Djeca

RS stvara savremeni model škole prilagođen 21. vijeku

​BANJALUKA, DOBOJ - Revizija i razvoj nastavnih planova i programa, uključujući modernizaciju obrazovnog procesa za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, biće obuhvaćeni reformom obrazovanja u Republici Srpskoj, koja bi trebalo da počne u septembru, kazala je za "Nezavisne" Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS.

Na vrtić u Banjaluci čeka više od 2.000 mališana

​Na listi čekanja za upis u vrtiće na području grada trenutno je više od 2.000 djece, rekla je Marijana Zrnić, pomoćnica direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Lekcije o novcu za djecu

​Na koji način i kada razgovarati sa djecom o novcu, uvijek je aktuelno pitanje s obzirom na sve veći uticaj konzumerizma na djecu i njihove porodice.

Dajte djeci manje šećera

Količinu šećera u hrani za bebe treba smanjiti, a roditelji bi trebalo da maloj djeci daju više povrća kako bi spriječili razvoj želje za slatkišima, piše u istraživanju zdravstvenih stručnjaka.

Djeca iz Dalmacije slave pobjedu nad djecom iz Srbije uz ustaški pozdrav

Snimak malih splitskih fudbalera koji na terenu urlaju "Za dom spremni" širi se društvenom mežom Facebook, a snimak je objavio poslanik hrvatskog Sabora iz SDP-a Peđa Grbin.

Mališani otputovali u Bečiće

KOZARSKA DUBICA - Na ljetovanje u Bečiće iz Kozarske Dubice otputovalo je 26 djece u pratnji dva vaspitača u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", saopšteno je iz Centra za socijalni rad ove opštine.

Davidovićeva u Brčkom dočekala djecu sa Kosova i Metohije

BRČKO - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović poželjela je djeci sa Kosova i Metohije da im trenuci koje provedu u Srpskoj ostanu u lijepom sjećanju i da steknu nova trajna prijateljstva.

Neka odlazak na plažu sa djecom bude bezbrižan

Većina ljudi odlazak na more jedva dočeka, ali oni koji imaju malu djecu znaju da to umije biti i stresno i zahtjevno.

Počinje snimanje kviza "Nauči se, čovječe"

​BANJALUKA - Snimanje jednog od najvećih projekata Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), kviza "Nauči se, čovječe", u saradnji sa ETM produkcijom i Republičkim pedagoškim zavodom, uz podršku Vlade RS, počinje sutra. Autori i voditelji projekta su poznati glumci Nenad Okanović Oki i Bojan Ivković Boki.

Obilježeno pola vijeka banjalučke Osnovne škole "Sveti Sava"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je značaj obilježavanja 50 godina postojanja i rada Osnovne škole "Sveti Sava" u Banjaluci, te navela da je Vlada Srpske kroz različite intervencije u ovu školu uložila dva miliona KM.

Najčitanije