Djeca

Učenici u Hercegovini matematiku uče na primjeru kockanja

MOSTAR - Hercegovački školarci matematiku uče na primjerima zadataka koji govore o sportskom klađenju.

Malim lavovima treba puno ljubavi i podrške

BANJALUKA - Mališani oboljeli od malignih oboljenja su lavovi u borbi protiv opake bolesti, a da su ljubav i podrška svih nas njima i njihovim roditeljima najvažniji, kazala je juče i Darija Živanić, tetka malene Sofije iz Trebinja.

Raspad porodice najbolniji djeci školskog uzrasta

Mala djeca i tinejdžeri mogu lakše prebroditi razvod roditelja, ali osnovcima treba posebna njega u vrijeme kada se porodica raspada.

Djeca se igraju masovne egzekucije uz povik "Alahu akbar"

BENGAZI - Na Twitteru je objavljen video-snimak koji prikazuje kako se djeca "igraju masovne egzekucije" po ugledu na masovna strijeljanja koja izvode teroristi Islamske države.

Fond solidarnosti: U februaru dvoje djece upućeno na liječenje u inostranstvo

BANJALUKA - Na računima Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu zaključno sa 7. februarom nalazi se 1.669.798 KM i dvoje djece je upućeno u inostranstvo, rekla je vršilac dužnosti direktora ovog fonda Jasminka Vučković.

Isplata materinskog dodatka početkom marta

BANJALUKA - Isplata prvog materinskog dodatka za nezaposlene porodilje u RS zajedno sa zaostacima trebalo bi da krene početkom marta, budući da je još u toku prikupljanje informacija od centara za socijalni rad kao i završavanje tehničkih pitanja u vezi s obradom podataka.

Snimak iz Tešnja alarmirao bezbjednosne stručnjake: Vehabije obučavaju dječake za borbu

TEŠANJ - Dvadesetominutni videosnimak, nastao na području Tešnja, a u kojem dječaci, uključujući i one koji nemaju ni deset godina, prolaze kroz trening nalik vojničkoj obuci, podigao je na noge stručnjake za bezbjednost, koji upozoravaju da su ih scene iz tog snimka podsjetile na ono što u svojim kampovima rade predstavnici Islamske države!

Bošnjačka djeca u Snagovu na nastavi, u Liplju i dalje bojkot

ZVORNIK - Učenici bošnjačke nacionalnosti danas su ponovo na nastavi u područnom odjeljenju u Snagovu, koje je u sastavu Osnovne škole "Sveti Sava" iz Zvornika, potvrdio je direktor ove škole Radomir Petrović.

U četvrtak počinje Šantićev festival djece pjesnika

MOSTAR - Peti međunarodni Šantićev festival djece pjesnika biće održan u četvrtak i petak, 1. i 2. februara, u Mostaru, a na konkurs je pristiglo 1.470 radova iz svih zemalja regiona.

Jedna osobina kod djece može da predvidi uspjeh u odraslom dobu

Asocijacija za psihološke nauke u svom izdanju kaže da postoji veza između prkosa i kršenja pravila u adolescentskom dobu i velike zarade kasnije u životu.

Reklame

Najčitanije