Dolar

Dolar skače, evro klonuo

TOKIO - Dolar se popeo danas na jednogodišnji maksimum prema japanskom jenu usljed rasta prinosa na američke dužničke hartije, izazvan zabrinutošću da će ubrzanje vakcinacije i ogroman paket fiskalne podrške podstaći inflaciju u SAD.

Tržišni optimizam ojačao apetit za rizikom, dolar tone

Američki dolar je počeo novu trgovačku nedjelju spustom na gotovo najniži nivo u posljednje dvije sedmice, jer je tržišni optimizam u vezi s procesom vakcinacije protiv kovida-19 i planiranim američkim paketom podrške od 1,9 biliona dolara pokrenuo rast vrijednosti rizičnijih valuta i berzi širom Evrope i Azije.

Djevojke iz Srbije predate Uredu za strance, vlasnik striptiz kluba pušten

BANJALUKA - Lari Živković, vlasnik striptiz kluba "Caribic Dance" uhapšen u akciji "Dolar", kao i dvije djevojke iz Banjaluke koje su uhapšene zbog sumnje da su se bavile prostitucijom pušteni su da se brane sa slobode, dok su četiri djevojke iz Srbije predata Terenskom uredu za strance u BiH, potvrđeno je "Nezavisnim".

Akcija u Banjaluci: Djevojke priznale prostituciju, pali bivši robijaši

BANJALUKA - Dvije od šest djevojaka, koje su protekle noći zatečene u lokalu "Caribic Dance", u sklopu hotela "Ćetojević" u Banjaluci, priznale su da su novac u gotovini, koji je kod njih pronađen, zaradile prostitucijom, potvrdili su izvori "Nezavisnih novina".

Snažan pad britanske funte zbog novog zatvaranja

Funta je pala danas prema dolaru i evru nakon što je britanska vlada najavila nova ograničenja za suzbijanje brzog širenja novog virusa soja korona, dok su Francuska, Njemačka i još neke zemlje čak prekinule transportne veze sa Britanijom.

Skliznuo dolar i apetit za rizikom na valutnim berzama

LONDON - Dolar je danas oslabio a popustio je i apetit za rizikom na valutnim tržištima, jer je bojazan od ekonomskih posljedica velikog broja slučajeva korona virusa u Evropi i Sjedinjenim Državama nagrizla početni entuzijazam investitora vezan za vakcinu protiv Kovida-19.

Analitičari: Evro raste, nadmašiće druge valute

Evro nastavlja da raste i na tržištu valuta se dešava drastičan zaokret koji simbolizuje povratak Evrope.

Analitičar: Dolar će se srušiti, to je trebalo davno da se desi

Veteran u svijetu ekonomije i kripto skeptik, Amerikanac Piter Šif, još jednom upozorava da je američka valuta osuđena na propast, i da će svijet na kraju izgubiti povjerenje u nju što je, kako naglašava, trebalo davno da se desi.

Dolar se oporavio, rast cijena zlata zaustavljen

Dolar je danas odskočio sa dvogodišnjeg minimuma pošto su investitori smanjili prodaju američke valute uoči sastanka Federalnih rezervi i u iščekivanju završetka političke rasprave u Kongresu SAD o narednom paketu fiskalnih mjera podrške ekonomiji.

Kuba ukida porez na dolare

Kuba namjerava da ukine porez na zvanični kurs dolara od 10 odsto kako bi ublažila posljedice pandemije virusa korona i nadoknadila gubitak prihoda od turizma.

Najčitanije