Dmitrij Rogozin

Rogozin o odlaganju američkog leta u svemir: Rusima oblaci nisu smetali

Generalni direktor ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin oglasio se na Twitteru povodom otkazanog leta u svemir iz "Kenedi centra" u SAD.

Rogozin: Provjerićemo jesu li Amerikanci zaista bili na Mjesecu

Direktor ruske kosmičke agencije "Roskomos" Dmitrij Rogozin rekao je da će predložena ruska misija na Mjesec imati zadatak i da provjeri da li su Amerikanci zaista tamo bili.

Rogozin: Srbija je uvijek bila strateški partner Rusije u Evropi

SOČI - Potpredsjednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin izjavio je da se odnosi između Rusije i Srbije tradicionalno razvijaju "u duhu međusobnog povjerenja i višestrane saradnje", istakavši da je Srbija uvijek bila strateški partner Rusije na Balkanu i u Evropi.

Dačić i Rogozin potpisali Protokol o saradnji

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić i potpredsjednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin potpisali su danas u Sočiju Protokol saradnji.

Rogozin o sankcijama: Znamo kako izbaviti Rusiju od te kuge

MOSKVA - Vicepremijer Rusije Dmitrij Rogozin izjavio je, komentarišući sankcije Zapada Rusiji, da su već planirane određene odluke koje će Rusiju "spasti od te kuge".

Rogozin udomio jazavičara sa kojim je vršen eksperiment

MOSKVA - Zamjenik premijera Rusije, Dmitrij Rogozin udomio je jazavičara nazvanog Nikolas, na kojem su naučnici iz Fondacije za napredne studije demonstrirali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako funkcioniše tehnologija disanja u tečnosti.

Vučić i Rogozin: Unaprijediti i ojačati postojeću saradnju

MOSKVA - Srbija je čvrsto opredijeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obje strane za njihovo produbljivanje u svim oblastima, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Moskvi na sastanku sa potpredsjednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom.

Rogozin: Ruska tehnika se proizvodi za rat, a ne za paradu

MOSKVA - Ruska vojna tehnika proizvodi se za rat, a ne za parade i to je potvrdila ruska vojna operacija u Siriji, izjavio je potpredsjednik ruske vlade Dmitrij Rogozin na obilježavanju godišnjice tulskog Konstruktorskog biroa za izradu instrumenata „Šipunov“.

Rogozin nepoželjan u Moldaviji

KIŠINJEV - Ministarstvo spoljnih poslova Moldavije proglasilo je danas zamenika ruskog premijera Dmitrija Rogozina "personom non grata" (nepoželjnom osobom) zbog "niza neprijateljskih izjava prema Moldaviji i njenim građanima" u nedavnom televizijskom intervjuu.

Rogozin: Srbija nikada neće postati članica EU zbog Kosova

BEOGRAD - Zamjenik premijera Ruske Federacije Dmitrij Rogozin rekao je da će Srbija imati dobru Vladu, ali da nikada neće postati članica EU, jer će uslovi biti takvi da nikada neće biti u stanju da ih ispuni.

Najčitanije