Državni zatvor

Šarović: Nije razmatrano kadrovsko rješenje za državni zatvor

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je da na današnjem sastanku Kolegijuma Savjeta nije bilo riječi o kadrovskom rješenju za državni zatvor u Istočnom Sarajevu.

Državni zatvor i dalje na čekanju: Donatori bi mogli zatražiti 11 miliona evra

​Iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine potvrdili su da su radovi na izgradnji Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera u BiH - prvog državnog zatvora - završeni, te da je obavljen i tehnički prijem. Ali, naveli su da je zatvorski kompleks spreman za prijem pritvorenika i zatvorenika u tehničkom, ali ne i u pravnom smislu.

Inženjeri iz Prijedora snimili državni zatvor

SARAJEVO - Desetak inženjera različite struke nezavisne kuće iz Prijedora ovih dana je boravilo u državnom zatvoru u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu kako bi napravili procjenu i u što kraćem roku dostavili mišljenje o ovom objektu.

Savjet ministara otima državni zatvor od opštine Istočna Ilidža

ISTOČNO SARAJEVO - Ukoliko dugo očekivani početak rada državnog zatvora u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu bude i dalje opstruiran iz više razloga, postoji mogućnost da Vijeće ministara BiH ovaj objekat proglasi "od značaja za državu", čime bi preuzelo sve preostale ingerencije nad njim od opštine Istočna Ilidža.

Zatvorenike u državnom zatvoru nema ko da čuva

ISTOČNO SARAJEVO - Prvi "stanovnici" državnog zatvora, čija izgradnja je pri kraju, trebalo bi da usele krajem ove ili početkom naredne godine, ali veliki problem će biti zatvorski čuvari.

Najčitanije