Dolar

Ruska rublja ojačala prema dolaru i evru

MOSKVA - Ruska rublja je ojačala jutros prema američkom dolaru i evru usljed rasta cijena nafte.

Otpušteni direktor dobija 62 miliona dolara otpremnine

​Denis Mjulenberg, direktor kompanije "Boing", koji je otpušten poslije krize sa modelom "737 maks", dobiće 62 miliona dolara otpremnine.

Analitičari: Očekuje se dramatičan pad dolara

Sredinom januara dolar bi mogao da doživi nagli pad, jer će Federalne rezerve SAD tokom mjesec dana "uliti" skoro 500 milijardi u američku ekonomiju.

Na Crni petak Amerikanci potrošili 7,4 milijardi $ online

​Amerikanci su ovog Crnog petka samo putem internet kupovine potrošili 7,4 milijarde dolara.

Dolar oslabio prema evru, očekuje se smanjenje kamata Feda

Na svjetskim valutnim tržištima američki je dolar prošloge sedmice oslabio je prema evru jer se očekuje da će Fed zbog slabosti privrede u oktobru, već treći put ove godine, smanjiti kamatne stope.

Bitkoin potonuo ispod 8.000 dolara

LONDON - Na valutnim tržištima u protekloj nedjelji pažnju je skrenuo pad evra na novi dvogodišnji minimum, jer se u petak za evro moralo platiti samo 1.0904 dolara.

Dolar zabeležio najveći nedeljni pad od juna

​LONDON - Dolar je zabilježio najveći nedeljni pad vrijednosti na deviznim tržištima od juna, što je posljedica smirivanja geopolitičkih i trgovinskih napetosti u svijetu, kao i očekivanja da će američki Fed uskoro smanjiti kamatne stope.

Funta dodatno oslabila prema dolaru

Britanska funta oslabila je danas na najniži nivo u posljednje dvije i po godine nakon što je britanski premijer Boris Džonson zaprijetio raspisivanjem prijevremenih izbora da bi realizovao "Bregzit".

Azijske berze oštro pale

Na azijskim berzama cijene dionica jutros su oštro pale jer je splasnula nada da će američka centralna banka agresivno smanjiti kamatne stope, dok je dolar stabilan.

Dolar u zaletu, funta skliznula na minimum

Američki dolar značajno je ojačao u odnosu na druge valute i dostigao je dvonedjeljni maksimum.

Najčitanije