Djeca

Mališani otvorili peti "Boot camp" u Kampusu

BANJALUKA- Prelazeći prepreke prilagođene njihovom uzrastu i motoričkim sposobnostima, danas su mališani predškolskog i nižeg školskog uzrasta otvorili peti "Boot camp" u banjalučkom Kampusu, a ovaj trodnevni trening na otvorenom organizovali su studenti zajedno sa Supreme, fitnes studijom.

Mjesto u vrtićima čeka 2.777 djece

BANJALUKA, TUZLA - Broj predškolskih ustanova u BiH u ovoj godini nešto je manji u odnosu na prethodnu, ali je nešto manja i lista čekanja mališana za vrtiće.

Prva od 14 smjena djece otputovala na ljetovanje

BIJELJINA - Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske započeo je realizaciju projekta "Socijalizacija djece" tokom koje će 1.800 djece iz socijalno osjetljivih kategorija besplatno ljetovati na jadranskoj obali.

Metode za smirivanje ljutitog djeteta

Kada vaše dijete ima napad bijesa, teško je znati kako da reagujete. Djeca ne dolaze s uputstvima i gotovo je nemoguće razmišljati dok i vaše srce kuca brzinom munje dok dijete vrišti. Kažnjavanje je pouzdana metoda kojom se roditelji često služe kako bi smirili ljutito dijete, ali neki stručnjaci tvrde kako ta metoda može učiniti više štete nego koristi, te da zapravo stvara "borbu moći" između roditelja i djeteta.

Hraniteljske porodice pružaju topli dom i sigurniju budućnost

BANJALUKA - Život u hraniteljskoj porodici pomogao mi je da završim fakultet, a bez hranitelja možda ne bih uspjela završiti ni srednju školu, rekla je Sanja Arsenić, koja je 12 godina provela u hraniteljskoj porodici i tako osjetila ljubav i podršku koju donosi odrastanje u porodičnom okruženju.

Đacima bez roditelja stiže novac od grada

TREBINJE - Djeca uzrasta osnovnih i srednjih škola iz Trebinja bez jednog ili oba roditelja, a ukupno ih je 60, potpisala su rješenja o novčanoj pomoći koju će im ubuduće, dok traje školska godina, dodjeljivati Gradska uprava Trebinja, koja će za ove namjene izdvojiti 56.500 maraka iz budžeta na godišnjem nivou.

Niko ne može predvidjeti boju očiju vašeg djeteta

Uz česta pitanja o tome kada beba počinje sjediti, puzati i hodati, mnoge roditelje zanima boja očiju njihovog djeteta. Hoće li bebine oči ostati tako svijetle? Hoće li beba na kraju imati tatine plave oči? Ili će biti kao mama, smeđih očiju?

Minibus za djecu sa posebnim potrebama

MODRIČA - Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama "Sunce Obervalisa" u Modriči danas je uručen minibus, koji je donacija švajcarske humanitarne organizacije "Djeca našeg svijeta" iz Obervalisa.

Kada je najbolje da pošaljete djecu na spavanje?

Djeca imaju mnogo energije, neumorna su i ne vole kada ih tjerate da idu na spavanje.

Najčitanije