Donacija

SAD planiraju da doniraju 500 miliona vakcina svijetu

VAŠINGTON - Pfizer i njemački partner te američke kompanije BioNTech saopštili su danas da su pristali da isporuče američkoj vladi 500 miliona doza vakcina protiv korona virusa, koje će SAD donirati siromašnim zemljama u naredne dvije godine.

Hari i Megan imali poruku na Arčijev drugi rođendan

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa apelovali su na one koji žele da proslave drugi rođendan njihovog sina da doniraju novac za plaćanje vakcina protiv virusa korona zemljama koje su u nepovoljnom položaju.

Greta Tunberg donira 100.000 evra za Kovaks

ŽENEVA - Ekološka aktivistkinja Greta Tunberg najavila je danas da će iz svoje fondacije donirati 100.000 evra za program Kovaks i ocijenila da vlade, proizvođači i međunarodna zajednica, moraju da učine više u borbi protiv neravnopravne raspodjele vakcina u svijetu.

GP BiH dobila mobilne stanice za pranje ruku, ubruse i sapune

Ministarstva spoljnih poslova SAD doniralo je Graničnoj policiji opremu za suzbijanje širenja virusa kovid-19 u vrijednosti od 144.000 KM, saopšteno je iz ove institucije.

Stiglo 10.000 doza vakcina koje je Turska donirala BiH

SARAJEVO - Još 10.000 doza vakcina koje je Turska donirala Bosni i Hercegovini, stiglo je jutros iz Ankare.

Njemačka humanitarna organizacija donirala lijekove bolnici u Sarajevu

SARAJEVO - Njemačka humanitarna organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) osigurala je vrijednu donaciju lijekova za pacijente Covid - odjela Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Mladen Milanović izgradio kuću porodici Mladenović-Zeljković

MRKONJIĆ GRAD - Četvoročlanoj porodici Mladenović-Zeljković iz sela Donja Gustovara, kod Mrkonjić Grada, izgrađena je kuća za koju je sredstva u iznosu od 70.000 KM obezbijedio vlasnik kompanije "MG Mind" Mladen Milanović.

Donacija za pčelare u Sanskom Mostu vrijedna 20.000 KM

SANSKI MOST - Članovima Udruženja pčelara "Sana med" iz Sanskog Mosta uručena je juče vrijedna donacija u vidu pčelarske oprema ukupne vrijednosti 20.000 maraka, a radi se o donaciji Turske agencije za obnovu i razvoj (TIKA), koja djeluje u Bosni i Hercegovini.

Dodik: Zahvalnost Kini za vakcine, značajna količina ide i RS

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je zahvalnost Vladi Narodne Republike Kine na odluci da donira BiH 50.000 vakcina protiv virusa korona, od kojih će značajna količina pripasti i Republici Srpskoj.

Šeranić i Đajić preuzeli donaciju Srbije: "Cilj da pomognemo bolnicama"

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić prisustvovao je danas u Banjaluci istovaru i preuzimanju medicinske opreme koju je Srbija donirala Srpskoj.

Najčitanije