Djeca

Odabrano 15 najboljih priča za djecu

Kompanija Blicnet s velikom radošću informiše da je odabrano 15 najboljih priča konkursa "Blicnet - Priče za djecu".

Bebi-fudbaleri milionski biznis

Svake godine između 14.000 i 15.000 djece polaze iz zemalja Zapadne Afrike sanjajući da postanu čuveni fudbaleri u Evropi. Ali samo mali broj u tome uspijeva.

10 najgorih faza kroz koje djeca prolaze, iz ugla jedne mame

Djecu odgajamo s neograničenom količinom ljubavi i zagrljaja, ali im je vrlo važno postaviti granice kako bismo što lakše 'preživjeli' sve faze njihovog odrastanja.

Društvo imunologa Njemačke: Nema kolektivnog imuniteta bez vakcinacije djece

BERLIN - Kolektivni imunitet protiv korona virusa nije moguće dostići bez vakcinacije djece i mladih, upozorilo je danas Društvo imunologa Nemačke.

Poljska katolička crkva objavila izvještaj o zlostavljanju djece

VARŠAVA - U svom najnovijem izvještaju koji je objavljen danas o seksualnom zlostavljanju maloljetnika, poljska Katolička crkva nabrojala je 292 sveštena lica za koja se tvrdi da su zlostavljala preko 300 dječaka i djevojčica od 1958. do 2020. godine.

Đajić ugostio djecu sa Kosova i Metohije

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić upriličio je danas u hotelu "Meriot" u Banjaluci prijem i ručak za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja sa Kosova i Metohije koja su u posjeti gradovima i opštinama Republike Srpske.

Svi pedofili završiće u registru

BANJALUKA - Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koji će se naći na narednom skupštinskom zasjedanju u parlamentu Srpske, omogućiće da u takozvani registar pedofila budu upisani i oni koji su pravosnažno osuđeni prema zakonima koji su prestali da važe.

Odluka o vakcinaciji djece od 12 do 15 godina u Srbiji narednih dana

BEOGRAD - Nacionalna Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije juče je primila zahtjev kompanije Fajzer za odobrenje korišćenja te vakcine i kod djece starosti od 12 do 15 godina u Srbiji, a odluka o tome biće donesena narednih dana rekao je danas direktor agencije dr Saša Jaćović.

Na sajtu pricezadjecu.blic.net objavljene prve priče učenika

Među pričama koje su stigle na konkurs "Blicnet - Priče za djecu" odabrane su i objavljene prve priče na sajtu pricezadjecu.blic.net, internet platformi koju je kompanija Blicnet kreirala specijalno za promociju učenika i njihovih autorskih priča. S velikim ponosom i neopisivim zadovoljstvom pozivamo sve, i male i velike, i tate i mame, i bake i djedove, i strine i tete da čitaju djeci priče mladih talentovanih učenika.

Virus otežao školovanje i druženje djece s poteškoćama

DOBOJ - Virus korona okrenuo je život naglavačke roditeljima djece s poteškoćama u razvoju jer su školovanje, druženje i radno-okupaciona terapija postali još komplikovaniji.

Najčitanije