Dječije pozorište

Dječije pozorište Republike Srpske putuje na "Novosadske pozorišne igre"

NOVI SAD - Tek osnovani Međunarodni festival za djecu i mlade "Novosadske pozorišne igre", a koji snažno podržava značaj i važnost događaja u ovogodišnjoj evropskoj prijestonici kulture Novom Sadu, podigao je zastave u vikendu iza nas, a teatar domaćin Pozorište mladih u čast učesnika izvelo je premijeru "Guliverova putovanja", u režiji Kokana Mladenovića.

Radionica kolaža "Vaskršnji mozaik" s Berinom Šuščević u DP RS

BANJALUKA - U Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) sutra u 17 časova počinje radionica kolaža za najmlađe - "Vaskršnji mozaik", a kako bi predvaskršnja sedmica bila još svečanija i veselija, najavljuju iz ove kulturne institucije.

Premijera "Junaka u tregerima": DP RS suštinski učestvuje u edukaciji djece

BANJALUKA - Premijera predstave "Junak u tregerima" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) biće odigrana na velikoj sceni ove kuće 14. aprila s početkom u 18 časova. Predstavu na scenu postavlja reditelj Dubravko Torjanac, a komad je nastao po istoimenoj knjizi banjalučkog književnika Jove Čulića.

Predstava DP RS: "Bajka o psiću" u Palama

BANJALUKA - Predstava "Bajka o psiću" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) izvedena je 31. marta i 1. aprila pred učenicima osnovnih škola u Palama.

Predstava DP RS "Peća i vuk" u selekciji beogradskog "Zvezdarišta"

BANJALUKA - Predstava "Peća i vuk" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) u režiji Biserke Kolevske izabrana je za selekciju 17. festivala "Pozorište Zvezdarište" u Beogradu, koji se ove godine održava u maju.

DP RS iniciralo posthumnu dodjelu Zlatne plakete Draganu Banjcu

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) dostavilo je Skupštini grada Banjaluka inicijativu da se Zlatna plaketa ovog grada posthumno dodijeli nedavno preminulom glumcu Draganu Banjcu, članu ansambla DP RS.

Odlazak Dragana Banjca: "Našeg Banju, takvu dušu, nemoguće je zaboraviti"

BANJALUKA - Riječi ne mogu da opišu jedan život koji se ugasio u 47 godini, a taj život je odigrao više uloga nego što je živio godina svog života, izjava je Ljiljane Labović Marinković, direktorice Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS), koja je povodom smrti banjalučkog glumca Dragana Banjca govorila za naš medij.

Dječije pozorište RS 66. godina uz najmlađe

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske juče je proslavilo 66. rođendan.

Ansambl DP RS istrajao u misiji promovisanja umjetnosti i u godini pandemije

I pored svih okolnosti koje je nametnula pandemija virusa korona, poslovanje Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) u ravni je sa godinama u kojima nije bilo kovid mjera ograničavanja i zabrane djelovanja, saopštili su iz ove kuće sumirajući rezultate iz odlazeće 2021. godine.

"Sedam gavranova": Svjetski umjetnički čin

BANJALUKA - Predstava "Sedam gavranova", rađena po ugledu na čuvenu bajku braće Grim, u režiji češkog reditelja Јakuba Maksimova, premijerno je izvedena u srijedu naveče u Dječijem pozorištu RS (DP RS).

U DP RS postavljena pametna klupa za mališane

U Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS), uz podršku banjalučke kompanije "Telemax", postavljena je pametna klupa uz koju će mališani dolazeći na predstave imati priliku da vide primjer korištenja savremene tehnologije u javnom prostoru.

Predstava Dječijeg pozorišta RS zatvara lutkarski festival u Srbiji

BANJALUKA - Predstava "Vuk sa mirisom bobica" Dječijeg pozorišta Republike Srpske u režiji Tamare Kučinović u subotu, 6. novembra, u 18 časova na sceni Pozorišta mladih Novi Sad zatvoriće Susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije koje od 2. do 6. novembra organizuje srpski ogranak svjetskog lutkarskog Udruženja UNIMA.

Predstavi "Mogli" gran pri na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu

BANJALUKA - Gran pri 20. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu Banjaluka 2021 u subotu je dodijeljen slovačkom Državnom lutkarskom pozorištu Bratislava za predstavu "Mogli" u konkurenciji devet predstava iz osam država.

Zabavnim i edukativnim komadima nastavljen festival pozorišta za djecu

BANJALUKA - Program Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Dječijem pozorištu RS nastavljen je i danas, uz graju mališana, ali i poučne priče sa scene. U prijepodnevnim časovima danas je ponovo igran komad "Vjetar" u izvedbi teatra "Smijeh", koji je u Banjaluku došao čak iz Njemačke.

Međunarodni festival pozorišta za djecu: Djeca slavila Jablana

BANJALUKA - Premijerom predstave "Jablan" ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) u nedjelju uveče u ovoj kući otvorio je 20. Međunarodni festival pozorišta za djecu, na kojem će, osim pozorišta iz Republike Srpske, nastupiti pozorišta iz devet zemalja: Srbije, Rusije, Poljske, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Sjeverne Makedonije, Njemačke i Italije.

Najčitanije