Dom

Festival klasične muzike "Orfej" od 5. do 7. maja u Sarajevu

SARAJEVO - U Svečanom salonu Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 5. maja, s početkom u 19 časova, održaće se svečanost povodom otvaranja Festivala klasične muzike "Orfej".

Klub Bošnjaka uložio vitalni nacionalni interes na HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona

SARAJEVO - Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH uložio je vitalni nacionalni interes na usvojeni prijedlog HDZ-a izmjene Izbornog zakona BiH.

Počela hitna sjednica Doma naroda PS BiH

SARAJEVO - U Sarajevu je počela hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na čijem dnevnom redu je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH po hitnom postupku.

Čović: SDA - izvor krize u BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je, nakon današnje neuspjele hitne sjednice ovog doma zbog nedolaska četiri delegata SDA, da je riječ o neviđenoj blokadi institucija BiH, ocijenivši da je SDA izvor krize u BiH.

Izetbegović: Delegati SDA neće doći na sjednicu Doma naroda

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović saopštio je da su delegati SDA odlučili da ne prisustvuju današnjoj sjednici ovog doma, što znači da neće biti kvoruma za održavanje sjednice.

Dva izborna zakona padaju u dva doma

SARAJEVO - Izmjene Izbornog zakona BiH koje će sutra razmatrati Dom naroda i prekosutra Predstavnički dom BiH, po svemu sudeći, osuđene su na propast, jer nijedan prijedlog neće dobiti potrebnu većinu glasova.

Sokolski dom u Banjaluci biće vraćen gradu

BANJALUKA - Viši privredni sud u Banjaluci donio je drugostepenu presudu po tužbi grada Banjaluke u predmetu Sokolski dom u korist grada, tako da se ovaj nacionalni spomenik vraća gradu, potvrdili su iz Gradske uprave.

"Sajam zanimanja 2022": Biti u korak sa vremenom i potrebama tržišta rada

BANJALUKA - Kuhar, konobar, pekar, ekonomista, elektrotehičar, su samo neka od zanimanja koja su juče predstavljena učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, te tehničkih fakuletata na "Sajmu zanimanja 2022 " koji je otvoren banjalučkom Domu omladine.

Obljubu djevojčice prijavili majka i radnici Doma "Rada Vranješević"

BANJALUKA - Petar Lj. iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je obljubio štićenicu Doma "Rada Vranješević M.R. (13).

Radmanović od sutra predsjedavajući Predstavničkog doma

SARAJEVO - Nebojša Radmanović preuzeće sutra funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koju će obavljati narednih osam mjeseci.

Šarović: Zvizdić nas doveo u neprijatnu situaciju

​SARAJEVO - Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Akcize ponovo pale, usvojene izmjene Zakona o PDV-u

Dom naroda Parlamenta BiH jednoglasno je usvojio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o PDV-u kojim se uvodi diferencirana stopa PDV-a.

Dom "Rada Vranješević" tema jedne od posebnih sjednica Skupštine grada Banjaluka?

BANJALUKA - Stanje u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" mogla bi biti tema jedne od posebnih sjednica Skupštine grada Banjaluka koja bi bila održana u narednom periodu.

Prihvaćeni principi dopuna Zakona o PDV-u

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH podržala je principe Prijedloga zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV), čiji je predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Stanivuković o Domu "Rada Vranješević": Stanje zabrinjavajuće

BANJALUKA - Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, predložio je da se na narednoj sjednici Skupštini Grada raspravlja o stanju u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" ili da se na ovu temu organizuje posebna sjednica.

Najčitanije