Djece

Par iz Kaknja prisiljavao djecu na prosjačenje

ZENICA - Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mirsada Crnovića (26) i Hasibe Šuvalić (32), oboje rođeni u Zenici i nastanjeni u Kaknju, te Refika Dedića (46) iz Ilijaša zbog organizovane trgovine ljudima.

SNSD-ov odbornik predlaže da funkcioneri od plate izdvoje za fond solidarnosti

SOKOLAC - Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Milan Jolović pozvao je sve funkcionere u Republici Srpskoj da izdvoje dio sredstava iz svojih primanja kojima bi se finansirao fond solidarnosti za liječenje djece.

U RS obilježen Međunarodni dan prijevremeno rođene djece

BANJALUKA - Širom RS danas je obilježen 17. novembar, Međunarodni dan prijevremeno rođene djece, raznim aktivnostima, među kojima i uručenjima donacija bolnicama, te puštanjem ljubičastih balona u čast ovih hrabrih mališana.

Unija poslodavaca RS donirala pribor za đake iz višečlanih porodica

BANJALUKA - Unija udruženja poslodavaca RS donirala je djeci iz višečlanih porodica s područja grada Banjaluka školski pribor vrijedan 6.500 KM, rekao je direktor Unije Saša Aćić.

Prikupljaju knjige za osnovce

BANJALUKA - Udruženje porodica sa četvoro i više djece "4+" sa područja Banjaluke i ove godine sprovodi akciju prikupljanja polovnih udžbenika za djecu iz višečlanih porodica osnovnoškolskog uzrasta.

Zbog karantina sve je više slučajeva zlostavljanja djece na internetu

Online zlostavljanje djece u EU-u poraslo je tokom pandemije virusa korona, rekla je u ponedjeljak šefica Europola, upozoravajući da bi još više slučajeva moglo iskrsnuti kad se škole ponovno otvore i učitelji dobiju uvid u stanje.

Fond solidarnosti finansira i dodatne troškove liječenja djece u inostranstvu

BANJALUKA - JU Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja,stanja i povreda djece u inostranstvu saopštio je da će za vrijeme vanredne situacije na teritoriji RS koja je izazvana pandemijom virusa korona snositi ne samo troškove liječenja djece u inostranstvu, već i dodatne troškove.

Do 17. marta rok za prijavu za projekat "Socijalizacija djece"

BIJELJINA - Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske saopštio je da je 17. mart rok za podnošenje prijava za učešće u projektu "Socijalizacija djece Republike Srpske-2020".

Fond solidarnosti finansirao liječenje i dijagnostiku za 86 djece

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu finansirao je u ovoj godini liječenje i dijagnostiku za 86 djece, navela je direktor ovog fonda Jasminka Vučković.

Pomoć dobile 104 porodice, donator ostao anoniman

DOBOJ - Devet mjeseci poštar Ninoslav Žarić iz Kožuha nosio je u svojoj torbi koverte koje su roditelji trećeg i četvrtog djeteta iz gradova Eparhije zvorničko-tuzlanske slali u Osječane kako bi konkurisali za sredstva koja je dijelio anonimni donator, da bi se na kraju i njegovo ime našlo na spisku darodavca.

Najčitanije