Djeca

Šest trikova za mame koje rade od kuće

​Vjerovatno već nedjeljama pokušavate da žonglirate sa raznoraznim ulogama koje imate u svom domu - uloga roditelja, nastavnika, zaposlenog.

Djeca iz SOS dječijih sela nas trebaju više nego ikada

Neizvjesni dani, prepuni brige koje svi živimo, nisu i ne mogu zaobići one najranjivije, djecu koja odrastaju u SOS Dječijim selima BiH.

FZO RS finansira kohlearne implantate za djecu s oštećenim sluhom

BANJALUKA - Fond zdravstenog osiguranja Republike Srpske počeo je da finansira kohlearne implantate za djecu sa oštećenim sluhom jer je izmjena Pravilnika o sadržaju, obimu i načinu ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu kojim je uvedeno ovo pravo, stupio na snagu, saopšteno je iz ovog fonda.

Šta strah od virusa korona može da izazove kod djece

Dok se čini da kod velikog broja djece virus korona izaziva tek relativno blage simptome, psihološke posljedice koje bi pandemija COVID-19 mogla ostaviti na najmlađe u vidu anksioznosti mogle bi biti daleko traumatičnije, tvrde stručnjaci.

Troje djece u banjalučkim vrtićima u kojima je organizovan rad

BANJALUKA - U banjalučke vrtiće u kojima je Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizovao rad s ciljem prevencije širenja virusa korona danas je pristiglo troje djece za čije čuvanje nije bilo druge mogućnosti, rekla je Srni direktor Centra Jelena Kurtinović.

Dječja pozorišta se sele na internet

​BANJALUKA - Pozorišta za djecu u nekoliko zemalja našeg regiona obezbijedila su svojim najmlađima da gledaju predstave na internetu dok traju mjere za suzbijanje širenja virusa korona.

Pet evropskih zemalja preuzima djecu migrante

BRISEL - Finska, Francuska, Njemačka, Luksemburg i Portugal saglasili su se da prihvate određen broj djece migranata koji se nalaze u Grčkoj usljed tenzija koje traju na grčko-turskoj granici.

Hiperaktivni poremećaj imaju i starije osobe

Hiperaktivni poremećaj i nedostatak koncentracije, ADHD, nije karakterističan samo za djecu i "mlađe odrasle osobe", već ga ima i starija populacija.

Srpska djeca u Srebrenici čekaju Trivićevu da krenu u školu

SREBRENICA - Učenici srpske nacionalnosti Prve osnovne škole iz Srebrenice od danas ne idu na nastavu i neće ni krenuti sve dok Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, ne posjeti našu školu, kazao je za "Nezavisne" Aleksandar Mlađenović, predstavnik roditelja učinika srpske nacionalnosti.

Srpska djeca u Srebrenici bojkotuju nastavu

Roditelji učenika srpske nacionalnosti u Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici večeras su odlučili da od sutra njihova djeca bojkotuju nastavu jer je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, kako su ocijenili, ignorisalo njihove zahtjeve na sastanku u vezi sa problemima u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Najčitanije