Dječije pozorište

Dječije pozorište Republike Srpske proslavilo 65 godina postojanja

BANJALUKA - Istorija Dječijeg pozorišta RS u Banjaluci počela je 30. decembra osnivanjem Centra za vaspitno-zabavni život djece, koji su 1955. godine usvajanjem osnivačke odluke ozvaničili odbornici Skupštine opštine Banjaluka.

Glumica Aleksandra Spasojević: Prave vrijednosti zamaskirane šundom

Aleksandra Spasojević glumica je Dječijeg pozorišta RS (DP RS), sa čije scene godinama uveseljava mališane, edukuje ih i pruža toplinu koja im je potrebna. Poznata je i kao neko ko rado svoje znanje prenosi na mlađi naraštaj, kroz škole glume, a priznaje i da joj je to možda najdraži dio posla.

Pas Bak opčinio mališane

BANJALUKA - Drugog dana Međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2020" u Dječijem pozorištu RS izvedena je predstava "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih iz Novog Sada, a prikazana je i projekcija komada "Celeste" Pozorišta "Luz, micro y punto, Hihon" iz Španije.

Otvoren Međunarodni festival pozorišta za djecu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvorila je večeras u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci Međunarodni festival pozorišta za djecu na kome će se predstaviti pozorišta iz osam zemalja - Španije, Češke, Bugarske, Poljske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

"Ružno pače" u Dječijem pozorištu RS - komad o ljepoti različitosti

BANJALUKA - Predstava "Ružno pače" autora Hansa Kristijana Andersena u režiji Aleksandre Spasojević biće premijerno izvedena sutra u 19 časova u Dječijem pozorištu RS (DP RS).

Festival pozorišta za djecu uživo i online

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske od 6. do 12. oktobra ogranizuje 19. izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2020".

"Ružno pače" otvara novu sezonu u Dječijem pozorištu

​Dječije pozorište Republike Srpske za novu pozorišnu sezonu priprema predstavu "Ružno pače", čija se premijera očekuje 10. septembra.

"Crvenkapa" otvara mali teatar pod zvijezdama

BANJALUKA - Izvođenjem predstave "Crvenkapa", Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) na otvorenom, u dvorištu kraj službenog ulaza, nastavlja svoj rad, koji je u martu zaustavila pandemija virusa korona. Tako će mali, ali i veliki posjetioci imati priliku da 8. avgusta u 19 časova prisustvuju "Malom teatru pod velikim zvijezdama".

Dječije pozorište RS ovog ljeta na otvorenom

Emitovanjem predstave "Nismo svi letači", u režiji Igora Tešića, Dječije pozorište Republike Srpske završilo je svoj online repertoar, koji je na YouTube kanalu trajao od 23. marta 2020.

Dvanaest predstava iz osam zemalja u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA - Dvanaest predstava iz osam zemalja Evrope čini selekciju 19. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu Banjaluka 2020, koji će biti održan od 4. do 8. oktobra tekuće godine u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DPRS).

Najčitanije