Dom

U centru Zagreba maske s ustaškim pozdravom

ZAGREB - U centru Zagreba, na policama trgovine Cro Sport Vez u Jurišićevoj ulici, mogu se kupiti crne zaštitne maske sa grbom HOS-a, na kojem je i ustaški pozdrav "za dom spremni", piše zagrebački Jutarnji list.

Osmanović: Svi koji su glasali protiv budžeta ne žele lokalne izbore

SARAJEVO - Poslanik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović smatra da svi koji su danas glasali protiv Prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, ne žele da se održe lokalni izbori.

Pekić: Imali smo tri primjedbe na Prijedlog budžeta

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić (PDP) izjavila je da je PDP imao tri primjedbe na Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu koje se odnose na visinu predloženog budžeta, prihode od PDV-a i budžetsku rezervu.

Bevanda: Uspjeli smo povući sva sredstva od 330 miliona evra

SARAEVO - Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH, istakao da su svi svjedoci da pandemija ostavlja velike posljedice na zdravlje i život ljudi, a tako i na ekonomiju.

Nastavljena sjednica Doma naroda, poslanici o izmjenama Izbornog zakona

SARAJEVO - Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja je jutros počela naći će se zahtjev Predstavničkog doma parlamenta BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona po hitnom postupku.

Još jedno "ne mogu da dišem", osoblje popravnog doma ugušilo mladića

VAŠINGTON - Štićenik jednog popravnog doma u SAD, inače Afroamerikanac, preminuo je od srčanog udara dva dana nakon incidenta u kafeteriji doma, u kojem je učestvovalo i sedam pripadnika osoblja.

Predstavnički dom izglasao izmjene Izbornog zakona za Mostar

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je večeras u Sarajevu po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH koji će omogućiti provođenje lokalnih izbora u Mostaru.

Rasprava o izmjenama Izbornog zakona: "Građani Mostara zaslužuju da se održe izbori"

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Budžet institucija BiH se neće usvajati po hitnom postupku

SARAJEVO -Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odlučili su, nakon što je završen sastanak lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a u Istočnom Sarajevu, da se budžet institucija Bosne i Hercegovine od 996.000.000 KM neće usvajati po hitnom postupku.

Krišto: U dnevni red sutrašnje sjednice uvršten budžet

SARAJEVO - Borjana Krišto, zamjenik predsjedavajućerg Predstavničkog doma BiH, kazala je nakon sjednice proširenog kolegija da će se budžet zajedničkih institucija BiH naći na sutrašnjem dnevnom redu ovog doma po hitnoj proceduri.

Najčitanije