Dom

Direktna nabavka vakcina na tankom ledu

SARAJEVO - Sudbina izmjena i dopuna prijedloga izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama i Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima u BiH, koji bi omogućili direktnu nabavku vakcina protiv kovida-19, a o kojima bi danas Dom naroda BiH trebalo da raspravlja po hitnom postupku, je neizvjesna.

Putem "E-čekaonice" za sedam mjeseci javilo se 1.318 pacijenata

BANJALUKA - Na pregled kod ljekara u Dom zdravlja Banjaluka putem mobilne aplikacije "E-čekaonica" od jula prošle godine do danas se prijavilo 1.318 pacijenata.

Borba sa virusom i velikim troškovima u dobojskom Domu zdravlja

DOBOJ - Dok čekaju da u njihovu zdravstvenu ustanovu stignu prve vakcine, zaposleni u Domu zdravlja Doboj sumiraju rezultate rada tokom gotovo jednogodišnje borbe sa virusom korona i ističu da je bilo mnogo izazova.

Šeranić uručio odlikovanja za 30 domova zdravlja

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je uručio odlikovanja medalja zasluga za narod direktorima 30 domova zdravlja od ukupno 55 odlikovanih u Republici Srpskoj koje je, povodom 9. januara - Dana Republike, dodijelila predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Milanović napustio skup u Zadru zbog ustaških simbola

ZADAR - Predsjednik Zoran Milanović i vojni vrh napustili su obilježavanje godišnjice vojno-policijske akcije Maslenica u Zadru, zbog ustaškog pozdrava "za dom spremni".

Za sanaciju Doma zdravlja Bihać iz federalne kase stiže tri miliona

BIHAĆ - Za potrebe sanacije i rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja u Bihaću, koja je teško oštećena od posljedica katastrofalnog zemljotresa koji je nedavno pogodio Hrvatsku, iz budžeta Federacije BiH biće izdvojena tri miliona maraka.

Vakcinacija protiv korone u domovima zdravlja

BANJALUKA, SARAJEVO - Isporuka prvih vakcina protiv virusa korona u BiH očekuje se krajem januara, rekao je juče Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Usvojen zahtjev za smjenu zamjenika ministra Siniše Ilića

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića.

Prekinuta sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) prekinuta je prije glasanja delegata o predloženom zakonu o računovodstvu i reviziji.

Pelosi ponovo predsjedavajuća Predstavničkog doma

VAŠINGTON - Nensi Pelosi je, tijesnom većinom glasova, četvrti put izabrana za predsjedavajuću Predstavničkog doma u nedjelju, kada je novi Kongres stupio na dužnost u vrijeme političke neizvjesnosti i momentu kada se još ne zna koja će stranka imati kontrolu u Senatu, a republikanci najavljuju bitku oko potvrde rezultata predsjedničkih izbora.

Najčitanije