Dom zdravlja

Dom zdravlja Banjaluka: Sve službe u punom kapacitetu

BANJALUKA - Sve službe Doma zdravlja Banjaluka počele su da pružaju usluge pacijentima u punom obimu, tj. sa sto odsto ljudskih i prostornih kapaciteta, poštujući epidemiološke preporuke donesene Zaključkom Vlade Republike Srpske o obavezama domova zdravlja u Republici Srpskoj u obaveznom sprovođenju mjera u veci s COVID-19, saopštenoje iz ove ustanove.

Todorović: Očekivali smo rast broja oboljelih u oktobru

BANJALUKA - Ranije smo predviđali i očekivali da će oktobar biti ključan mjesec kada će doći do povećanja broja oboljelih od virusa korona, jer u tom mjesecu uobičajeno bude veći broj osoba s akutnim respiratornim tegobama, rekla je za "Nezavisne" Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka.

Todorović: Negiranje postojanja virusa i neodgovornost najveći problem

Direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da negiranje postojanja virusa korona i lična neodgovornost predstavljaju najveći problem i glavni uzrok širenja zaraze.

Šukalo: Vakcinisanje najbolja zaštita od virusa

BANJALUKA - Specijalista porodične medicine u Domu zdravlja Banjaluka Mladen Šukalo je, povodom dolaska hladnijih dana i mogućnosti podudaranja sezonskog gripa i virusa korona, rekao da se smatra da je najbolja zaštita, mada ne stoodstotna, upravo vakcinisanje protiv bolesti kao što je grip.

U funkciji posebna ambulanta za djecu sa simptomima povezanim s koronom

U Poliklinici banjalučkog Doma zdravlja u funkciji je ambulanta za preglede i liječenje djece predškolskog i školskog uzrasta sa simptomima akutnih respiratornih infekcija, koji su pozitivni na virus korona ili za koje se sumnja da su zaraženi.

Predsjednik opštine mijenja premorene vozače Doma zdravlja

Miroslav Čučković, predsjednik opštine Obrenovac preležao je virus korona, a onda se odlučio na humani gest kojim je oduševio sve svoje sugrađane

Smijenjen direktor Doma zdravlja u Bijeljini

BIJELJINA - Direktor Doma zdravlja u Bijeljini Duško Milovanović smijenjen je danas zbog zaražavanja virusom korona zdravstvenih radnika u ovoj ustanovi, a njegova smjena mora biti verifikovana i u Skupštini grada, saznaje Srna iz izvora u gradskoj vlasti.

Renoviraju Odjel hitne pomoći u Domu zdravlja Sanski Most

SANSKI MOST - Projekat obnove prostorija Odjela hitne pomoći u Domu zdravlja Sanski Most započeo je ovih dana, a vrijednost radova iznosi 60.000 maraka, potvrdila je direktorica ove zdravstvene ustanove Sanda Čekić.

Todorović: U Banjaluci ozdravilo više od polovine zaraženih

BANJALUKA - Direktor banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović rekla je da je u Banjaluci od početka epidemije zabilježeno 577 lica pozitivnih na virus korona, od kojih je ozdravilo više od polovine, odnosno 304.

Pacijentima pomagali i putem telefona Pacijentima pomagali i putem telefona

DOBOJ - Borba s virusom korona natjerala je mnoge Dobojlije da na odlazak kod porodičnog ljekara u Dom zdravlja ne gledaju kao na priliku da se licima u bijelim mantilima izjadaju o svojim zdravstvenim problemima, nego su morali da se naviknu da zdravstvenu uslugu umjesto u bliskom kontaktu dobiju preko telefona.

Najčitanije