Donacija

Dom "Rada Vranješević": Za djecu donacija Šveđana od 10.000 KM

BANJALUKA - Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" ove sedmice dobiće donaciju od 50.000 švedskih kruna, odnosno oko 10.000 KM, od Fondacije "MOC Charity" iz Švedske, koja se bavi humanitarnim radom.

Donirano 3.000 zaštitnih vizira Domu zdravlja Banjaluka

Domu zdravlja danas je uručena donacija koja obuhvata 3.000 zaštitnih vizira za potrebe zdravstvenih radnika u borbi protiv virusa korona koju je obezbijedio Samostalni strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske.

Si Đinping obećao dvije milijarde doza vakcina svijetu

PEKING - Kina će nastojati da svijetu do kraja godine obezbijedi dvije milijarde doza vakcina protiv kovida 19 i da donira 100 miliona dolara međunarodnom sistemu za nabavku i distribuciju vakcina "Kovaks", izjavio je kineski predsjednik Si Đinping.

Mlada majka donirala kosu za perike djeci

DOBOJ - Pet godina bilo je potrebno Vanji Stjepanović (32) iz Doboja da odnjeguje svoju gustu, kvalitetnu kosu, a nakon nekoliko poteza makazama ista je postala materijal u vlasuljarskoj radnji u Tuzli, gdje će od nje nastati perika za djecu koja su izgubila kosu.

Centar za obrazovanje i "Zaštiti me" dobili savremenu opremu za učenje

BANJALUKA - Centar za obrazovanje, vaspitanje i rahabilitaciju slušanja i govora i Centar "Zaštiti me" su dobili donacije koje će ovim ustanovama znatno olakšati uslove za rad sa djecom i mladima.

Tegeltija zahvalio Sijartu na do sada najvećoj donaciji vakcina

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić dočekali su danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevu ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta koji je BiH uručio donaciju od 200.000 vakcina Sinopharm.

SAD planiraju da doniraju 500 miliona vakcina svijetu

VAŠINGTON - Pfizer i njemački partner te američke kompanije BioNTech saopštili su danas da su pristali da isporuče američkoj vladi 500 miliona doza vakcina protiv korona virusa, koje će SAD donirati siromašnim zemljama u naredne dvije godine.

Hari i Megan imali poruku na Arčijev drugi rođendan

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa apelovali su na one koji žele da proslave drugi rođendan njihovog sina da doniraju novac za plaćanje vakcina protiv virusa korona zemljama koje su u nepovoljnom položaju.

Greta Tunberg donira 100.000 evra za Kovaks

ŽENEVA - Ekološka aktivistkinja Greta Tunberg najavila je danas da će iz svoje fondacije donirati 100.000 evra za program Kovaks i ocijenila da vlade, proizvođači i međunarodna zajednica, moraju da učine više u borbi protiv neravnopravne raspodjele vakcina u svijetu.

GP BiH dobila mobilne stanice za pranje ruku, ubruse i sapune

Ministarstva spoljnih poslova SAD doniralo je Graničnoj policiji opremu za suzbijanje širenja virusa kovid-19 u vrijednosti od 144.000 KM, saopšteno je iz ove institucije.

Najčitanije