Djeca

Đurović: Sa prvim simptomima korone djecu dovesti na pregled

Djecu sa simptomima virusa potrebno je dovesti u Dom zdravlja na pregled i obavijestiti porodičnog ljekara, kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa korona, rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović.

Odlazak roditelja na rad u inostranstvo loš po djecu

Članovi Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj pri Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope usvojili su nacrte izvještaja, rezolucije i preporuka o posljedicama koje po djecu ostavlja to što njihovi roditelji odlaze u druge zemlje u potrazi za poslom.

U Zagrebu 49 djece zaraženo koronom

ZAGREB - U Zagrebu je 49 djece u ustanovama obrazovanja zaraženo korona virusom.

"Dugoročne posljedice kovida-19 još nisu poznate, posebno kod djece"

Potencijalne dugoročne posljedice kovida-19 još nisu poznate, posebno kada je riječ o djeci koja su se oporavila od ove bolesti, izjavio je direktor Svjetske zdravstvene ogranizacije Tedros Adhanom Gebrejesus tokom brifinga održanog u Ženevi.

Radionica "Šta se krije iza maske" održana u Prijedoru

U lapidarijumu Muzeja Kozare u Prijedoru večeras je održana radionica pod nazivom "Šta se krije iza maske".

U BiH 2,1 odsto manje upisanih osnovaca nego prošle godine

U školskoj 2019/2020. godini u BiH je u 1.785 osnovnih škola upisano 274.034 učenika, što je manje za 5.984 učenika ili 2,1 odsto u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Šeranić: Razmotriće se zahtjev da majke budu uz djecu na UKC RS

BANJALUKA - Upoznat sam sa problemom da roditelji zbog virusa korona ne smiju boraviti sa djecom na UKC RS i prijedlog da im se dozvoli će biti razmotren od strane ove ustanove, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, prilikom posjete banjalučkom Domu zdravlja.

U funkciji posebna ambulanta za djecu sa simptomima povezanim s koronom

U Poliklinici banjalučkog Doma zdravlja u funkciji je ambulanta za preglede i liječenje djece predškolskog i školskog uzrasta sa simptomima akutnih respiratornih infekcija, koji su pozitivni na virus korona ili za koje se sumnja da su zaraženi.

Treće dijete prečica za stan

DOBOJ - Treće dijete donijeće ne samo sreću bračnim parovima kojima je iz gradske kase sufinansirana kupovina stana, nego će im omogućiti da postanu stoprocentni vlasnici nekretnine, koju će moći prodati, a potom za svoju petočlanu porodicu osigurati dom veće kvadrature.

Bijeljinsko pozorištance "Maslačak" oduševilo sokolačke mališane

Pozorištance "Maslačak" iz Bijeljine izvelo je večeras na Sokocu, nakon skoro šest mjeseci pauze, predstavu za djecu "Cile, razmaženo pile".

Najčitanije