Donji Vakuf

Hamida Begović orašaste plodove i sjemenke pretvara u zdrave putere

Samostalan rad je stvorio čovjeka i sve njegove sposobnosti, kao što je on tvorac civilizacije i uopšte uslov svakog razvitka. Usluge dobronamjernih naših spasitelja su naši protivnici. Pravu uslugu nam u stvari čine samo oni koji su nam, umjesto pomoći, pružili priliku da sami sebi pomognemo. Bez samopomoći nema pomoći, kazuje mudra misao nepoznatog autora o ljudskom radu.

Srbe dočekali porušeni spomenici i zapaljena šuma

Prilikom posjete pravoslavnom groblju Crkvina u Brezičanima, opština Donji Vakuf, zatekli smo porušene spomenike, ogradu i pristupni put, a posiječena je šuma i onda zapaljena, istakao je za RTRS protojerej-stavrofor Slaviša D. Đurić.

Majka optužena da je zapostavljala djecu, djevojčica se pokušala objesiti

BUGOJNO - Alisa O. iz Donjeg Vakufa optužena je da je grubo zanemarila troje maloljetne djece koja su bila sama dok je ona bila u kafani, a usljed zanemarivanja njena kćerka L.O. bila izložena seksualnim nasrtajima i pokušala se objesiti.

Donji Vakuf zavijen u crno: "Sve je stalo, najvrednije je otišlo u djeliću sekunde"

BUGOJNO - Dvojica maloljetnika Alija Š. (17) i Eldin D. (17) i dvadesetčetvorogodišnjak Džejlan E. iz Donjeg Vakufa poginuli su kod Bugojna u sudaru dva automobila, a u toj nesreći dvije osobe su povrijeđene.

Motociklista povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi kod Donjeg Vakufa

DONJI VAKUF – Teška saobraćajna nezgoda dogodila se na putu Turbe - Donji Vakuf i u njoj je motociklista zadobio povrede.

Vlada FBiH: Saglasnost za brzi put Lašva - Donji Vakuf

SARAJEVO - Federalno Ministarstvo prostornog uređenja dalo je urbanističku saglasnost za izgradnju dionice brzog puta Lašva petlja - Nević Polje, kao dijela brzog puta Lašva - Donji Vakuf, sa pratećim objektima, saopšteno je iz Vlade Federacije BiH.

Jedna osoba poginula u sudaru kamiona i auta kod Donjeg Vakufa

DONJI VAKUF - U teškom sudaru kamiona i automobila koji se danas dogodio na magistralnom putu M5 kod Donjeg Vakufa poginula je jedna osoba.

Sudar vozila Hitne pomoći i citroena, jedno povrijeđeno

TRAVNIK - Na magistralnom putu Donji Vakuf – Travnik, na planinskom prevoju Komar, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Motociklista povrijeđen u sudaru s traktorom

Za sada nepoznati motociklista povrijeđen je nakonšto se sudario s traktorom na magistralnom putu Gornji Vakuf/Uskoplje - Bugojno.

Vozilo OS BiH sletjelo sa puta, kilometarske kolone kod Travnika

TRAVNIK - Vozilo Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sletjelo je sa puta na prevoju između Travnika i Donjeg Vakufa, zbog čega je obustavljen saobraćaj na ovom dijelu puta.

Vijećnici ispunili obećanje: Umjesto strankama, 25.000 KM daju studentima

DONJI VAKUF - Kao što su i obećali, Vijećnici Opštinskog vijeća Donji Vakuf danas su usvojili Odluku kojom 25.000 maraka, umjesto za finansiranje političkih stranaka, daju za studentske stipendije.

Optuženi za lažiranje saobraćajki kako bi naplatili osiguranje

JAJCE - Opštinski sud u Jajcu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Travniku protiv Ajdina Kadunića, Mukadese Kadunić te Irzala Mangafića koja je proitv njih podignuta zbog sumnje da su fingirali saobraćajne nezgode i doveli u zabludu policijske službenike da sačine izvještaje o izvršenom prekršaju sa lažnim podacima, a radi namirenja štete od osiguravajućih društava

Umjesto u stranačkoj kasi, novac u džepovima studenata

DONJI VAKUF - Svi redovni studenti iz Donjeg Vakufa koji zadovolje propisane kriterijume trebalo bi da za ovu akademsku godinu dobiju stipendije zahvaljujući ni manje ni više nego - lokalnim vijećnicima.

Donji Vakuf novac namijenjen političkim strankama preusmjerava na studente

​DONJI VAKUF – Na sjednici Opštinskog vijeća Donjeg Vakufa raspravljano je da se sredstva namjenjena za finansiranje političkih stranaka preusmjere na stipendiranje studenata.

U padu s balkona smrtno stradala 27-godišnja djevojka

DONJI VAKUF – M.Ž. (27) iz Donjeg Vakufa smrtno je stradala nakon što je sinoć oko 19.00 sati pala s balkona zgrade, u kojoj je stanovala s porodicom u Ulici 770. slavne brdske brigade.

Najčitanije