Donbas

Ukrajina poziva Rusiju da obezbijedi prekid vatre u Donbasu

BEOGRAD - Ukrajina je danas pozvala Rusiju da ispuni bezbjednosne obaveze prema Minskim sporazumima i obezbijedi trajni prekid vatre u Donbasu.

Putin i Merkel za specijalni status Donbasa

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i njemačka kancelarka Angela Merkel istakli su značaj uvođenja specijalnog statusa Donbasa u ukrajinske zakone.

Porošenko za pokretanje političkog procesa u Donbasu

KIJEV - Aktuelni ukrajinski predsjednik Peter Porošenko rekao je da će u slučaju reizbora učiniti sve na postizanju mira u Donbasu, ali pod uslovom da Ukrajina ostane cjelovita država, što je suštinski u suprotnosti sa Sporazumima iz Minska.

Ukrajina bi da reintegriše Donbas kao Hrvatska istočnu Slavoniju

ZAGREB - Ukrajinski ministar za privremeno okupirane teritorije i raseljene osobe Vadim Černiš izjavio je da njegovo ministarstvo "razmatra političku i diplomatsku reintegraciju Donbasa po uzoru na mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja", objavili su ukrajinski mediji, prenosi Hina.

Ukrajinska vojska zauzela cijelu "sivu zonu" u Donbasu

KIJEV - Ukrajinske snage zauzele su praktično cjelokupnu “sivu zonu“ u Donbasu, izjavio je savjetnik predsjednika Ukrajine Jurij Birjukov, a prenosi "Sputnjik".

Basurin: Prikupljamo dokaze u umiješanosti NATO-a u zločine

DONJECK - Donjecka Narodna Republika /DNR/ prikuplja dokaze o umiješanosti NATO u zločine koje je počinila ukrajinska vojska, rekao je portparol donjecke operativne komande Eduard Basurin.

Porošenko potpisao zakon o reintegraciji Donbasa

KIJEV - Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potpisao je danas zakon o reintegraciji Donbasa na istoku zemlje.

U Donbasu ubijen jedan od osam plaćenika iz Srbije, sahranjen u Moskvi

KIJEV - Zvaničnik Službe bezbjednosti Ukrajine (SBU) Igor Guskov tvrdi da se u Donbasu u okviru privatne ruske vojne jedinice "Vagner" među plaćenicima borilo osam državljana Srbije i da je jedan od njih, koji je učestvovao i u ratu u Siriji, ubijen i sahranjen je u Moskvi.

Ukrajinska Rada usvojila zakon o reintegraciji Donbasa

KIJEV - Ukrajinska Vrhovna Rada usvojila je zakon o reintegraciji Donbasa koji Rusiju označava kao "okupatora" i zvanično uvodi termin "ruska agresija".

Porošenko: Što prije poslati pripadnike misije UN

NJUJORK - Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko pozvao je Savjet bezbjednosti UN da što prije pošalje pripadnike misije UN u Donbas, prenijeli su američki mediji.

Najčitanije