Dolari

Dolar oslabio, neizvjesnost u vezi pregovora između SAD-a i Kine

LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima dolar je prošle sedmice oslabio prema košarici valuta, nakon dvije sedmice rasta, a trgovalo se vrlo oprezno zbog neizvjesnosti u vezi trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine.

Rusi traže alternativu američkom dolaru

Ruski ministar ekonomije Maksim Oreškin rekao je da Rusija razmatra uvođenje evra i rublje kao glavne valute u izvozu energenata, čime bi se smanjila zavisnost od američkog dolara.

Demonstranti u Hongkongu pozivaju da se kupuju američki dolari

Antivladini demonstranti u Hongkongu su prešli na novu taktiku: oni su počeli da pozivaju preko društvenih mreža i aplikacije Mesindžer na masovno skidanje novca sa bankomata u cijelom gradu i kupovanje američkih dolara. Oni na ovaj način pokušavaju da nanesu štetu finansijskom sistemu megalopolisa i da oslabe hongkonški dolar, piše "South morning China post".

Za brži transport 90 miliona dolara

BEOGRAD - Svjetska banka odobrila je regionalni projekat olakšavanja trgovine i transporta na zapadnom Balkanu, vrijedan 90 miliona dolara, sa posebnim fokusom na uklanjanju nefizičkih barijera i skraćenju čekanja na granici, izjavio je danas šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ndegva.

Vještačko ostrvo koštaće 79 milijardi dolara

HONG KONG - Hong Kong planira izgradnju najvećeg svjetskog vještačkog ostrva po cijeni od 79 milijardi dolara, objavili su danas gradski zvaničnici.

RS ostvarila ukupan obim razmjene sa inostranstvom od 4,59 milijardi dolara

BANJALUKA - Republika Srpska je za deset mjeseci ove godine ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske ramjene sa inostranstvom od 4,59 milijardi dolara, pokrivenost uvoza izvozom bila je 70,6 odsto, a sa zemljama EU ostvaren je suficit, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Izgubio 150 miliona dolara, pa se izvinio svojim klijentima

Prvi čovjek američke kompanije OpinionSellers.com u emotivnom videu izvinio se svojim klijentima jer je izgubio oko 150 miliona dolara njihovog novca.

Godišnji trgovinski promet će dostići 100 milijardi dolara

ISTANBUL - Rusija i Turska će dostići godišnji trgovinski promet u vrijednosti od 100 milijardi dolara, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Osvojio rekordnih 1,6 milijardi dolara

Jedan tiket prodat u američkoj državi Južna Karolina osvojio je džekpot lutrije "Mega milioni" odnosno rekordnih 1,6 milijardi dolara, saopštila je državna lutrija SAD na svom sajtu.

Veći minimalac po satu izazvao otkaze

NJUJORK - Na povećanje minimalnih plata u dijelovima SAD sa 7,5 na 15 dolara po satu, vlasnici radnji odgovorili su većim brojem otkaza.

Najčitanije