Dječije pozorište

Dječije pozorište RS ovog ljeta na otvorenom

Emitovanjem predstave "Nismo svi letači", u režiji Igora Tešića, Dječije pozorište Republike Srpske završilo je svoj online repertoar, koji je na YouTube kanalu trajao od 23. marta 2020.

Dvanaest predstava iz osam zemalja u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA - Dvanaest predstava iz osam zemalja Evrope čini selekciju 19. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu Banjaluka 2020, koji će biti održan od 4. do 8. oktobra tekuće godine u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DPRS).

Dječije pozorište RS: Repertoar u znaku Jokovića

Na YouTube kanalu Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) sutra u 18 časova će biti emitovana predstave "Biberče", u režiji Živomira Jokovića.

Život se polako vraća u kulturne institucije

BANJALUKA - Simbolično, 18. maja, na Međunarodni dan muzeja, Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) otvorilo je vrata Muzeja pozorišnih lutaka.

Dječije pozorište RS: Zajedno smo iako se ne vidimo

Od 1962. godine, 27. marta se u cijelom svijetu obilježava Međunarodni dan pozorišta.

Dječije pozorište iz Banjaluke u Beogradu

​Dječije pozorište Republike Srpske iz Banjaluke gostovaće sutra u beogradskom Malom pozorištu "Duško Radović" sa predstavom "Kralj žabac", a u srijedu, 11. marta, sa predstavom "Sirano de Beržerak".

Premijerno izveden komad "Sirano de Beržerak" u DP RS

BANJALUKA - Da iskrenosti, riječima napisanim iz srca i pravoj emociji u ljubavi ništa ne može stati na put, uvjerili su se u četvrtak veče mališani, ali i njihovi roditelji, koji su imali priliku da prisustvuju premijeri predstave "Sirano de Beržerak" autora Igora Bojovića. Ovaj komad, u režiji Juga Radivojevića, izveo je ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS).

Dani teatra u Dječijem pozorištu RS u kojima su uživali mališani

BANJALUKA - "Doživljaji Mačka Toše" Branka Ćopića, u režiji Aleksandra Pejakovića, zatvorili su danas ovogodišnju reviju predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske, koja je trajala od ponedjeljka, 17. februara 2020. godine.

Dječije pozorište RS otvara jubilarne Susrete

BANJALUKA, SUBOTICA - Ansamblu predstave "Medvjedić Timotej" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) pripala je čast da otvori jubilarne 50. Susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije.

Koncert "Srcem za Iskru" u Dječijem pozorištu

BANJALUKA - Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” u saradnji sa Plesnim klubom “Bolero” i Dječijim pozorištem Republike Srpske organizuje humanitarni godišnji koncert “Srcem za Iskru”.

Najčitanije