Djeca

U RS samo jedna firma ima vrtić

BANJALUKA - Dugo radno vrijeme, rad u smjenama, kao i pretrpanost i nefleksibilno radno vrijeme vrtića zadaju glavobolje roditeljima u RS, koji često ne stižu da na vrijeme "pokupe" svoju djecu iz vrtića, a obdanište u sklopu firme ima samo fabrika "Alumina" u Zvorniku.

Jednom djetetu u Kostajnici potrebna hraniteljska porodica

KOSTAJNICA - Centar za socijalni rad Kostajnica u potrazi je za hraniteljskom prodicom za jedno dijete bez roditeljskog staranja, rekla je "Srni" Slavica Savić iz ovog centra.

Crtežima pružili podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti

​BANJALUKA - Muzej Republike Srpske i Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" danas su povodom 15. februara Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti organizovali likovnnu radionicu "Za hrabra mala srca".

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti: Malim borcima potrebna još veća podrška

​BANJALUKA - Djeca oboljela od malignih bolesti tokom liječenja prolaze kroz mnoge teške kako fizičke, tako i psihičke napore, pa je psihološka pomoć od velikog značaja, ali i svaka druga.

Berić: Od malignih bolesti godišnje se liječi 30 mališana

BANJALUKA - U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske godišnje se od malignih bolesti liječi oko 30 djece i njihov proces liječenja je potrebno olakšati, rekla je predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" Dijana Berić.

Laketić: Deca su sve bolesnija posle NATO zločina

BEOGRAD - Predsjednik Komisije Narodne skupštine Srbije za istraživanje posljedica NATO bombardovanja Darko Laketić izjavio je da prvi preliminarni rezultati naučno-medicinske studije ukazuju na porast učestalosti bolesti, naročito malignih bolesti krvi kod djece od pete do devete godine.

Evo kako da se ponašate kad dijete dobije grip

Sezona je gripa i svi danas strahuju kada dijete dobije temperaturu ili kada kiše. Nemojte da paničite, ako dođe do toga da vam se dijete razboli od gripa. Evo kako da reagujete.

Djeca su pametna na mamu

Roditelji često posmatraju ima li dijete njihove oči, osmijeh ili kosu. Puno faktora utiče na to kako će se posložiti geni, ali prema nekoliko istraživanja, jedno je sigurno: djeca inteligenciju nasljeđuju od majke, a izgled od oca.

Lukač: Djecu naučiti da prepoznaju opasnosti na internetu

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da je neophodno na vrijeme naučiti djecu da prepoznaju opasnosti na koje mogu naići na internetu.

Drugo dijete u porodici češće upada u nevolje od prvog

​Nova istraživanja rađena su na primjeru djece iz Danske i Floride, a pokazala su da redosljed rađanja djece zaista ima uticaja na njihovo ponašanje.

Najčitanije