Djeca

Status vaspitača u vrtiću "Naša djeca" i dalje neizvjestan, roditelji traže sastanak

BANJALUKA - Dok čekaju da inspekcija izvrši kontrolu, roditelji djece koja borave u banjalučkom vrtiću "Naša djeca" traže sastanak sa odgovornim u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka s obzirom na to da je status vaspitača u pomenutom vrtiću i dalje neizvjestan.

Veći broj zaražene djece, ali kraća hospitalizacija

BANJALUKA - Novi soj omikron uticao je i na povećanje broja djece koja su zaražena virusom korona, ali slično kao i kod odraslih, ovaj soj prati blaža klinička slika te je značajno skraćeno trajanje hospitalizacije mališana.

Privrednici u Srpskoj traže da i djeca imaju pravo na vaučere

BANJALUKA - Iako je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske rečeno da je u ovoj godini planiran nastavak projekta turističkih vaučera, iz privredne zajednice ističu da su zatražili da se neka ograničenja ukinu ili promijene kako bi što veći broj građana to mogao da iskoristi, te je tako jedan od prijedloga da korisnici vaučera mogu biti i djeca.

FDA odobrila upotrebu buster doza za djecu od 12 do 15 godina

VAŠINGTON - Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) danas je dala odobrenje za upotrebu buster doze za djecu od 12 do 15 godina, s obzirom na to da se omikron soj širi brže među mlađom populacijom, prenio je "NBC njuz".

Mališani u Banjaluci proslavili Dječiju novu godinu

BANJALUKA - Uz puno smijeha, pjesme i plesa, tačno u podne, naši najmlađi sugrađani obilježili su Dječiju novu godinu.

Obavezna vakcinacija za djecu između pet i 11 godina

BRISEL - Belgijske zdravstvene vlasti saglasile su se danas da vakcinacija protiv virusa korona za djecu između pet i 11 godina treba da počne.

Djeca u Njemačkoj primila pogrešnu vakcinu

BERLIN - Nekoliko djece u Njemačkoj slučajno je primilo vakcine protiv kovida 19 firme "Moderna"koja nije odobrena za njihovu dobnu grupu, izjavili su danas zvaničnici.

Širom Njemačke najavljeni protesti

HAMBURG/BERLIN - Demonstracije protivnika vladine politike protiv virusa korona i vakcinacije planirane su danas u mnogim njemačkim gradovima.

Opasni izazovi među osnovcima: Vozač kamiona umalo pregazio djevojčicu, ona se smijala

Jedna učenica osnovne škole umalo je poginula 10. decembra na kružnom putu u Čačku, gdje se zbog "izazova", takmičenja koje djeca snimaju i potom kače na društvene mreže, našla pred samim točkovima kamiona.

Trivićeva, Stanivuković i inspekcija nijemi na promjene vaspitača u vrtiću "Naša djeca"

BANJALUKA - Na žalbe roditelja zbog čestog mijenjanja vaspitača u banjalučkom vrtiću "Naša djeca" Ministarstvo prosvjete i kulture i Inspektorat još uvijek nisu odgovorili, dok u Gradu Banjaluka ne žele da se aktivnije uključe u zaštitu prava djece, pa su roditeljima samo prenijeli stav Centra za predškolsko vaspitanje, s kojim su i sami bili upoznati, tvrde roditelji.

Najčitanije