkwsagen Group otpustiće izvršnog direktora Matijasa Milera, dok se i dalje bori sa posljedicama "Dizelgejt" skandala.

Direktoru VW sedam godina robije zbog "Dizelgejta"

Direktor njemačkog proizvođača automobila Volksvagen (VW) koji je početkom godine uhapšen u Sjedinjenim Državama u okviru afere poznate kao Dizelgejt, osuđen je na najveću moguću kaznu od sedam godina zatvora pred američkim sudom.

Na "dizel samitu" dogovorene promjene na pet miliona automobila

Predstavnici politike i njemačke automobilske industrije postigli su u srijedu na tzv. 'dizel samitu' u Berlinu sporazum o mjerama smanjenja štetnih izduvnih gasova kod automobila s motorima na dizel pogon koje prije svega uključuju promjene na softveru oko pet miliona automobila a ova odluka je naišla na žestoke kritike javnosti.

Mercedes se plaši sopstvenog dizelgejta

Mercedes je u strahu zbog istrage koja se vodi u SAD.

Najčitanije