Dječije pozorište RS

Glumica Aleksandra Spasojević: Prave vrijednosti zamaskirane šundom

Aleksandra Spasojević glumica je Dječijeg pozorišta RS (DP RS), sa čije scene godinama uveseljava mališane, edukuje ih i pruža toplinu koja im je potrebna. Poznata je i kao neko ko rado svoje znanje prenosi na mlađi naraštaj, kroz škole glume, a priznaje i da joj je to možda najdraži dio posla.

"Ružno pače" u Dječijem pozorištu RS - komad o ljepoti različitosti

BANJALUKA - Predstava "Ružno pače" autora Hansa Kristijana Andersena u režiji Aleksandre Spasojević biće premijerno izvedena sutra u 19 časova u Dječijem pozorištu RS (DP RS).

"Ružno pače" otvara novu sezonu u Dječijem pozorištu

​Dječije pozorište Republike Srpske za novu pozorišnu sezonu priprema predstavu "Ružno pače", čija se premijera očekuje 10. septembra.

Dječije pozorište RS ovog ljeta na otvorenom

Emitovanjem predstave "Nismo svi letači", u režiji Igora Tešića, Dječije pozorište Republike Srpske završilo je svoj online repertoar, koji je na YouTube kanalu trajao od 23. marta 2020.

Dvanaest predstava iz osam zemalja u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA - Dvanaest predstava iz osam zemalja Evrope čini selekciju 19. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu Banjaluka 2020, koji će biti održan od 4. do 8. oktobra tekuće godine u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DPRS).

Dječije pozorište RS: Repertoar u znaku Jokovića

Na YouTube kanalu Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) sutra u 18 časova će biti emitovana predstave "Biberče", u režiji Živomira Jokovića.

Život se polako vraća u kulturne institucije

BANJALUKA - Simbolično, 18. maja, na Međunarodni dan muzeja, Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) otvorilo je vrata Muzeja pozorišnih lutaka.

Dječije pozorište iz Banjaluke u Beogradu

​Dječije pozorište Republike Srpske iz Banjaluke gostovaće sutra u beogradskom Malom pozorištu "Duško Radović" sa predstavom "Kralj žabac", a u srijedu, 11. marta, sa predstavom "Sirano de Beržerak".

Dani teatra u Dječijem pozorištu RS u kojima su uživali mališani

BANJALUKA - "Doživljaji Mačka Toše" Branka Ćopića, u režiji Aleksandra Pejakovića, zatvorili su danas ovogodišnju reviju predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske, koja je trajala od ponedjeljka, 17. februara 2020. godine.

Dječije pozorište RS otvara jubilarne Susrete

BANJALUKA, SUBOTICA - Ansamblu predstave "Medvjedić Timotej" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) pripala je čast da otvori jubilarne 50. Susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije.

Najčitanije