Donald Tramp

Tramp zaprijetio venecuelanskim vojnicima, Maduro ga uporedio sa nacistima

KARAKAS - Venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro, čiji novi mandat osporavaju opozicija i zapadne zemlje, odbacio je riječi predsjednika SAD Donalda Trampa da dolazi novi dan u Venecueli i uporedio govor koji je američki predsjednik održao u Majamiju sa govorom naciste, prenosi AP.

Šesnaest saveznih država tužilo Trampa

SAKRAMENTO - Šesnaest američkih saveznih država, predvođenih Kalifornijom, tužilo je administraciju američkog predsjednika Donalda Trampa zbog odluke da proglasi vanredno stanje kako bi se obezbijedila sredstva za izgradnju zida duž američko-meksičke granice.

Guardian: Tramp želi da uništi EU

LONDON - Američki predsjednik Donald Tramp i njegova administracija ne gaje samo antipatije prema Evropskoj uniji, oni žele i da je unište, ističe londonski Gardijan na početku svog članka o opasnosti koja EU preti od njenih dugogodišnjih saveznika, SAD.

Abe nominovao Trampa za Nobelovu nagradu

TOKIO - Japanski premijer Šinzo Abe predložio je prošle godine američkog predsjednika Donalda Trampa za Nobelovu nagradu nakon što je dobio zahtjev od Vašingtona da to i učini, pišu japanski mediji.

Tramp: Evropa da primi borce Islamske države

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da evropske države moraju preuzeti više stotina boraca "Islamske države" zarobljenih u Siriji.

Merkelova odgovorila Trampu: Svjetski poredak se raspada

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je u da se multilateralni svjetski poredak raspada, ali da to ne znači da ga treba uništiti.

Šta znači Trampovo proglašenje vanrednog stanja?

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je mjere kojima će izbjeći novu djelimičnu blokadu savezne vlade, ali je, uz to, proglasio vanredno stanje kako bi zaobišao Kongres SAD-a i pronašao sredstva za izgradnju zida na južnoj američkoj granici.

Tramp proglasio vanredno stanje u Americi

VAŠINGTON - Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tramp Tačiju čestitao godišnjicu i traži normalizaciju odnosa sa Beogradom

PRIŠTINA - Predsjednik SAD Donald Tramp čestitao je danas kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju 11. godišnjicu nezavisnosti i ocijenio da je "najvažnije" to da "Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose".

Maduro: Trampova zaražena ruka šteti Venecueli

KARAKAS - Sve što Venecueli treba da se oporavi jeste da američki predsjednik Donald Tramp "ukloni svoju zaraženu ruku" sa zemlje koja leži na najvećim rezervama nafte, rekao je predsjednik Venecuele Nikolas Maduro za AP.

Najčitanije