Donald Tramp

Kako će Tramp nuklearni kofer predati Bajdenu?

VAŠINGTON - Odlazeći predsjednik SAD Donald Tramp neće biti danas na inauguraciji Džoa Bajdena, zbog čega će njegovo odsustvo imati uticaj na jedan od najvažnijih detalja inauguracionog dana - predaju nuklearnog kofera novom šefu Bijele kuće.

Bajden danas polaže zakletvu

VAŠINGTON - Novi predsjednik SAD Džozef Bajden položiće danas poslije podne zakletvu i preuzeće funkciju lidera u zemlji u kojoj su prisutne snažne političke podjele i koja je značajno ugrožena tokom pandemije virusa korona.

Tramp pravi oproštajnu žurku na dan inauguracije Bajdena

Posljednjeg dana četvorogodišnjeg mandata, predsjednik SAD Donald Tramp će sutra napustiti Bijelu kuću i otići na Floridu, nakon što se očekuje da će pomilovati oko 100 ljudi.

Najčudnije i najrizičnije inauguracije u SAD

BEOGRAD - Uoči sutrašnje inauguracije 46. američkog predsjednika Džoa Bajdena u Americi se ona organizuje kao jedna od najrizičnijih do sada, zbog mogućnosti izbijanja sukoba u Vašingtonu, ali i zbog sveprožimajuće globalne pandemije, u kojoj je više od 400.000 Amerikanaca izgubilo život.

Posljednjeg dana u kancelariji Tramp će pomilovati više od 100 ljudi?

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp će danas najvjerovatnije pomilovati repera Lila Vejna u posljednjem u nizu pomilovanjam, kojim vjerovatno neće biti obuhvaćen advokat Rudi Ðulijani ili bivši Trampov pomoćnik Stiv Benon.

Objavljeno kad Tramp napušta Vašington

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp planira da napusti Vašington ujutro na dan inauguracije svog nasljednika Džoa Bajdena 20. januara, iako je razmišljao da ode 19. januara, prenosi Rojters pozivajući se na izvor upoznat sa situacijom.

Tramp prvi put u javnosti od upada u Kongres

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp otputovaće danas u južni grad Alamo u Teksasu, nedaleko od granice SAD i Meksika, gdje će, kako se očekuje, iskoristiti jedan od svojih posljednjih dana na funkciji da istakne napore svoje administracije na suzbijanju ilegalne imigracije.

Demokrate: Glasanje o opozivu Trampa u srijedu

VAŠINGTON - Lider demokratske većine u Predstavničkom domu Steni Hojer saopštio je da će se donji dom Kongresa sastati u srijedu kako bi se glasalo o opozivu američkog predsjednika Donalda Trampa, javlja Si-En-En.

Šta su demokrate prebacivale Trampu u rezoluciji

VAŠINGTON - Članovi donjeg doma Kongresa iz Demokratske stranke predstavili su rezoluciju o opozivu odlazećeg predsjednika.

FBI upozorava na oružane proteste pred Bajdenovu inauguraciju

VAŠINGTON - Američki Federalni istražni biro (FBI) upozorio je da su u Vašingtonu i glavnim gradovima još 50 saveznih država SAD planirani oružani protesti pred inauguraciju izabranog američkog predsjednika Džozefa Bajdena, koja je planirana za 20. januar, javila je agenicija Ej-Bi-Si njuz.

Najčitanije