Doprinosi

Fond PIO RS: Mjere Vlade RS u pandemiji povećale naplatu doprinosa

BIJELJINA - Doprinosi po osnovu penzijskog i invalidskog osiguranja u osam mjeseci ove godine povećani su za tri odsto zahvaljujući namjenskim i ciljanim subvencijama Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske.

Banjalučanin osumnjičen da nije plaćao obaveze za 32 radnika

BANJALUKA - Protiv Banjalučanina Z.B. prijedorska policija podnijela je izvještaj zbog sumnje da nije uplatio obaveze po osnovu poreza i doprinosa na lični dohodak za 32 radnika.

Najčešća pitanja i odgovori o porezima i doprinosima u novonastaloj situaciji

​Čitaoci sajta koronavirususrpskoj.com svakodnevno postavljaju pitanja iz različitih oblasti, a pravovremene i tačne odgovore pripremaju nadležna ministarstva i institucije Vlade.

Višković: Nema više isplate plata bez poreza i doprinosa

BANJALUKA - Sve zdravstvene ustanove u RS od 1. januara 2020. godine moraju isplaćivati bruto plate, za šta je Vlada RS obezbijedila dodatnih 52 miliona KM za ovu godinu.

Bolja naplata javnih prihoda i doprinosa

PRIJEDOR - Područni centar Prijedor Poreske uprave Republike Srpske naplatio je lani 147.065.799 KM javnih prihoda ili za 2,83 odsto više nego u prethodnoj godini, dok je naplata doprinosa od 90.397.998 KM za 5,13 odsto veća od naplate u 2017. godini.

Vlada uplatila pola miliona KM doprinosa

BIJELJINA - Vlada Republike Srpske uplatila je 512.156 KM na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 788 radnika iz 23 preduzeća koji su procesom stečaja ostali bez zaposlenja ili sa tom uplatom stiču uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Dug za poreze i doprinose premašio 232 miliona KM

BANJALUKA - Dug javnih zdravstvenih ustanova u RS za poreze i doprinose na kraju marta je iznosio više od 232 miliona maraka, od čega je skoro 171 milion KM dug za dospjele a neizmirene tekuće obaveze, a oko 61 i po milion maraka dug za neizmirene reprogramirane obaveze, podaci su Poreske uprave RS.

Naplata doprinosa u RS premašila pola milijarde KM

​Poreska uprava Republike Srpske je u prva četiri mjeseca ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 839,7 miliona maraka, što je za 18,4 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

I roditelji uplaćuju dobrovoljno osiguranje za djecu da bi imala penziju

​BANJALUKA - Prema podacima Fonda penziono-invalidskog osiguranja (PIO) RS, iz godine u godinu se sve više građana RS odlučuje da se samostalno obezbjeđuje za penziju, pa je tako u 2018. godini bilo 1.140 osiguranika prijavljenih na dobrovoljno osiguranje, dok ih je 2017. godine bilo 1.024.

Prihodi od doprinosa PIO veći za pola miliona KM

BANJALUKA - Prihodi od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u Republici Srpskoj za maj iznosili su 70,4 miliona KM i veći su za 0,5 miliona KM u odnosu na isti mjesec prošle godine, rečeno je u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite.

Najčitanije