Doktor

Kako utiču mast i ulje na naš organizam

​Prema prof. dr Nebojši Tasiću mast nikada nije ni izgubila na popularnosti, ali se nadovezao i da je u posljednjih 20 do 30 godina nutricionizam postao ne samo nauka već i pokret.

Simptomi poslije ujeda zmije zbog kojih morate otići kod doktora

​Šta da radite kad se nađete u prirodi i ujede vas zmija? Kako da prepoznate da li je riječ o otrovnici poput poskoka ili o smuku koji ne može da vam ugrozi život?

Vic dana: Pacijent u bolnici

​Pitaju pacijenta u bolnici:

Gitarista grupe "Queen" doktor astrofizike

Brajan Mej, jedan od najboljih gitarista svih vremena, ujedno je jedan od najpametnijih ljudi u muzičkoj branši. Činjenica da je od 1968. do 1991. godine svirao u legendarnoj grupi Queen te napisao hitove kao što su "We Will Rock You", "Flash", "Who Wants to Live Forever" i "Too Much Love Will Kill You" nije ga sprečila da redovno polaže ispite na čuvenu londonskom Imperial koledžu, gdje je studirao fiziku i matematiku.

Novi doktori liječiće 29.805 osoba u Srpskoj

BANJALUKA, BIJELJINA - Porodičnog doktora u Republici Srpskoj prošle godine promijenilo je 29.805 osiguranika, dok su godinu dana ranije to isto učinila 26.524 osiguranika, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) RS.

Doktor stavljao svoje inicijale ljudima na organe poslije operacije

Hirurg koji je ispisivao svoje inicijale na jetrama pacijenata koje je operisao izbrisan je iz ljekarskog registra, piše BBC.

Mediji: U Zvečanu pucano na automobil doktora Milana Ivanovića

Rano sinoć u Zvečanu navodno je pucano na automobil nekadašnjeg direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici dr Milana Ivanovića, saznaje KoSSev.

Dajana je bila popularna pjevačica, a sada je doktor

Dajana Penezić je napravila bum na estradi kada se pojavila, a imala je samo 20 godina, međutim, riješila je da odustane od pjevačke karijere i posveti se obrazovanju.

Preminuo doktor Nikola Trninić

DOBOJ - U Doboju je nakon kraće bolesti preminuo doktor Nikola Trninić u 59. godini.

Otkrivena spomen-ploča dr Laziću u Urgentnom centru u Nišu

BEOGRAD - U Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu otkrivena je spomen-ploča sa imenom čuvenog srpskog ratnog hirurga Miodraga Lazića, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj.

Švedskim zdravstvenim radnicima prijete smrću, neki pod zaštitom

STOKHOLM - Pojedini zaposleni u švedskoj javnoj zdravstvenoj agenciji, koja je na početku pandemije odlučila kako će ta skandinavska zemlja da se nosi protiv kovida, dobili su policijsku zaštitu nakon što su im upućene prijetnje, saopštio je danas šef agencije, a prenio Rojters.

Stavio vakcinu u špric, izašao iz hale i dao je supruzi

BERLIN - Policija u Njemačkoj vodi istragu protiv ljekara koji je ukrao jednu dozu vakcine iz centra za vakcinaciju, a riječ je o 69-godišnjem doktoru u penziji, koji je bio angažovan na vakcinaciji.

Đajić: Ljekar Marko Pekija je bio ljudska i ljekarska gromada

BANJALUKA - Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić rekao je na komemoraciji ljekaru Marku Pekiji da je ta zdravstvena ustanova izgubila ljudsku, stručnu i ljekarsku gromadu.

Ljekar iz Travnika preminuo u 35. godini

TRAVNIK - Ljekar JU Bolnica za plućne bolesti i tuberklozu Travnik Mirjad Hodžić preminuo je iznenada u 35. godini. Riječ je o ljekaru koji je porijeklom iz Tuzle. Uzrok smrti nije saopšten.

Kineski doktor preminuo u bolnici u Zemunu

BEOGRAD - Kineski doktor Čen Bijao preminuo je u bolnici u Zemunu, nakon tri sedmice borbe sa virusom korona.

Najčitanije