Dom naroda

I danas bez odluke CIK-a o popuni Doma naroda Parlamenta FBiH

Centralna izborna komisija (CIK) danas neće donijeti odluku o načinu raspodjele mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Sutra odluka o raspodjeli mandata u Domu naroda FBiH

SARAJEVO – Centralna izborna komisija (CIK) BiH na sutrašnjoj sjednici će raspravljati o raspodjeli mandata u Domu naroda FBiH. Dnevni red je najavljen i na zvaničnoj stranici ove institucije, a i iz CIK-a BiH "Nezavisnim" je potvrđeno da će ova institucija danas odlučivati o tome. Ovo je druga tačka na dnevnom redu pod nazivom Primjena člana 10.12 Izbornog zakona BiH.

Dom naroda FBiH usvojio Zakon o izbornim jedinicama i mandatima?

SARAJEVO – Dom naroda FBiH je na današnjoj sjednici većinom glasova usvojio Zakon o izbornim jedinicama i mandatima, ali je potom pojedinačnim glasanjem utvrđeno da nije bilo dovoljno glasova, te je nakon toga zatražena pauza.

Počela vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

SARAJEVO – Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH počela je u Sarajevu sa skoro sat zakašnjenja.

Sjednica Doma naroda FBiH osuđena na propast: Padaju izborne jedinice i mandati

SARAJEVO - Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i mandatima u FBiH, kojeg su predložili SDA, SBB, DF i SDP BiH, danas će najvjerovatnije pasti na vanrednoj sjednici federalnog Doma naroda.

Dom naroda odlučuje o Zakonu o krivičnom postupku

SARAJEVO - U Sarajevu je u toku sjednica Doma naroda na kojoj bi delegati trebalo da donesu odluku u vezi sa izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, čije je usvajanje potrebno radi sprovođenja odluke Ustavnog suda BiH.

Osude zbog odgađanja usvajanje Zakona o krivičnom postupku BiH

SARAJEVO - Pojedine političke partije danas su u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH odlučile da ugroze borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije, terorizma i drugih oblika teškog kriminala.

Dom naroda BiH sa dnevnog reda skinuo dva Prijedloga izmjena zakona o krivičnom postupku

SARAJEVO - Dom naroda BiH počeo je zasjedanje, a sa dnenvog reda su skinuta dva Prijedloga izmjena zakona o krivičnom postupku zbog toga što je Ustavno-pravna komisija ovog doma tražila da se produži amandmanska faza.

Tufekčić: Zakon će proći s novim zamjenikom

SARAJEVO - Iduće sedmice ćemo imenovati novog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda FBiH iz reda Srba i onda ćemo staviti na dnevni red Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i mandatima u FBiH. Očekujem da on prođe, kazao je u petak "Nezavisnim" Jesenko Tufekčić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda FBiH.

Vanredna sjednica Doma naroda FBiH nije ni održana: Zatražena smjena Puzigaće

SARAJEVO - Vanredna sjednica Doma naroda FBiH, na kojoj je bilo planirano glasanje o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, i nakon više od tri sata čekanja, nije održana jer nije bilo kvoruma.

Najčitanije