Donald Tramp

Kriza podigla rejtinge zapadnih lidera

VAŠINGTON - Prema Galupovim anketama, rejtinzi zapadnih lidera u doba globalne pandemije virusa korona jako su porasli - tako Donald Tramp, Angela Merkel, Emanuel Makron, Boris Džonson i Džastin Trudo bilježe veliki skok popularnosti.

Akcije na Volstritu pale nakon Trampove izjave o epidemiji

Tri glavna indeksa Njujorške berze pala su za više od četiri odsto noćas, nakon upozorenja predsjednika SAD Donalda Trampa na moguću veliku smrtnost od virusa korona u naredne dvije nedjelje, što je navelo investitore na paničnu prodaju čak i aktiva koje se smatraju sigurnim.

Dok političari zatvaraju granice - naučnici ruše sve barijere

NJUJORK - Korona virus je promijenio pravila rada u naučnim krugovima koji multidisciplinarno proučavaju taj virus.

Tramp upozorava Iran da ne napadaju američke vojnike

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp upozorio je Iran i njihove saveznike da ne napadaju vojnike ili sredstva SAD u Iraku.

Putin i Tramp: Situacija na tržištu nafte ne odgovara nijednoj strani

MOSKVA- Predsjednik Rusije Vladimir Putin saglasio se sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom da trenutna situacija na svjetskim tržištima nafte ne odgovara ni Moskvi ni Vašingtonu, saopšteno je danas iz Kremlja.

Tramp: Spremni smo za vrhunac pandemije

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp je rekao da su Sjedinjene Američke Države spremne u pogledu broja dostupnih respiratora za vrhunac pandemije korona virusa.

Tramp i Putin: Važno stabilizovati globalna energetska tržišta

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp i predsjednik Rusije Vladimir Putin saglasili su se tokom telefonskog razgovora da je važno stabilizovati globalna energetska tržišta koje je omela ekonomska kriza izazvana odlukom zemalja da privremeno obustave posao kako bi usporile širenje virusa korona.

Tramp: Saudijska Arabija i Rusija "poludjele" u ratu oko cijene nafte

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp najavio je da namjerava da razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i ocijenio da su Saudijska Arabija i Rusija "obje poludjele" u ratu oko cijene nafte, koji je počeo prije nego što je pandemija virusa korona smanjila globalnu potražnju za tim energentom.

Tramp: Moglo bi da premine 100.000 ljudi u SAD

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp prvi put je u priznao da bi u SAD od virusa korona moglo da umre 100.000 ili više ljudi, ocijenivši da ukoliko broj smrtnih slučajeva ostane 100.000 ili bude manji, to znači da je urađen "jako dobar posao".

Tramp odustao od karantina za Njujork

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Trmap odustao je od toga da Njujork stavi u karantin, nakon što je guverner te države rekao da bi to bilo nečuveno.

Najčitanije