Domaće

U centru Trebinja otvorena “Krajiška kuća”

TREBINJE- Gradonačelnik Mirko Ćurić otvorio je u centru Trebinja, zajedno sa Draškom Ilićem, direktorom Centra za razvoj poljoprivrede i sela Grada Banjaluka i direktorom Agrarnog fonda Grada Trebinja Veselinom Dutinom, objekat „Krajiške kuće“, u kome će se na oko 60 kvadrata prodavati više od 500 krajiških proizvoda sa 120 gazdinstava iz Banjaluke i onog dijela Krajine koji joj gravitira.

Domaće voće i povrće puni tegle

Prerađivači u Republici Srpskoj skrojili su za ovu godinu veće planove otkupa sirovine, a ako im vremenski uslovi budu išli naruku i voće i povrće rodi, neće biti potrebe da tegle dopunjavaju sirovinom iz uvoza.

U Prnjavoru otvorena trgovina za domaće proizvođače

PRNJAVOR - Na radost građana, proizvođača i nadležnih, danas je u Prnjavoru otvorena "Naša prodavnica", na čijim se policama nalaze proizvodi koji su isključivo nastali na području te lokalne zajednice.

Čime sve životinje mogu da nas zaraze i kako da to spriječimo

Zoonoze su infekcije i oboljenja životinja čiji se uzročnici u prirodnim uslovima mogu prenijeti na čoveka. Genetska karta čovjeka je takva da većini zaraznih bolesti ne dozvoljava da prelaze sa životinja na ljude, ali manji broj ipak može. Da li je među 800 bolesti čovjeka koje su porijeklom od životinja i kovid i kako da se zaštitimo od sopstvenih ljubimaca objašnjava profesor doktor Dejan Krnjaić sa Fakulteta veterinarske medicine.

Tržni centri u BiH spremni da daju prednost domaćim proizvodima

SARAJEVO - Direktori najvećih tržnih centara u BiH izrazili su danas spremnost da daju prednost domaćim proizvodima na policama njihovih tržnih centara.

Kupci u RS se okrenuli domaćim proizvodima

BANJALUKA - Kupci sve više kupuju domaće proizvode nakon što je Privredna komora RS početkom aprila pokrenula akciju "Kupujmo domaće", potvrdili su iz Privredne komore RS, ali i naglašavaju da takve navike potrošači treba da zadrže i kad situacija s koronom prođe.

Izazov zatrpao Facebook slikama domaćih proizvoda

BANJALUKA - Kampanja "Kupujmo domaće", koju je pokrenula Privredna komora Republike Srpske, naišla je na masovnu podršku i na Facebooku, čiji brojni korisnici dijele fotografije na kojima su proizvodi nastali u našim fabrikama, te izazov šire na svoje prijatelje, pozivajući ih da i oni učine isto.

Privredna komora RS: Kupovina domaćeg važnija nego ikad

BANJALUKA - Kupovina domaćih proizvoda važnija je nego ikad, poručuju iz Privredne komore RS. Cilj kampanje, koju od danas Komora realizuje u okviru projekta promocije domaće proizvodnje "Naše je bolje", jeste da se dodatno utiče na svijest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

Domaće sjeme u pola cijene

BANJALUKA - Set mjera, čiji je cilj povećanje obima sjetve u RS, obuhvata i dodatni regres za nabavku domaćeg sjemena u visini od 50 odsto od njegove cijene.

Košarac: Zaštititi domaće omogućavanjem plasmana na druga tržišta

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da je veoma značajno zaštititi domaće poljoprivredne proizvođače omogućavanjem plasamana njihovih proizvoda na druga tržišta poput EU, Kine i Rusije.

Najčitanije