Dolar

Dolar blago skliznuo, evro na petogodišnjem minimumu

Dolar se blago povukao danas sa 20-godišnjeg maksimuma, ali će april ipak završiti s najvećim mjesečnim rastom u deceniji, podstaknut opkladama tržišnih aktera da će američka referentna kamata biti znatno povećana, ali i njihovom zabrinutošću za privredni rast Evrope i Kine.

Dolar najjači u pet godina

Zbog nesigurnosti na finansijskim tržištima, vrijednost američkog dolara prema korpi valuta i dalje raste pa je dosegnula najviši nivo u pet godina.

Dolar blizu dvogodišnjeg maksimuma, evro blago ojačao

Dolar se zadržao danas blizu dvogodišnjeg maksimuma na azijskom trgovanju, jer zabrinutost u vezi s ekonomskim uticajem kineskog lokdauna povećava tražnju za američkom valutom kao sigurnim utočištem.

Dolar ojačao prema rivalskim valutama

Dolar je nastavio danas da jača prema glavnim rivalskim valutama uoči objave izvještaja o zapošljavanju u SAD, koji bi mogao da podstakne Federalne rezerve (FED) na veće podizanje kamatne stope, za 50 baznih poena sljedećeg mjeseca.

MMF: Sankcije Rusiji mogu da poljuljaju dominaciju dolara

LONDON - Finansijske sankcije bez presedana uvedene Rusiji prijete da postepeno umanje dominaciju američkog dolara u svjetskoj trgovini i mogu da dovedu do fragmentiranja međunarodnog monetarnog sistema, izjavila je Gita Gopinat, prva zamjenica generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Juan umjesto dolara za naftu i gas?

Saudijska Arabija se polako okreće prema Kini, što bi, po ocjeni Vol strit žurnala, moglo da ugrozi dugogodišnje odnose Rijada sa SAD.

Oštar pad rublje prema dolaru i evru na Moskovskoj berzi

MOSKVA - Dolar i evro su zabilježili danas na Moskovskoj berzi nove najviše nivoe svih vremena prema ruskoj rublji, javlja Tas s.

Evro pao prema dolaru sa tronedeljnog maksimuma

HONG KONG - Vrijednost evra prema dolaru spustila se danas sa tronedeljnog maksimuma, pošto su snažni januarski podaci o zapošljavanju u SAD poduprli američku valutu i jer su očekivanja o pokazateljima o inflaciji učvrstila tržišno uvjerenje da će Federalne rezerve (FED) snažnije podići kamate u martu.

"Epl" dostigao vrijednost od tri biliona dolara

SAN FRANCISKO - "Epl" je postao prva kompanija koja je na berzi dostigla vrijednost od tri biliona dolara, da bi dan završila neznatno ispod te granice.

Lira na novom istorijskom minimumu prema dolaru

ANKARA - Turska valuta lira oslabila je danas za više od tri odsto i pala na najnižu vrijednost prema dolaru u istoriji.

Dolar u usponu, evro poljuljan, juan se oporavio

LONDON - Dolar je ojačao prema rivalskim valutama danas, jer se trgovci pripremaju da čuju nove podatke o inflaciji u SAD, koji bi mogli da ubrzaju odluku Federalnih rezervi (FED) o podizanju kamatne stope iduće godine, dok se kineski juan stabilizovao nakon velikog pada na prethodnoj sesiji.

Trgovinski deficit SAD 67 milijardi dolara u oktobru

VAŠINGTON - Američki trgovinski deficit se spustio na 67,1 milijardu dolara u oktobru, što je najniži mjesečni iznos u posljednjih pola godine, nakon što je u septembru dostigao rekordnu sumu.

Evro oslabio prema dolaru, bitcoin se stabilizovao

Dolar se neznatno povukao sa prošlonedeljnog maksimuma prema rizičnijime valutama, osjetljivim na izglede rasta u Aziiji, jer je zabrinutost zbog omikron soja kovida popustila, dok je prema evru ojačao usljed očekivanje da će inflacija dovesti do podizanja referentne kamatne stope u SAD.

Bitkoin oborio rekord, premašio 65.000 dolara

NJUJORK - Vrijednosti bitkoina je zabilježila danas nivo rekord svih vremena premašivši nivo od 65.000 dolara, jer su investitori slavili uspješan start trgovanja fjučersima bitkoina na Vol Stritu.

Dolar skače, evro klonuo

TOKIO - Dolar se popeo danas na jednogodišnji maksimum prema japanskom jenu usljed rasta prinosa na američke dužničke hartije, izazvan zabrinutošću da će ubrzanje vakcinacije i ogroman paket fiskalne podrške podstaći inflaciju u SAD.

Najčitanije