Dječije pozorište Republike Srpske

DP RS: Mališani i zmaj Banjalukan u svijetu lutaka

BANJALUKA - Iako je, kao u svim pozorištima svijeta, i u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) mala ljetna pauza, kako javljaju iz ove institucije, njihova vrata nikada nisu zatvorena.

"Kralj žabac" DP RS u Laktašima

LAKTAŠI - Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) priključilo se plemenitoj misiji udruženja "Ženin osmijeh" za izgradnju kuće porodici u nevolji, te će sutra u 19 časova ansambl odigrati predstavu "Kralj žabac" u Centru za kulturu i obrazovanje Laktaši.

Dječije pozorište Republike Srpske putuje na "Novosadske pozorišne igre"

NOVI SAD - Tek osnovani Međunarodni festival za djecu i mlade "Novosadske pozorišne igre", a koji snažno podržava značaj i važnost događaja u ovogodišnjoj evropskoj prijestonici kulture Novom Sadu, podigao je zastave u vikendu iza nas, a teatar domaćin Pozorište mladih u čast učesnika izvelo je premijeru "Guliverova putovanja", u režiji Kokana Mladenovića.

Radionica kolaža "Vaskršnji mozaik" s Berinom Šuščević u DP RS

BANJALUKA - U Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) sutra u 17 časova počinje radionica kolaža za najmlađe - "Vaskršnji mozaik", a kako bi predvaskršnja sedmica bila još svečanija i veselija, najavljuju iz ove kulturne institucije.

Premijera "Junaka u tregerima": DP RS suštinski učestvuje u edukaciji djece

BANJALUKA - Premijera predstave "Junak u tregerima" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) biće odigrana na velikoj sceni ove kuće 14. aprila s početkom u 18 časova. Predstavu na scenu postavlja reditelj Dubravko Torjanac, a komad je nastao po istoimenoj knjizi banjalučkog književnika Jove Čulića.

Predstava DP RS: "Bajka o psiću" u Palama

BANJALUKA - Predstava "Bajka o psiću" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) izvedena je 31. marta i 1. aprila pred učenicima osnovnih škola u Palama.

Predstava DP RS "Peća i vuk" u selekciji beogradskog "Zvezdarišta"

BANJALUKA - Predstava "Peća i vuk" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) u režiji Biserke Kolevske izabrana je za selekciju 17. festivala "Pozorište Zvezdarište" u Beogradu, koji se ove godine održava u maju.

DP RS iniciralo posthumnu dodjelu Zlatne plakete Draganu Banjcu

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) dostavilo je Skupštini grada Banjaluka inicijativu da se Zlatna plaketa ovog grada posthumno dodijeli nedavno preminulom glumcu Draganu Banjcu, članu ansambla DP RS.

Odlazak Dragana Banjca: "Našeg Banju, takvu dušu, nemoguće je zaboraviti"

BANJALUKA - Riječi ne mogu da opišu jedan život koji se ugasio u 47 godini, a taj život je odigrao više uloga nego što je živio godina svog života, izjava je Ljiljane Labović Marinković, direktorice Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS), koja je povodom smrti banjalučkog glumca Dragana Banjca govorila za naš medij.

Ansambl DP RS istrajao u misiji promovisanja umjetnosti i u godini pandemije

I pored svih okolnosti koje je nametnula pandemija virusa korona, poslovanje Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) u ravni je sa godinama u kojima nije bilo kovid mjera ograničavanja i zabrane djelovanja, saopštili su iz ove kuće sumirajući rezultate iz odlazeće 2021. godine.

U DP RS postavljena pametna klupa za mališane

U Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS), uz podršku banjalučke kompanije "Telemax", postavljena je pametna klupa uz koju će mališani dolazeći na predstave imati priliku da vide primjer korištenja savremene tehnologije u javnom prostoru.

Predstava Dječijeg pozorišta RS zatvara lutkarski festival u Srbiji

BANJALUKA - Predstava "Vuk sa mirisom bobica" Dječijeg pozorišta Republike Srpske u režiji Tamare Kučinović u subotu, 6. novembra, u 18 časova na sceni Pozorišta mladih Novi Sad zatvoriće Susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije koje od 2. do 6. novembra organizuje srpski ogranak svjetskog lutkarskog Udruženja UNIMA.

Predstavi "Mogli" gran pri na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu

BANJALUKA - Gran pri 20. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu Banjaluka 2021 u subotu je dodijeljen slovačkom Državnom lutkarskom pozorištu Bratislava za predstavu "Mogli" u konkurenciji devet predstava iz osam država.

Predstava Dječijeg pozorišta RS oduševila Hercegovce

BANJALUKA, MOSTAR - Predstava "Vuk sa mirisom bobica" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) donijela je u Banjaluku dvije vrijedne nagrade sa Prvog međunarodnog festivala lutkarske umjetnosti "Flum", koji je nedavno održan u Mostaru.

Dječije pozorište Republike Srpske oduševilo najmlađe Novosađane

Glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke večeras u Novom Sadu su maestralno odigrali predstavu "Peća i vuk" Sergeja Prokofjeva i izazvali buru oduševljenja najmlađih Novosađana i njihovih roditelja.

Najčitanije