Donald Tramp

Trampovi advokati: Optužbe protiv predsjednika su opasan napad na Amerikance

VAŠINGTON - Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa u subotu je snažno odbacio optužbe Predstavničkog doma Kongresa za njegov opoziv, navodeći da je Tramp nevin i da su optužbe na njegov račun opasan napad na Amerikance.

Tramp okupio elitni pravni tim za ročište o opozivu

VAŠINGTON – Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa u njegovom predstojećem senatskom saslušanju o opozivu činiće bivši profesor prava na univerzitetu Harvard, Alan Deršovic, i Ken Star, nezavisni savjetnik koji je bio istražitelj u slučaju bivšeg predsjednika Bila Klintona.

Sporazum Kine i SAD smanjio neizvjesnosti u ekonomskom rastu

VAŠINGTON - Novi trgovinski sporazum SAD i Kine pomoći će da se ukloni neizvjesnost koja je ometala ekonomski rast širom svijeta, izjavila je izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva.

Proces opoziva Trampa nastavlja se u utorak

VAŠINGTON - Proces opoziva predsjednika SAD Donalda Trampa nastavlja se u utorak, 21. januara, kada će u Senatu biti izneseni uvodni argumenti.

Formalno počeo proces opoziva Donalda Trampa u Senatu

VAŠINGTON - Proces opoziva predsjednika SAD Donalda Trampa u Senatu je u četvrtak formalno počeo, pošto je Predstavnički dom u srijedu izglasao da se rezolucija formalno uputi u gornji dom Kongresa i pošto su imenovani članovi Predstavničkog doma koji će zastupati tu rezoluciju u daljem postupku.

Počeo proces opoziva Donalda Trampa

VAŠINGTON - Proces opoziva predsjednika SAD Donalda Trampa u Senatu je danas formalno počeo, pošto je Predstavnički dom u srijedu izglasao da se rezolucija formalno uputi u gornji dom Kongresa i pošto su imenovani članovi Predstavničkog doma koji će zastupati tu rezoluciju u daljem postupku.

Tramp prijeti Evropi zbog Irana

VAŠINGTON - Američka administracija zaprijetila je da će uvesti carinsku taksu od 20 odsto na uvoz automobila iz Evrope, ako Velika Britanija, Francuska i Njemačka zvanično ne optuže Iran za kršenje nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, prenio je "Washinton Post" izjavu neimenovanog evropskog zvaničnika.

Porodica Tramp čestitala praznike Dodiku i njegovoj porodici

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp sa suprugom Melanijom i sinom Baronom čestitao je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, njegovoj supruzi i porodici novogodišnje i božićne praznike.

Predstavnički dom otvorio put za opoziv Trampa

VAŠINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je u srijedu zakon kojim se omogućava da se dva člana optužbe u postupku opoziva predsjednika SAD Donalda Trampa proslijede Senatu.

Flin povlači priznanje krivice

VAŠINGTON - Bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Donalda Trampa, Majkl Flin, podnio je dokumenta za povlačenje svog priznanja krivice u istrazi o miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, navodeći da su savezni tužioci prekršili sporazum s njim.

Najčitanije