Dojava

Uhapšen jer je prijavio lažnu bombu u školi

KRAGUJEVAC - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aranđelovcu uhapsili su J. I. (42) iz Aranđelovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela izazivanje panike i nereda i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Reakcija voditelja CNN-a nakon dojave o bombi

Radnici televizijske kuće CNN evakuisani su tokom programa uživo nakon dojave o bombi u njihovoj kancelariji u Njujorku.

Poznato ko je uputio lažnu dojavu o bombi kod ambasade Velike Britanije

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ utvrdili su identitet lica koje je u srijedu, 26. septembra, uputilo lažnu dojavu da je u Ambasadi Velike Britanije u BiH postavljena eksplozivna naprava.

Evakuacija sudova u Tuzli zbog dojava o postavljenoj bombi

TUZLA - Nepoznato lice uputilo je prijavu da je u prostorijama Kantonalnog suda u Tuzli postavljena eksplozivna naprava, potvrdio je Srni portprol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

Lažna dojava o postavljenim bombama u klubu

ISTOČNO SARAJEVO - Policijska stanica u Istočnom Novom Sarajevu zaprimila je lažnu dojavu da su u klubu "Bakus" u ovom mjestu postavljene dvije eksplozivne naprave.

MUP još traži 15 kg eksploziva u "Bingo city center-u"

TUZLA - Još traje kontradiverzioni pregled garaže u tuzlanskom "Bingo siti centru", nakon dojave da se u automobilu koji je parkiran u podzemnoj garaži ovog objekta nalazi 15 kilograma ekspozivne materije.

Lažna dojava o bombi u Kijevu, otvorene metro stanice

KIJEV - Metro stanice u ukrajinskoj prijestonici ponovo su otvorene nakon dojave o bombi za koju se ispostavilo da je lažna, a koja se desila uoči večerašnjeg finala Lige šampiona u fudbalu između Liverpula i Real Madrida.

Lažna dojava o bombi u Gradskoj upravi

BEOGRAD - Dojava o postavljenoj bombi u zgradi Gradske uprave u centru Beograda bila je lažna, a radnici su se vratili na radna mjesta.

Evakuisana zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije

MOSKVA - Zaposleni u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova u Moskvi evakuisani su iz zgrade nakon anonimnog poziva o mogućoj eksploziji u zgradi Ministarstva, izjavio je izvor iz moskovske hitne službe.

Ponovo dojava o bombi u školi u Sarajevu

SARAJEVO - Svi učenici i osoblje Srednje škole za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu evakuisani su zbog dojave o bombi, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Najčitanije