Dječije pozorište RS

Dječije pozorište RS otvara jubilarne Susrete

BANJALUKA, SUBOTICA - Ansamblu predstave "Medvjedić Timotej" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) pripala je čast da otvori jubilarne 50. Susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije.

Rodarijevi likovi oživjeli na sceni u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA - Državno lutkarsko pozorište iz Varne izvelo je danas u dva termina predstavu "Cipolinove avanture" u režiji Biserke Kolevske, u okviru Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci.

Dječja graja i radoznali pogledi ispunili Dječije pozorište RS

BANJALUKA - Kad dječja graja i radoznali pogledi željni novih saznanja ispune Dječije pozorište RS i danima ostaju u istom, jasno je da je u toku Međunarodni festival pozorišta za djecu "Banjaluka 2019", koji se ove godine održava 18. put.

"Noć u Merlinovom zamku" otvara novu sezonu u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA - Premijerom predstave "Noć u Merlinovom zamku", rađene po tekstu i u režiji Sandre Rodić-Janković, ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) u petak s početkom u 19 časova u ovoj kući otvoriće novu, 64. pozorišnu sezonu.

"Peća i vuk" posljednja premijera u 63. sezoni Dječijeg pozorišta RS

​BANJALUKA - Predstava "Peća i vuk", koju je napisao slavni ruski kompozitor Sergej Prokofjev, biće sutra premijerno izvedena s početkom u 19 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS). U pitanju je posljednja premijera u 63. sezoni, a za koju je režiju radila Biserka Kolevska.

Banjalučke predstave pred publikom u Beogradu

BEOGRAD - U okviru manifestacije "Dani Dječijeg pozorišta RS u Beogradu", koja se održava treću godinu zaredom, glumci Dječijeg pozorišta RS će u prvim danima aprila u beogradskom Malom pozorištu "Duško Radović" izvesti predstave "Tri praseta (Nebožder)" i "Medvjedić Timotej".

"Snješkovo" danas otvara vrata mališanima

BANJALUKA - Muzičko-scenskim programom namijenjenom djeci, danas će ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci biti otvorena manifestacija "Snješkovo".

Đaković: Gostovanje u Kini veliki društveni uspjeh

Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković ocijenila je da je protekla godina za Dječije pozorište Srpske bila veoma uspješna, te da ju je obilježilo višednevno gostovanje ansambla lutkarske predstave "Folklorna magija" u Kini.

Večeras premijera: "Medvjedić Timotej" poklon oboljeloj djeci

BANJALUKA - Premijera predstave "Medvjedić Timotej", po tekstu Jana Vilkovskog i u režiji Jaroslava Antonjuka, u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) biće odigrana večeras, s početkom u 18 časova.

Posljednji takmičarski dan Festivala pozorišta za djecu

BANJALUKA - Na 17. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu danas su u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) odigrane posljednje tri takmičarske predstave, a u ime dobitnika nagrada sutra će biti odigrana predstava "Mačka u čizmama" Pozorištanceta "Puž" iz Beograda, nakon čega se očekuje i svečano zatvaranje festivala.

Najčitanije