Dom zdravlja

Tri doma zdravlja u RS dobila negativno mišljenje revizora

​BANJALUKA - Prema objavljenim revizorskim izvještajima Glavne službe za reviziju RS, od četiri revidirana, negativno mišljenje o finansijskim izvještajima za prošlu godinu dobila su tri doma zdravlja u RS.

Hemofarm uručio novu oprema Domu zdravlja Kneževo

​KNEŽEVO – U okviru projekta pomoći domovima zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH, direktorica banjalučkog Hemofarma Biljana Marković uručila je medicinsku opremu Domu zdravlja u Kneževu, donaciju Fondacije Hemofarm.

Iz prijedorskog Doma zdravlja povučen penicilin

PRIJEDOR - U prijedorskom Domu zdravlja povučene su posljednje zalihe penicilina, koji se zbog gustoće pokazao loše prilikom upotrebe. Iako ovog antibiotika trenutno nema, u zdravstvenim ustanovama očekuju novu isporuku ispravnog lijeka. Apotekari i ljekari tvrde - panike nema, jer alternativa ovom lijeku je široka paleta antibiotika.

Novi ultrazvučni aparati za Dom zdravlja Trebinje

TREBINJE - U ginekološkoj ambulanti Doma zdravlja Trebinje od danas je ženama na raspolaganju moderni četiri de ultrazvučni aparat, za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 52.000 KM.

Otvoren novoizgrađeni dio Doma zdravlja Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO - Novoizgrađeni dio Doma zdravlja Istočno Sarajevo, u koji je uloženo oko milion KM, danas je svečano otvoren, a u toku je nabavka opreme za službe, prije svega, za Hitnu pomoć, izjavila je vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Tijana Gavrić Mičić.

Otvoren novi blok Doma zdravlja u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ - U Kotor Varošu danas je svečano otvoren novosagrađeni moderni zdravstveni blok Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" za šta je 1,5 miliona KM obezbijedila Fondacija "Hajdar Alijev" iz Azerbejdžana.

Cvijanović i Sakan: Za rekonstrukciju Doma zdravlja u Kotor Varošu 250.000 KM

KOTOR VAROŠ - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je danas sa rukovodstvom opštine Kotor Varoš dogovoreno da će Vlada Srpske sa 250.000 KM podržati rekonstrukciju Doma zdravlja u toj opštini.

Kolači napunili Domove zdravlja

SARAJEVO - Domovi zdravlja KS posljednjih dana imali su pune ruke posla. U ambulanti „Vrazova“, su kazali da su imali i brojne intervencije za dane Kurban-bajrama.

Domovi zdravlja puni zbog ujeda stršljenova

BANJALUKA, BIJELJINA - U domovima zdravlja u RS u posljednjih mjesec dana povećan je broj pacijenata koji se javljaju zbog ujeda insekata, pogotovo stršljenova.

Bogdanić najavio podršku novom rukovodstvu Doma zdravlja u Tesliću

TESLIĆ - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je danas da će resorno ministarstvo nastaviti da pomaže Dom zdravlja "Sveti Sava" u Tesliću, te je dao podršku novom rukovodstvu ove zdravstvene ustanove.

Najčitanije