Dječije pozorište RS

Posljednji takmičarski dan Festivala pozorišta za djecu

BANJALUKA - Na 17. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu danas su u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) odigrane posljednje tri takmičarske predstave, a u ime dobitnika nagrada sutra će biti odigrana predstava "Mačka u čizmama" Pozorištanceta "Puž" iz Beograda, nakon čega se očekuje i svečano zatvaranje festivala.

"Mačak u čizmama" najbolji na festivalu u Subotici

BANJALUKA - Predstava "Mačak u čizmama" Dječijeg pozorišta Republike Srpske osvojila je gran-pri nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 25. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici.

Dječije pozorište uspješno predstavlja Srpsku u inostranstvu

U ovoj godini je napravljen značajan napredak kada je riječ o predstavljanju kulture i umjetnosti Srpske u svijetu, ocijenila je danas pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković, nakon prijema predstavnika Dječijeg pozorišta Srpske povodom uspješne turneje glumačkog ansambla u kineskim gradovima Donguanu i Hejuanu.

Predstave DP RS pred publikom u Beogradu

BEOGRAD - U okviru manifestacije pod nazivom "Dani Dječijeg pozorišta RS u Beogradu" Dječije pozorište RS (DP RS) je danas u Malom pozorištu "Duško Radović" pred beogradskom publikom u dva termina izvodilo komad "Pinokio".

"Šumska čarolija" oduševila djecu porukama, ali i vizuelnim identitetom

BANJALUKA - Komad "Šumska čarolija" u adaptaciji i režiji Željka Kasapa premijerno je izveden u srijedu veče na maloj sceni Dječijeg pozorišta RS u Banjaluci, a zahvaljujući kreativnom timu ove pozorišne kuće mališani su imali priliku da uživaju u nesvakidašnjem vizuelnom identitetu.

"Nismo svi letači" sutra premijerno u DP RS

BANJALUKA - Premijera predstave "Nismo svi letači" po tekstu Marija Ćuluma i Milana Gajića, a u režiji Igora Tešića, biće izvedena u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) sutra sa početkom u 19 časova.

"Snješkovo" otvorilo vrata za mališane

BANJALUKA - Humanitarna manifestacija "Snješkovo" na radost brojnih mališana otvorena je juče ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

"Snješkovo" od ove nedjelje u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA - Ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) ove nedjelje, s početkom u 12 časova, dolaskom kočija sa Djedom Mrazom i Svetim Nikolom, koji će se obratiti prisutnoj djeci, počinje četvrta manifestacija za najmlađe, u gradu na Vrbasu već svima poznatog naziva "Snješkovo".

DP RS ponuđena šestogodišnja saradnja sa Kinom

BANJALUKA - Nakon izložbe lutaka Muzeja lutaka Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) u gradu Dong Guan, u kineskoj provinciji Gvan Džo, odakle su se predstavnici pomenute kuće vratili prije petnaestak dana, na adresu Predraga Bjeloševića, direktora DP RS iz Narodne Republike Kine stigao je novi poziv za saradnju.

"Pop Ćira i pop Spira" večeras u DP RS

BANJALUKA - U okviru Dana Malog pozorišta "Duško Radović" iz Beograda danas, sutra i prekosutra u Dječijem pozorištu RS banjalučkoj publici svih uzrasta biće predstavljeni odlični komadi.

Najčitanije