Dom naroda

Odluka o dodjeli mandata za Dom naroda FBiH objavljena u Službenom listu

SARAJEVA - Centralna izborna komisija BiH je, na osnovu dostavljenih rezultata glasanja provedenog u skupštinama kantona, potvrdila rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Odluka je ozvaničena objavom u Službenom listu BiH.

Konstitutivna sjednica Doma naroda FBiH u srijedu

SARAJEVO - Konstitutivna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH biće zakazana za srijedu, 20. februar, a delegati će se izjašnjavati i o federalnom budžetu za ovu godinu, izjavila je Lidija Bradara, predsjedavajuća ovog doma.

Ispunjeni uslovi za konstituisanje Doma naroda FBiH

SARAJEVO - Stekli su se uslovi za konstituisanje Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine jer su potvrđeni rezultati posrednih izbora za ovaj dom te je odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH o tome, s pratećom dokumentacijom, dostavljena u Dom naroda, saopšteno je iz CIK-a.

Dodijeljeno još pet mandata u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je primjenom odrebi člana 10.16 Izbornog zakona BiH donijela odluke o raspodjeli mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH i to jednog nedostajućeg iz reda Bošnjaka, dva nedostajuća iz reda Ostalih i dva iz reda Srba od nedostajućih pet.

Ili sjednica Doma naroda, ili blokada FBiH

SARAJEVO - Poljoprivrednici, RVI i civilne žrtve rata u Federaciji BiH najavljuju blokadu ako do utorka ne bude sazvana sjednica Doma naroda na kojoj će biti potvrđen budžet tog entiteta za 2019. godinu, a koji je već usvojio Predstavnički dom.

Dodijeljeni mandati delegatima iz Srednjobosanskog kantona

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH utvrdila je danas rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) iz Srednjobosanskog kantona.

Iduće sedmice finansijska deblokada Federacije BiH?

SARAJEVO - Finansijska agonija građana Federacije BiH koji su ovisni o trezorskom poslovanju ovog entiteta mogla bi se okončati krajem naredne sedmice.

Popuna Doma naroda FBiH tek u drugom krugu: Iz pet kantona nedostaje pet Srba i jedan Bošnjak

SARAJEVO - Umjesto 31 delegata iz pet kantona u Federaciji BiH koliko ih je trebalo biti izabrano u skladu s izmjenom Uputstva o postupku sprovođenja posrednih izbora za organe vlasti u BiH obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH Centralne izborne komisije BiH do sada ih je imenovano 25.

Dodijeljeni mandati u Dom naroda FBiH iz USK-a i PK-a

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH utvrdila je rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Unsko-sanskog i Posavskog kantona.

Inicijativa za vanrednu sjednicu Doma naroda FBiH

SARAJEVO - Nakon sastanka delegata kluba Bošnjaka u Domu naroda FBiH novinarima se obratio Almedin Aliefendić, novi šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda.

Najčitanije