Dolar

Kovid-19 i geopolitika brinu investitore, dolar blago jača

Dolar se kretao jutros na azijskom trgovanju na neznatnon višem nivou u odnosu na većinu valuta, jer su diplomatske tenzije između Sjedinjenih Država i Kine i rast broja zaraženih korona virusom u svijetu ponovo zabrinuli investitore podrivajući njihov apetit za rizikom.

Dolar gubi sjaj sigurnog utočišta

LONDON - Evro je dostigao na današnjem trgovanju 11-nedeljni maksimum prema uzdrmanom dolaru, pošto investitore i dalje drži nada u globalni ekonomski oporavak, javlja Rojters.

Dolar raste, akcije na azijskim tržištima padaju

SINGAPUR - Dolar je blago ojačao danas, akcije na azijskim berzama bilježe gubitke a pale su i cijene nafte, jer su nove tenzije između SAD i Kine o porijeklu virusa korona ugušile optimizam investitora u pogledu vraćanja globalne ekonomije na staze rasta.

Dolar pao nakon objave FED-ovog paketa mjera od 2,3 biliona $

Dolar je danas na putu da uknjiži nedjeljni gubitak jer je splasnula tražnja investitora za sigurnim aktivama, nakon objave ogromnog novog paketa podrške američkih Federalnih rezervi za mala preduzeća, kao i zbog signala o usporavanju širenja virusa Covid-19.

Ruska rublja ojačala prema dolaru i evru

MOSKVA - Ruska rublja je ojačala jutros prema američkom dolaru i evru usljed rasta cijena nafte.

Otpušteni direktor dobija 62 miliona dolara otpremnine

​Denis Mjulenberg, direktor kompanije "Boing", koji je otpušten poslije krize sa modelom "737 maks", dobiće 62 miliona dolara otpremnine.

Analitičari: Očekuje se dramatičan pad dolara

Sredinom januara dolar bi mogao da doživi nagli pad, jer će Federalne rezerve SAD tokom mjesec dana "uliti" skoro 500 milijardi u američku ekonomiju.

Na Crni petak Amerikanci potrošili 7,4 milijardi $ online

​Amerikanci su ovog Crnog petka samo putem internet kupovine potrošili 7,4 milijarde dolara.

Dolar oslabio prema evru, očekuje se smanjenje kamata Feda

Na svjetskim valutnim tržištima američki je dolar prošloge sedmice oslabio je prema evru jer se očekuje da će Fed zbog slabosti privrede u oktobru, već treći put ove godine, smanjiti kamatne stope.

Bitkoin potonuo ispod 8.000 dolara

LONDON - Na valutnim tržištima u protekloj nedjelji pažnju je skrenuo pad evra na novi dvogodišnji minimum, jer se u petak za evro moralo platiti samo 1.0904 dolara.

Najčitanije