Dragan Čavić

Lideri vladajućih stranaka u RS: Želimo ekonomski rast

BANJALUKA - Lideri vladajućih stranka u Republici Srpskoj, danas nakon sastanka na Mrakovici, kod Prijedora, dogovorili su formiranje pregovaračkog tima i još jednom pozvali političke predstavnike u Federaciji BiH na razgovore o budućnosti BiH, istovremeno ističući da Republika Srpska ne želi rat, već razgovore te da je cilj pronalazak rješenja kojim bi se zadovoljili svi, i entiteti i konstitutivni narodi.

Dragan Čavić: Opoziciono djelovanje se pretvorilo u rijaliti šou

Uprkos tome što smo 10 godina bili konstruktivna opozicija, rezultati iz izbora u izbore su bili sve lošiji za partiju, u smislu manjeg broja glasova, pa je napuštanje matrice koja nije bila prepoznata kod većine glasača bila u tom momentu najracionalnija odluka, ističe u intervjuu za "Nezavisne novine" Dragan Čavić, lider Narodnog demokratskog pokreta (NDP).

Čavić: Podrška Radojičiću

BANJALUKA - Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić izrazio je uvjerenje da koalicija "Okupljanje za Banjaluku" zajedničkim djelovanjem može obezbijediti izbornu pobjedu aktuelnom gradonačelniku Igoru Radojičiću.

Čavić: Očuvanje nacionalnog identiteta Srba obaveza Srpske i Srbije

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić smatra da je očuvanje nacionalnog identiteta Srba obaveza Republike Srpske i Srbije, te da je mnogo toga usaglašeno sa vlastima u Beogradu, poput zaključka da se 15. septembar obilježava kad Dan srpskog jedinstva.

Čavić: Do sada stiglo 553 zahtjeva za stimulativne otpremnine

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora "Elektrokrajine" Dragan Čavić izjavio je da su do danas stigle 553 prijave zaposlenih za stimulativne otpremnine, a prema novoj sistematizaciji koja treba da stupi na snagu ubrzo, ovo preduzeće bi trebalo da ima 1.408 radnih mjesta umjesto sadašnjih 1.890.

Čavić: Međunarodni predstavnici stoje iza odluke Ustavnog suda BiH

BANJALUKA - Dragan Čavić, predsjedik NDP-a, rekao je da međunarodni predstavnici u suštini stoje iza odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu.

"Srbi moraju na dejtonskim osnovama graditi budućnost"

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić istakao je da je Republika Srpska kao administrativna, teritorijalna i politička cjelina jedina novina poslije Drugog svjetskog rata na evropskom kontinentu i u raspadnutoj Jugoslaviji, što govori kolika je težina Dejtonskog mirovnog sporazuma za srpski narod u BiH, a posebno za Srbe koji žive u Srpskoj.

Čavić: Stav PIC-a u funkciji očuvanja međunarodnog prisustva u BiH

BANJALUKA - Stav Savjeta za sprovođenje mira (PIC) o zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske je potpuno u funkciji očuvanja i održavanja međunarodnog prisustva u BiH posredstvom OHR-a, koji je odavno izgubio smisao, rekao je Srni predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Đokić: Najdestruktivniju ulogu po realizaciju Dejtona imala je međunarodna zajednica

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izrazio je očekivanje da će na posebnoj sjednici Narodne skupštine biti doneseni konstruktivni zaključci kojima će biti poboljšani odnosi u BiH.

Čavić: Ukinuti granične barijere između Srpske i Srbije

BANJALUKA - Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić smatra da bi Srpska i Srbija trebalo da ukinu sve granične barijere kada je riječ o slobodnom protoku ljudi robe, usluga i kapitala.

Najčitanije