Djeca

Tinejdžer udario djecu na pješačkom prelazu

RUMA - Osamnaestogodišnji T.F. iz Rume izazvao je danas u Rumi saobraćajnu nesreću, kada je obilazeći vozilo koje je propuštalo pješake na pješačkom prelazu udario u djecu. Tom prilikom teže povrede zadobila je jedna djevojčica (9).

Nevjerojatna priča iz Posušja: Pronašli sestru nakon 21 godinu

​Ovih dana u Posušju se odvijala prava filmska bajka sa sretnim krajem. Anđela i Boris pronašli su svoju sestru nakon 21 godine razdvojenosti.

Zapalio se autobus pun djece blizu Požege, nema povrijeđenih

POŽEGA - Autobus pun djece zapalio se danas na vidikovcu Papuk u blizini Požege, a u incidentu niko nije povrijeđen, rečeno je za portal 24sata iz hrvatske policije.

Novak Đoković otkrio šta je njegovoj djeci zabranjeno

S obzirom na to da živimo u eri digitalizacije kao i da sve više djece prvo nauči da rukuje telefonom pa tek onda olovkom, najbolji reket svijeta, Novak Đoković prokomentarisao je pomodarstvo koje je mahom zahvatilo svu našu djecu.

Težak život porodice Đuričić: Trošnu kuću bez struje obasjava osmoro djece

DERVENTA - Dok u povečerje svjetlost sijalica obasja skoro svaki dom, jedino svjetlo u trošnoj kući Vladimira i Gordane Đuričić iz Velike Sočanice, kod Dervente, je već dvije godine, otkako im je isključena struja, njihovo osmoro djece.

Budućim generacijama prijete doživotni zdravstveni problemi

Djeca rođena danas suočena su s raznim i doživotnim zdravstvenim posljedicama zbog klimatskih promjena - odrastanjem u toplijem svijetu uz rizike nestašica hrane, zaraznih bolesti, poplava i ekstremnih vrućina, pokazalo je veliko istraživanje. Klimatske promjene već nanose štetu ljudskom zdravlju povećavanjem broja ekstremnih vremenskih pojava i pojačavanjem zagađenja vazduha, prema studiji objavljenoj u časopisu Lancet.

Upala pluća i dalje ubija bebe i mališane

NJUJORK - UNICEF upozorava da je od upale pluća prošle godine umrlo više od 800.000 beba i male djece, ili jedno dijete svakih 39 sekundi, te da se ova bolest može zaustaviti antibioticima i vakcinama.

Djeca povrijeđena u hemijskom napadu u vrtiću

PEKING - Više od 50 ljudi, uglavnom djece, povrijeđeno je kada je muškarac upao u vrtić na jugozapadu Kine i polio ih korozivnom tečnošću, saopštile su danas lokalne vlasti.

U Rusiji u požaru stradalo troje djece

MOSKVA - Troje djece stradalo je u požaru koji je zahvatio jednu privatnu kuću na istoku Rusije, potvrdili su zvaničnici.

Devetoro djece poginulo na putu ka školi u Avganistanu

KABUL - Devetoro djece poginulo je danas u Avganistanu kada je eksplodirala mina dok su išli ka školi, saopštila je policija.

Najčitanije