Djeca

Tuča učenika u Osnovnoj školi, dva dječaka povrijeđena

BEOGRAD - Dva učenika povrijeđena su u tuči u osnovnoj školi "Jefimija" u Obrenovcu, javio je TV Pink.

Pomoć zanemarenoj djeci iz 20 porodica

Gradonačelnik Igor Radojičić, zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad, potpisao je sa organizacijom "Save the Children" ugovor o realizaciji projekta "Porodični saradnik", sa ciljem jačanja porodice kroz institucije socijalne zaštite.

Smijenjen direktor škole, maloljetnice kod tužioca

​BEOGRAd - Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević razriješio je direktora Srednje škole u Barajevu, Dobrivoja Jelića, jer nije adekvatno reagovao u slučaju vršnjačkog nasilja, javlja RTS.

Maculein Junior, intenzivna zaštita dječijeg vida od plave svjetlosti

Pri dugotrajnoj i nekontrolisanoj upotrebi plavo svjetlo može oštetiti vid. Kako bi ublažila njegove efekte, kompanija Pharmamed je razvila novi proizvod za najmlađe koji sadrži jedinstvenu kombinaciju makularnih karotenoida

Cvijanović: Podržati aktivnosti usmjerene na bolju budućnost

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je danas na gradskom stadionu u Banjaluci prisustvovala zvaničnom početku kampanje "Djeca nam se rađala", rekla je da svi treba da budu okupljeni oko ovakvih aktivnosti i podrže i institucije i organizacije iz nevladinog sektora koje žele graditi bolju budućnost.

Legende obavile pregled u UKC-u RS, danas svi na stadion

BANJALUKA - Pozivam sve građane RS da danas dođu na Gradski stadion gdje će humanitarnu utakmicu za podizanje stope nataliteta u RS odigrati velikani Crvene Zvezde I banjalučkog Borca, rekao je Vlado Đajić, direktor UKC RS.

Ljekarski pregled fudbalskih legendi u UKC-u RS i spektakl na stadionu

​Humanitarna fudbalska utakmica koja će se odigrati večeras u 17 časova na Gradskom stadionu Banjaluka, između veterana FK Crvena zvezda, veterana FK Borac i fudbalskih veterana Srpske, kao i revijalna utakmica između ljekara i novinara Republike Srpske, imaju za cilj promociju aktivnosti novoosnovane fondacije "Djeca nam se rađala" i podizanje svijesti o važnosti povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

Djeci oboljeloj od raka potrebna podrška, ne predrasude

TUZLA - Oko 100 djece u BiH godišnje oboli od raka, a borba koju prolaze oni, ali i njihove porodice, je mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice liječenja s kojima se moraju nositi.

Priveden zbog sumnje da je bratovoj djeci dao ekstazi

Novopazarska policija uhapsila je Pericu D. (32) iz ovog grada zbog sumnje da je sinoć djeci od šest i tri godine, inače djeci svog brata, dao po jednu tabletu ekstazija.

Počinje reforma obrazovanja u Srpskoj - "Nova škola za novo doba"

​BANJALUKA - U narednom periodu u Republici Srpskoj predstoji reforma predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja "Nova škola za novo doba", dogovoreno je na današnjoj tematskoj sjednici Vlade RS na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u oblasti obrazovanja.

Najčitanije