Djeca

AstraZeneca pauzirala testiranje vakcine na djeci

AstraZeneca je privremeno obustavila klinička testiranja vakcine na djeci sve dok britanska regulatorna agencija za lijekove ne istraži moguću uzročno-posljedičnu vezu sa stvaranjem krvnih ugrušaka kod odraslih.

Pfizer saopštio: Vakcine efikasne za djecu od 12 do 15 godina

ČIKAGO - Kompanije Pfizer i BioNtech saopštile su danas da je njihova vakcina protiv virusa korona veoma efikasna i da podstiče snažan imuni odgovor kod djece uzrasta od 12 do 15 godina, čime se otvara put da se, u narednim nedjeljama, od nadležnih u SAD zatraži odobrenje za hitnu upotrebu.

Tanja Savić dobila djecu na sudu, ali prvo će morati u karantin

Pjevačica Tanja Savić će morati po dolasku u Australiju da bude u karantinu zbog pandemije, pa tek onda da završi papirologiju.

Koju igračku kupiti djetetu u kojem uzrastu?

Ukoliko često imate nedoumice oko kupovine igračaka za vašeg mališana jer niste sigurni šta je najbolje kupiti za koji uzrast, donosimo vam mali vodič koja igračka odgovara kojem uzrastu…

Osmoro djece povrijeđeno u požaru u Beogradu

BEOGRAD - U požaru koji je popodne oko 16.35 izbio u Galipoljskoj ulici u Beogradu povrijeđeno je osmoro djece i jedna odrasla osoba, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Batina nije iz raja izašla

Najrasprostranjenije pogrešno uvjerenje vjerovatno je uvjerenje o upotrebi fizičke kazne u vaspitavanju djece. Iako ne postoji niti jedan dokaz da fizička kazna ima pozitivne efekte, batine su nešto što većina roditelja primjenjuje.

Majka ostavila troje djece u šumi na -15

MOSKVA - Žena u Rusiji ostavila je troje svoje djece bez odjeće u šumi na veoma niskoj temperaturi, od čega su dobili ozbiljne promrzline, pokazala je istraga.

Aplikacijama pratiti šta djeca rade na internetu

TREBINJE - Trebinjski učenici i njihovi roditelji svjesni su opasnosti koje vrebaju na internetu, a direktori osnovnih škola roditeljima preporučuju aplikacije pomoću kojih se mogu pratiti sve radnje djece preko mobilnih telefona.

Melanija otvara kancelariju na Floridi za pomoć djeci

VAŠINGTON - Bivša američka prva dama Melanija Tramp uspostavlja kancelariju u Palm Biču na Floridi, kako bi produžila inicijativu "Be best" za pomoć djeci, javlja CNN pozivajući se na dva izvora upoznata s njenim planom.

Đoković opet u žiži: "Bili smo na ulici, vidio nas je kako igramo"

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ponovo je u centru pažnje, ovoga puta u pozitivnom kontekstu.

Najčitanije