Doručak

Hačapuri: Gruzijska lepinja koju je zabranjeno jesti kad ste tužni

Želite li isprobati tradicionalnu gruzijsku kuhinju, obavezno morate probati hačapuri. Riječ je o lepinji punjenoj sirom, koju neki nazivaju i gruzijskom picom, a koja se u ovoj istočnoevropskoj zemlji na obalama Crnog mora jede u svim mogućim situacijama - osim kad ste tužni.

Shakshuka: Jelo za svako doba dana i godine

Obična kajgana, jaja na oko ili tvrdo kuvana jaja ponekad mogu dosaditi i najvećim ljubiteljima ove namirnice. Kao spas od uobičajene rutine za doručak dolazi shakshuka - jelo koje je dio svakog izraelskog doručka, a jednako je popularno u mediteranskim, ali i bliskoistočnim zemljama.

Zašto pecivo i kafa nisu najbolji izbor za doručak?

Peciva, svježe cijeđeni sok od narandže, jogurt i kafa su namirnice koje zvuče kao savršen odabir za doručak, odnosno prvi obrok u danu.

Neobična verzija tosta s jajetom novi favorit za doručak

Jaja su jedna od najpopularnijih namirnica kada je u pitanju doručak. Zdrava, jednostavna za napraviti i jeftinija od nekih drugih opcija, većina se okreće upravo njima kada je u pitanju ovaj, za neke najvažniji, obrok u danu.

Savršen doručak za mršavljenje

U dijeti je veoma važno koje namirnice ćete odabrati za prvi obrok! Evo prijedloga jelovnika koji će vam dati dovoljno snage, a gubite kilograme...

Tri najgore vrste doručka, koje treba da izbjegavate

Doručak je najvažniji obrok u danu. Njime pokrećemo organizam i pripremamo ga za naporne sate koji su pred njim. Želite li dan započeti ukusno i zdravo te tijelu pružiti energiju, izbjegavajte ove tri vrste doručka.

Preskakanje doručka povećava rizik od dijabetesa tipa 2

Nije nepoznanica da je doručak najvažniji dnevni obrok. Uprkos tome, mnogi ga preskaču, što, osim nedovoljno energije za obavljanje svih obaveza, vremenom nosi i veći rizik za razvoj dijabetesa tipa 2, pokazuju istraživanja.

Doručak u čaši

Ukoliko želite vaš dan započeti na zdrav način onda je ovo idealan doručak za vas.

Što trebate izbjegavati za doručak?

Doručak je najvažniji obrok u danu i nije dobro preskakati ga jer ćete se sredinom dana suočiti s manjkom koncentracije.

Doručak za mamurne: Srećan 1. januar

Vrijeme praznika, je vrijeme kada mnogi od nas pretjeraju. Neki pretjeruju s hranom, nabace čak nekoliko kilograma više za vrijeme praznika, jer ne mogu da odole ukusnim poslasticama, dok drugi pak pretjeraju s alkoholom, i često se moraju nositi s mamurlukom u praznično jutro.

Najčitanije