Dom naroda

Dom naroda odlučuje o Zakonu o krivičnom postupku

SARAJEVO - U Sarajevu je u toku sjednica Doma naroda na kojoj bi delegati trebalo da donesu odluku u vezi sa izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, čije je usvajanje potrebno radi sprovođenja odluke Ustavnog suda BiH.

Osude zbog odgađanja usvajanje Zakona o krivičnom postupku BiH

SARAJEVO - Pojedine političke partije danas su u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH odlučile da ugroze borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije, terorizma i drugih oblika teškog kriminala.

Dom naroda BiH sa dnevnog reda skinuo dva Prijedloga izmjena zakona o krivičnom postupku

SARAJEVO - Dom naroda BiH počeo je zasjedanje, a sa dnenvog reda su skinuta dva Prijedloga izmjena zakona o krivičnom postupku zbog toga što je Ustavno-pravna komisija ovog doma tražila da se produži amandmanska faza.

Tufekčić: Zakon će proći s novim zamjenikom

SARAJEVO - Iduće sedmice ćemo imenovati novog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda FBiH iz reda Srba i onda ćemo staviti na dnevni red Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i mandatima u FBiH. Očekujem da on prođe, kazao je u petak "Nezavisnim" Jesenko Tufekčić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda FBiH.

Vanredna sjednica Doma naroda FBiH nije ni održana: Zatražena smjena Puzigaće

SARAJEVO - Vanredna sjednica Doma naroda FBiH, na kojoj je bilo planirano glasanje o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, i nakon više od tri sata čekanja, nije održana jer nije bilo kvoruma.

Dom naroda FBiH o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama

SARAJEVO – Vanredna sjednica Doma naroda FBiH na kojoj će delegati odlučivati o potvrđivanju Prijedloga zakona o izbornim jedinicmama i mandatima u FBiH još uvijek nije počela jer je Klub Bošnjaka sazvao sjednicu Kluba.

Dom naroda FBiH u četvrtak o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama

SARAJEVO - Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH zakazala je vanrednu sjednicu na kojoj će se raspravljati i glasati o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

Delegati dižu ruku za izborne jedinice i mandate

SARAJEVO - Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i mandatima u FBiH proći će u federalnom Domu naroda, jer, kako sada stvari stoje, ima dovoljno ruku za njegovo usvajanje.

Softić preuzeo funkciju predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH

SARAJEVO - Safet Softić od preuzeo je funkciju predsjedavajućeg Doma naroda parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Apsurdna odluka Doma naroda BiH o Krivičnom zakonu

BANJALUKA - Dom naroda BiH u prvom čitanju usvojio je dva prijedloga izmjena Zakona o krivičnom postupku, ali gotovo je sigurno da u obliku u kojem su usvojeni nijedan, ako uopšte dođe do toga, neće proći u Predstavničkom domu.

Najčitanije