Dom

Izetbegović: Krajnje je vrijeme da se napravi korektan kompromis

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), istakao je kako je krajnje vrijeme da se napravi korektan kompromis u vezi s formiranjem vlasti u BiH.

Optuženi bivša direktorica i radnici Dom zdravlja Bihać

BIHAĆ - Opštinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Anele Softić-Kasumović (40), bivše direktorice Doma zdravlja Bihać, Nermane Lipovače (36) i Adnana Lipovače (40) iz Bihaća zbog primanja mita i nezakonitog zapošljavanja 31 osobe u toj ustanovi.

I poslodavci i sindikat u FBiH žele viškove prihoda

SARAJEVO - Prijedlog zakona o doprinosima u Federaciji BiH, koji je Vlada FBiH donijela prije deset dana, izazvao je burnu raspravu koja se danas vodila u sali Predstavničkog doma federalnog parlamenta, ali i izvan nje.

U fokusu oživljavanje Doma omladine u Banjaluci

BANJALUKA - U Domu omladine danas je prezentovano nekoliko projekata koji će biti realizovani u okviru koncepta "Banjaluka ljudskog lica", a namijenjeni su građanima svih generacija, njihovim potrebama i interesima u svim sferama života.

Nije izglasan dnevni red, prekinuta sjednica Doma naroda

SARAJEVO - Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH je prekinuta, a razlog je što predloženi dnevni red nije dobio potrebnu većinu glasova.

Propao pokušaj SDP-a da upravlja Klubom Srba u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - U Domu naroda Parlamenta Federacije BiH u petak je propao još jedan pokušaj konstituisanja Kluba Srba, tačnije izbor predsjedavajućeg tog kluba, što je i jedan od razloga zbog čega nije usvojen ni dnevni red sjednice ovog doma, koja na kraju praktično nije ni održana.

Smijenjeni direktori vrtića i Doma zdravlja, radnici protestovali

PRIJEDOR - Odbornici Skupštine grada Prijedora smijenili su danas direktore Doma zdravlja i Dječijeg vrtića "Radost" i na te funkcije imenovali vršioce dužnosti.

Bolja zdravstvena zaštita migranata na lokalitetu Vučjak

BIHAĆ - Svi migranti koji trenutno borave u prihvatnom centru na lokalitetu Vučjak, desetak kilometara od Bihaća, od danas će biti podvrgnuti zdravstvenim pregledima, koji će se obavljati u porodičnoj ambulanti u obližnjem selu Zavalje.

Sutra u Domu omladine "Evropska noć istraživača"

BANJALUKA - "Evropska noć istraživača" - najveća i najzabavnija manifestacija koja promoviše nauku i istraživački rad u Evropi, biće održana sutra u banjalučkom Domu omladine.

Prihvatilište za djecu u skitnji krajem oktobra u Domu "Rada Vranješević"

BANJLUKA - Prihvatilište za djecu u skitnji, prema planu transformacije banjalučkog Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", trebalo bi da bude otvoreno do kraja oktobra, potvrdio je Vladimir Kajkut, direktor ovog doma.

Najčitanije