Donacija

Dnevno se u BiH unište 767.123 obroka

Svjetski dan borbe protiv uništavanja hrane se obilježava danas, 27. aprila, a u Bosni i Hercegovini je pokrenuta kampanja pod nazivom "Niko gladan. Niko sam". Na ulicama Sarajeva, Banjaluke, Tuzle, Mostara, Bijeljine i Bihaća osvanuli su bilbordi sa porukama koje apeluju "Smanjimo uništavanje hrane - donirajmo je!".

Banjalučki konobar udruženju "Iskra" darovao ušteđevinu od 20.000 kovanica

BANJALUKA - Slaveći dan rođenja većina gasi svjećice na torti i diči se skupocjenim poklonima, a konobar iz Banjaluke Bojan Marčeta, plemenit i skroman, odlučio je da za svoj 40. rođendan daruje najmlađa hrabra srca u Srpskoj, te je četvorogodišnju ušteđevinu od 1.000 maraka, i to sve po pet feninga, uplatio na račun Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra".

Knjige su blago - osnovcima iz Doboja stigla vrijedna donacija

Marljivi đaci centralne Osnovne škole "Đura Jakšić" u selu Podnovlje i područne u Majevcu kod Doboja do danas nisu imali dovoljno knjiga u školskoj biblioteci.

Zvezda donira sredstva osobama sa smetnjama u razvoju

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da će od svake kupljene ulaznicu na meču koji igra kao domaćin do kraja sezone, 100 dinara (0,7 evra) donirati osobama sa smetnjama u razvoju, a sve u okviru kampanje podrške za lica sa smetanjama u razvoju, pod nazivom - Zvezda igra za tebe.

Ivajlo Petev sa 10.000 KM pomaže liječenje oboljelih

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev, donirao je 10.000 KM za oboljele bh. građane kojima je potrebna novčana pomoć za liječenje.

Donacijom riješen decenijski problem bolnice u Trebinju

TREBINJE - Srpsko-američka medicinska asocijacija donirala je Službi za onkologiju Bolnice Trebinje jednu laminarnu komoru i pet infuzionih pumpi, čija vrijednost je 20.000 dolara.

Princ Čarls pod istragom

Metropolitenska policija pokrenula je istragu o navodima da je dobrotvorna organizacija princa Čarlsa prekršila Zakon o časti i primala donacije koje su imale za cilj da obezbijede počasti i državljanstva za jednog saudijskog milijardera.

Davidovićeva uručila donaciju Odjeljenju dječije hemato-onkologije

BANJALUKA - Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, posjetila je danas Odjeljenje dječije hemato-onkologije Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka i uručila donaciju povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti.

Sberbank a.d. Banjaluka donirala namještaj za opremanje "Centra za porodicu"

Sberbank Banjaluka nastoji da i u godini koja je pred nama što više bude uključena na polju društveno odgovornog djelovanja, te da na praktičan način pomogne rad institucija u zajednicama u kojima posluje.

Srbija donirala više od tri miliona evra Banjaluci za projekte

BANJALUKA - Vlada Srbije je upravo uplatila na račun grada više od tri miliona evra za projekte na području Banjaluke, rekao je danas na konferenciji za novinare Draško Stanivuković, gradonačelnik grada na Vrbasu.

SPS donirao opremu Gorskoj službi spasavanja Jahorina

Socijalistička partija Srpske donirala je Gorskoj službi spašsavanja "Jahorina" 10 skijaških jakni koje su kupljene od priloga članova SPS.

Donacijom od 18.225 KM dm podržao rad 13 sportskih klubova i udruženja

SARAJEVO - Kako bi podržala razvoj dječijeg sporta te zdrav i aktivan život mališana, kompanija dm je u protekla dva mjeseca sportskim klubovima i udruženjima širom BiH donirala sredstva potrebna za rad i realizaciju različitih aktivnosti. Ukupnim iznosom od 18.225 KM dm je podržao rad 13 sportskih klubova i udruženja.

Vrtić "Cvrčak" u Prijedoru dobio novo igralište

Mališani prijedorskog vrtića "Cvrčak", koji pripada Javnoj ustavnovi Dječiji vrtić "Radost", do sada nisu imali igralište.

Bingo donirano 10.000 KM SOS Dječijim selima BiH

Sarajevo - Najbolji prijatelj SOS Dječijih sela BiH, kompanija Bingo, nastavila je podržavati SOS porodice i kroz zajednički projekat sa kompanijom Henkel. Donaciju u iznosu od 10.000 KM, izdvojenu od prodaje Somat i Pur proizvoda tokom mjeseca oktobra, Henkel je usmjerio na pokrivanje dijela troškova hrane za SOS porodice.

Mozzart uz OK Derventa: Prvakinje RS žele da se vrate na stare staze slave

Odbojkašice OK Derventa do sada su odigrale mnoge dobre partije u Premijer ligi BIH, a bile su i prvakinje Republike Srpske. Trenutno su druge na tabeli u svojoj grupi u Drugoj ligi RS. Želja im je da ponovo zaigraju prvoligašku, a zatim i premijeligašku odbojku. Vjetar u leđa za povratak u viši rang takmičenja dala im je kompanija Mozzart donacijom sportske opreme.

Najčitanije