Dječije pozorište Republike Srpske

Ansambl DP RS istrajao u misiji promovisanja umjetnosti i u godini pandemije

I pored svih okolnosti koje je nametnula pandemija virusa korona, poslovanje Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) u ravni je sa godinama u kojima nije bilo kovid mjera ograničavanja i zabrane djelovanja, saopštili su iz ove kuće sumirajući rezultate iz odlazeće 2021. godine.

U DP RS postavljena pametna klupa za mališane

U Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS), uz podršku banjalučke kompanije "Telemax", postavljena je pametna klupa uz koju će mališani dolazeći na predstave imati priliku da vide primjer korištenja savremene tehnologije u javnom prostoru.

Predstava Dječijeg pozorišta RS zatvara lutkarski festival u Srbiji

BANJALUKA - Predstava "Vuk sa mirisom bobica" Dječijeg pozorišta Republike Srpske u režiji Tamare Kučinović u subotu, 6. novembra, u 18 časova na sceni Pozorišta mladih Novi Sad zatvoriće Susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije koje od 2. do 6. novembra organizuje srpski ogranak svjetskog lutkarskog Udruženja UNIMA.

Predstavi "Mogli" gran pri na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu

BANJALUKA - Gran pri 20. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu Banjaluka 2021 u subotu je dodijeljen slovačkom Državnom lutkarskom pozorištu Bratislava za predstavu "Mogli" u konkurenciji devet predstava iz osam država.

Predstava Dječijeg pozorišta RS oduševila Hercegovce

BANJALUKA, MOSTAR - Predstava "Vuk sa mirisom bobica" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) donijela je u Banjaluku dvije vrijedne nagrade sa Prvog međunarodnog festivala lutkarske umjetnosti "Flum", koji je nedavno održan u Mostaru.

Dječije pozorište Republike Srpske oduševilo najmlađe Novosađane

Glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke večeras u Novom Sadu su maestralno odigrali predstavu "Peća i vuk" Sergeja Prokofjeva i izazvali buru oduševljenja najmlađih Novosađana i njihovih roditelja.

Dječije pozorište Republike Srpske proslavilo 65 godina postojanja

BANJALUKA - Istorija Dječijeg pozorišta RS u Banjaluci počela je 30. decembra osnivanjem Centra za vaspitno-zabavni život djece, koji su 1955. godine usvajanjem osnivačke odluke ozvaničili odbornici Skupštine opštine Banjaluka.

Pas Bak opčinio mališane

BANJALUKA - Drugog dana Međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2020" u Dječijem pozorištu RS izvedena je predstava "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih iz Novog Sada, a prikazana je i projekcija komada "Celeste" Pozorišta "Luz, micro y punto, Hihon" iz Španije.

Festival pozorišta za djecu uživo i online

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske od 6. do 12. oktobra ogranizuje 19. izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2020".

"Crvenkapa" otvara mali teatar pod zvijezdama

BANJALUKA - Izvođenjem predstave "Crvenkapa", Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) na otvorenom, u dvorištu kraj službenog ulaza, nastavlja svoj rad, koji je u martu zaustavila pandemija virusa korona. Tako će mali, ali i veliki posjetioci imati priliku da 8. avgusta u 19 časova prisustvuju "Malom teatru pod velikim zvijezdama".

Najčitanije