Donacija

EU šalje dodatne zaštitne maske zapadnom Balkanu

BRISEL - Evropska unija danas je poslala dodatnih 65.000 FFP2 zaštitnih maski Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Hrvatskoj, saopštila je Evropska komisija.

Meridian nastavlja akciju: Zaštitna oprema za Gerontološki centar

Članovi Meridian tima posjetili su Gerontološki centar u Sarajevu i tom prilikom uručili donaciju u vidu zaštitne opreme - rukavica i maski.

FIFA osigurala 1.5 milijardi dolara za pomoć savezima i pozajmice

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) osigurala je 1.5 milijardi dolara pomoći, donacija i pozajmica svakoj od 211 članica, kao i ostatku fudbalske zajednice pogođene pendemijom virusa korona.

Doniran japanski lijek za liječenje oboljelih od kovida-19

Ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto predao je danas u Sarajevu ministru civilnih poslova u Savjetu ministara Ankici Gudeljević japanski lijek "avigan" (favipiravir) u količini neophodnoj za liječenje 100 pacijenata oboljelih od virusa korona.

Japan donira BiH lijek "avigan" za 100 oboljelih od kovida-19

Vlada Japana donirala je Bosni i Hercegovini japanski lijek "avigan" (favipiravir) u količini neophodnoj za liječenje 100 pacijenata oboljelih od kovid-19 zarazne bolesti, saopštilo je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Fondacija "Novaka Đokovića" donirala opremu KC Kragujevac

Fondacija Novaka Đokovića donirala je Kliničkom centru Kragujevac četiri respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata u vrednosti od 122.000 evra.

Bočeli donirao krvnu plazmu za borbu protiv korone

Čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli donirao je svoju krvnu plazmu u bolnici "Cisanello" u Pizi za eksperimentalno liječenje pacijenata koji se još bore sa virusom.

SAD i NATO dostavili zalihe i opremu za borbu protiv epidemije

SARAJEVO - Predstavnici vojske SAD i NATO Štaba Sarajevo su, kao dio opširnih nastojanja Saveznika u borbi protiv pandemije COVID-19, donirali važne zalihe i medicinsku opremu građanima BiH, saopšteno je iz ovog štaba.

Ralf Loren poklanja 1,5 miliona proizvoda herojima korone

NJUJORK - Jedan od najčuvenijih svjetskih dizajnera Ralf Loren, nakon što je donirao 10 miliona dolara za borbu protiv pandemije virusa korona, odlučio je da herojima sa prve linije, koji su se svakodnevno borili da sačuvaju ljudske živote, pokloni 1,5 miliona svojih odjevnih artikala.

Opra Vinfri donira 12 miliona dolara za borbu protiv virusa korona

Američka televizijska voditeljka Opra Vinfri objavila je da će donirati 12 miliona dolara u nekoliko američkih gradova koji nisu u stanju da pružaju adekvatne usluge u borbi protiv pandemije virusa korona (COVID-19).

Najčitanije