Državljanstvo

Najveći broj Britanaca dobio njemačko državljanstvo

BRISEL - Broj Britanaca koji su dobili državljanstvo neke od članica EU tokom 2019. godine bio je udvostručen, podaci su Evropske kancelarije za statistiku (Evrostat).

Državljanstvo BiH niko neće i lako ga se odriču

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprkos pandemiji virusa korona, koja je praktično zaustavila putovanja u svijetu, trend odricanja državljanstva BiH nastavljen je i prošle godine s obzirom na to da je 3.138 osoba ispisano iz knjige državljana BiH, a po ovom osnovu u budžet BiH uplaćene su 1.654.333 KM.

Vučević: SNS podržava ideju Dodika o dvojnom državljanstvu

BEOGRAD, BANjALUKA - Vladajuća Srpska napredna stranka podržava ideju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da vlast u Beogradu omogući automatsko državljanstvo Srbije za sve građane Srpske.

"Građanima Srpske automatski državljanstvo Srbije"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se zalaže za ideju da svi građani Republike Srpske automatski dobiju državljanstvo Srbije.

BiH dobila pet novih državljana

SARAJEVO - Odlukom Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Abdulah Mehdi, Marija Milenković, Hasan Serdar Alpdundar, Abdulatif AlMohdi i Luka Vrdoljak novi su državljani Bosne i Hercegovine.

Sve više Britanaca traži državljanstvo Danske

KOPENHAGEN - Matijas Tesfaj, ministar za migracije Danske, kaže da se broj britanskih državljana koji podnose zahtjev za dobijanje danskog državljanstva više nego utrostručio u odnosu na 2017. godinu.

BiH dobila tri nova državljanina

SARAJEVO - Odlukom Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Mihail Matesku, Senada Ćurić-Šefler i Hektor (Mirzat) Moric novi su državljani BiH.

Lakše do hrvatskog državljanstva

ZAGREB - Hrvatski sabor je izmijenio Zakon o hrvatskom državljanstvu i olakšao uslove potrebne za sticanje hrvatskog državljanstva.

Masovno odricanje od državljanstva Kosova

PRIŠTINA - Zahtjev za odricanje od državljanstva podnijelo je 2.569 građana Kosova u posljednjih sedam mjeseci, prenio je portal "KoSSev" pozivajući se na "Indeksonline".

Od početka godine državljanstva BiH se odreklo 2.081 lice

SARAJEVO - Od početka godine do 17. jula državljanstva BiH odreklo se 2.081 lice.

Najčitanije