Djeca

Roditelj i profesor iz Vukovara pisao Plenkoviću: Srpska djeca uče iz sveski

Profesor i roditelj iz Vukovar Dragan Crnogorac uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade Hrvatske Andreju Plenkoviću, ministarki nauke i obrazovanja Blaženki Divjak i medijima. Povod je maćehinski odnos prema srpskoj djeci u Hrvatskoj, odnosno nedostatku udžbenika za školovanje.

"Novogodišnja zavrzlama" pomogla socijalno ugroženoj djeci Teslića

Trebinjski glumci Jefimija Ot, Darko Kurtović i Igor Svrdlin izveli su proteklog vikenda u Kulturnom centru Trebinje predstavu za djecu "Novogodišnja zavrzlama".

Kako zaštititi dječji vid od slabovidosti?

Slabovidost (amblyopia) je stanje kod kojeg jedno ili oba oka, bez obzira na pokušaj korigovanja dioptrije naočarama, ne može dostići maksimalan vid. Ovaj tekst pokušaće ukratko objasniti šta je to slabodivost, kako nastaje i kako i kada može da se liječi.

Najmlađi Banjalučani obilježili dječiju Novu godinu

BANJALUKA- Gradonačelnik Banjaluka Igor Radojičić danas je čestitao djeci Novu godinu na tradicionalnoj svečanosti na Trgu Krajine, poželivši najmlađima srećno i mirno djetinjstvo, te da im vlasti obezbijede dobre škole i vrtiće, kao i dobre uslove za život.

I djeca mogu da budu depresivna

Depresija se obično vezuje samo za odrasle osobe, ali i ne i za djecu. Međutim, i mališani mogu biti depresivni, čak i bebe, ali se kod njih to stanje drugačije manifestuje, pa često ostaje neprepoznato.

1000 paketića za djecu širom BiH

​U susret praznicima, ovog decembra, nevladina organizacija World Vision BiH i trgovački lanac Bingo poklonili su 1000 paketića najranjivijoj djeci u BiH. Kao i prethodne godine, kupci su kupovinom paketića u Bingu direktno donirali za najranjiviju djecu i tako doprinijeli kampanji.

U januaru novo igralište na Laušu

​Novo dječje igralište na Laušu trebalo bi da bude stavljeno na raspolaganje mališanima već narednog mjeseca.

10 lekcija o novcu koje mališani treba da nauče

Kada početi razgovarati s djecom o novcu? Što prije, savjetuju psiholozi, jer djeca već od treće godine prepoznaju snagu novca. Na ovoj važnoj lekciji vaša će vam djeca jednog dana biti zahvalna jer će bolje znati upravljati vlastitim finansijama.

Dvoje djece sa Kosova se utopilo u rijeci, majka skočila za njima

Dvoje male djece udavilo se u utorak uveče u nabujalog rijeci u Francuskoj, a u pitanju su brat i sestra.

Komercijalna banka dodijelila donaciju fondaciji "Djeca nam se rađala"

Boško Mekinjić, predsjednik Uprave Komercijalne banke dodijelio je juče donaciju Vladi Đajiću, presjedniku Fondacije "Djeca nam se rađala".

Najčitanije