Djece

Fond solidarnosti finansirao liječenje i dijagnostiku za 86 djece

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu finansirao je u ovoj godini liječenje i dijagnostiku za 86 djece, navela je direktor ovog fonda Jasminka Vučković.

Pomoć dobile 104 porodice, donator ostao anoniman

DOBOJ - Devet mjeseci poštar Ninoslav Žarić iz Kožuha nosio je u svojoj torbi koverte koje su roditelji trećeg i četvrtog djeteta iz gradova Eparhije zvorničko-tuzlanske slali u Osječane kako bi konkurisali za sredstva koja je dijelio anonimni donator, da bi se na kraju i njegovo ime našlo na spisku darodavca.

Savjeti za dobro vaspitanje djeteta

Da bi vaši metodi vaspitavanja urodili plodom, potrebno je da dijete osjeti vaše poštovanje, strpljenje, ljubav, pažnju i da stekne vaše povjerenje, kao i vi njegovo. Nježno roditeljstvo polazi od stava da se batinama i drastičnim kaznama ništa ne može postići u vaspitanju djeteta.

Anonimni dobrotvor daje 2.000 KM za treće i svako naredno dijete

​Dok su u današnje vrijeme svima "puna usta" nataliteta i priče o tome koliko je važno da se djeca rađaju, malo je onih koji rade nešto konkretno po tom pitanju. Jedan čovjek odlučio je da svoje bogatstvo uloži u podsticanje nataliteta i to tako što će svako treće i naredno dijete u porodici darivati sa 2.000 KM.

Programom socijalizacije u ovoj godini obuhvaćeno 1.664 djece

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas u Banjaluci informaciju o realizovanom projektu "Socijalizacija djece Republike Srpske - 2018", kojim je u ovoj godini obuhvaćeno 1.664 djece sa pratećim odraslim licima - 172 vaspitača, 156 članova stručnog tima i 108 roditelja.

Banjalučki mališani iz centra grada poslali poruke o pravima djece

BANJALUKA - Mališani iz 10 vrtića danas su u Gospodskoj ulici prodavali svoje rukotvorine i recitovali o dječjim pravima i obavezama.

NS RS o zaštiti djece od seksualne zloupotrebe i zlostavljanja

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece obezbjeđuje se zaštita djece od seksualne zloupotrebe, zlostavljanja i iskorišćavanja, te sprečavanje lica pravosnažno osuđenih za ta krivična djela da ponovo izvrše isto ili slično krivično djelo.

Malim lavovima treba puno ljubavi i podrške

BANJALUKA - Mališani oboljeli od malignih oboljenja su lavovi u borbi protiv opake bolesti, a da su ljubav i podrška svih nas njima i njihovim roditeljima najvažniji, kazala je juče i Darija Živanić, tetka malene Sofije iz Trebinja.

Podrška za mališane sa ulice

TUZLA - Poruku "Danas je došlo naše vrijeme. Hoćeš li stati uz mene?" danas su poslala sva djeca ulice u svijetu pa i u Tuzli.

Predavanje o bezbjednosti za učenike OŠ "Branko Radičević"

BANJALUKA - Učenici Osnovne škole "Branko Radičević" posjetili su danas Fakultet za bezbjednost i zaštitu na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka (NUBL), gdje su se upoznali sa prvim bezbjednosnim koracima u slučaju zemljotresa, poplave, požara, kao i bezbjednosti na internetu.

Najčitanije