Dogovor

ABA liga: Klubovi jednoglasni, riješena sporna pitanja

Na izuzetno konstruktivnom sastanku, klubovi su jednoglasno usvojili platformu za sve korake koji će osigurati stabilnost i dalji napredak ABA lige, saopšteno je iz regionalnog takmičenja.

Filips: Rok za sporazum Beograda i Prištine ograničiti na godinu dana

VAŠINGTON - Direktor Instituta za ljudska prava njujorškog Kolumbija univerziteta Dejvid Filips izjavio je da, kada je riječ o dijalogu Beograda i Prištine, postavljanje određenog roka može primorati strane da donose teške odluke koje su im potrebne kako bi se postigao dogovor.

Evropske berze ojačale nakon dogovora lidera EU

Indeksi na evropskim berzama fjučersa porasli su jutros nakon što su lideri Evropske unije postigli "istorijski" dogovor o ogromnom stimulativnom planu za oporavak njihovih ekonomija pogođenih krizom izazvanom pandemijom virusa korona.

Tegeltija: Prihvatljiv mi je svaki dogovor entiteta o PDV-u

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i član Fiskalnog vijeća BiH, kazao je "Nezavisnim" da će svoj stav o pomjeranju plaćanja PDV-a sa 10. u mjesecu na kraj mjeseca iznijeti na zvaničnom sastanku, ali da mu je lično prihvatljiv svaki dogovor entiteta jer to pomjeranje može djelovati samo na njihove budžete.

Tramp tvrdi da je blizu dogovor s talibanima

VAŠINGTON - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp tvrdi da postoji dobra šansa za postizanje dogovora s talibanima.

Za sudbinu Libije presudna odluka generala Haftara

Postignut je određeni napredak na pregovorima o Libiji u Moskvi, rekao je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za štampu sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom. Sporazum o prekidu vatre je potpisao predsjednik Vlade nacionalnog jedinstva Fajez Saradž, dok će se očekuje odluka generala Halife Haftara.

Bez dogovora Samoopredjeljenja i DSK o formiranju vlade

PRIŠTINA - Samoopredjeljenje i DSK nisu na današnjem sastanku postigli koalicioni sporazum za formiranje vlade, a sastanak će biti nastavljen sutra, izjavio je nakon trosatnih razgovora portparol DSK Besian Mustafa.

Rusija i Ukrajina potpisale srporazum o isporuci gasa

Ruske i ukrajinske energetske kompanije potpisale su konačni petogodišnji sporazum kojim se osigurava tranzit ruskog gasa ka Evropi preko Ukrajine, saopšteno je danas iz ruskog energetskog giganta "Gasproma".

Postignut dogovor: SAD neće uvesti kaznene carine Kini

VAŠINGTON - SAD neće uvesti kaznene carine Kini 15. decembra, jer su strane postigle dogovor o prvoj fazi trgovinskog sporazuma, saopštio je američki predsjednik Donald Tramp.

Dogovor vijeka: Nema više neprijatnih razgovora o računu na dejtu

Nema više neprijatnosti na prvom dejtu, jer će u ovom restoranu račun odmah biti podijeljen.

Najčitanije