Dom naroda FBiH

Rebalans budžeta pred delegatima Doma naroda FBiH

SARAJEVO - Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj bi delegati trebalo po hitnom postupku da razmatraju rebalans budžeta FBiH za ovu godinu i prijedlog zakona o njegovom izvršenju počela je u Sarajevu, saopšteno je iz ovog doma.

Koordinacija Srba Mostar: Delegati u FBiH da podrže predstavnike koje su birali Srbi

MOSTAR - Koordinacija Srba Mostar pozvala je danas delegate u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) da za rukovodstvo tog Doma podrže predstavnike Srba koji su izabrani od srpskog naroda, odnosno predstavnike Srpske liste.

Kompletiran Klub Srba u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH na današnjoj sjednici donijela je odluku o popuni tri mandata iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH), čime je kompletiran Klub Srba.

Dodijeljeni mandati u Dom naroda parlamenta BiH iz FBiH

SARAJEVO – Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je na današnjoj sjednici odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH.

CIK potvrdio još dva mandata iz reda ostalih u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je danas još dva mandata iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) koji su dodijeljeni Sejadu Tatarinu iz Bosansko-podrinjskog kantona i Aneru Žuljeviću iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Odluka o dodjeli mandata za Dom naroda FBiH objavljena u Službenom listu

SARAJEVA - Centralna izborna komisija BiH je, na osnovu dostavljenih rezultata glasanja provedenog u skupštinama kantona, potvrdila rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Odluka je ozvaničena objavom u Službenom listu BiH.

Konstitutivna sjednica Doma naroda FBiH u srijedu

SARAJEVO - Konstitutivna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH biće zakazana za srijedu, 20. februar, a delegati će se izjašnjavati i o federalnom budžetu za ovu godinu, izjavila je Lidija Bradara, predsjedavajuća ovog doma.

Ispunjeni uslovi za konstituisanje Doma naroda FBiH

SARAJEVO - Stekli su se uslovi za konstituisanje Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine jer su potvrđeni rezultati posrednih izbora za ovaj dom te je odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH o tome, s pratećom dokumentacijom, dostavljena u Dom naroda, saopšteno je iz CIK-a.

Dodijeljeno još pet mandata u Domu naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je primjenom odrebi člana 10.16 Izbornog zakona BiH donijela odluke o raspodjeli mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH i to jednog nedostajućeg iz reda Bošnjaka, dva nedostajuća iz reda Ostalih i dva iz reda Srba od nedostajućih pet.

Ili sjednica Doma naroda, ili blokada FBiH

SARAJEVO - Poljoprivrednici, RVI i civilne žrtve rata u Federaciji BiH najavljuju blokadu ako do utorka ne bude sazvana sjednica Doma naroda na kojoj će biti potvrđen budžet tog entiteta za 2019. godinu, a koji je već usvojio Predstavnički dom.

Najčitanije