Djeca

Od naredne godine bolovanje u trajanju bolničkog liječenja djeteta

BANJALUKA - Roditelji djeteta koje je na bolničkom liječenju od naredne godine imaju pravo na bolovanje u trajanju bolničkog liječenja djeteta, što ranije nije bio slučaj, rečeno je Srni iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Sport vratio djeci osmijeh na lica

Uzbudljivo dječje zabavnosportsko takmičenje "Igre bez granica", koje je održano juče u prepunoj Sportskoj dvorani "Obilićevo", okupilo je 400 mališana.

Djeca previše onlajn, roditelji traže pomoć u Klinici za psihijatriju UKC RS

BANJALUKA - U Kliniku za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra RS javljao se određen broj roditelja koji su strahovali da je anksiozno ponašanje njihove djece posljedica pretjeranog provođenja vremena na internetu, a u ovoj klinici se tretiraju i osobe koje imaju ovu vrstu problema, potvrdila je za "Nezavisne" Nera Zivlak-Radulović, načelnica Klinike za psihijatriju UKC RS.

Djecu treba kažnjavati, ali ne batinama

Bh. društvo nije daleko odmaklo od izreke "batina je iz raja izašla" jer roditelji i dalje nestašluke mališana kažnjavaju šibom, kaišem, oklagijom ili sličnim "vaspitnim alatima", a ćuške i šamare je nemoguće iskorijeniti jer u našoj tradiciji prevladava mišljenje da je to normalno.

Roditelji podnose prijavu protiv Stanivukovića zbog zloupotrebe djece

BANJALUKA - Grupa mještana banjalučkog naselja Petrićevac podnijeće Ombudsmenu za djecu prijavu protiv poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića "zbog političke zloupotrebe njihove djece, koja su učestvovala u manifestaciji `Dani Petrićevca`".

Anđelina i Bred konačno postigli dogovor o starateljstvu

Holivudski glumci Anđelina Džoli i Bred Pit najzad su postigli dogovor oko starateljstva nad šestoro djece, izjavila je advokatica Džolijeve, Samanta Blej DeDžin.

Francuska zabranila fizičko kažnjavanje djece

Francuski parlament izglasao je u petak zabranu fizičkog nasilja roditelja nad djecom, čime se svrstao uz bok većini zemalja članica Evropske unije, iako neće biti kazni za kršenje zakona.

Đaci u Britaniji brutalno maltretiraju izbeglicu iz Sirije

Na društvenim mrežama se pojavila uznemirujući snimak vršnjačkog zlostavljanja kojem je izložen tinejdžer iz Sirije, koji je sa porodicom kao izbjeglica došao u Veliku Britaniju.

Roditelji u Finskoj mogu voditi djecu na posao

HELSINKI - Finske vlasti su pokrenule projekt koji će omogućiti usposlenicima da više vremena provode s djecom tako što će ih moći dovesti na svoje radno mjesto na nekoliko sati ili tokom cijelog radnog dana.

Novi poslanik Željko Babić najmlađe i 27. dijete svog oca

BANJALUKA - Najmlađe sam i 27. dijete oca Ignjatija, koji je bio generacija nobelovca Ive Andrića i Josipa Broza Tita, započinje ovako zanimljivu životnu priču četrdesetosmogodišnji Željko Babić, privrednik iz Slatine, koji je juče i zvanično postao poslanik (SDS) u Narodnoj skupštini RS.

Najčitanije