Dragan Čović

Završen sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića

SARAJEVO - U Sarajevu je završen sastanak Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA na kojem se razgovaralo o uspostavljanju vlasti na nivou BiH, saznaju "Nezavisne novine".

"Nezavisne" saznaju: Sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića o formiranju vlasti

SARAJEVO - U Sarajevu bi uskoro trebao da počne sastanak Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA na kojem će se razgovarati o uspostavljanju vlasti na nivou BiH, saznaju "Nezavisne novine".

Čović: HDZ će imati pet delegata u Domu naroda BiH

MOSTAR - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ kako će HNS imati sigurno četiri, a vjerovatno i pet delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Izetbegović i Čović: SNSD nezaobilazan partner u formiranju vlasti

SARAJEVO - Dom naroda Federacije BiH mogao bi biti formiran polovinom naredne sedmice, dok bi koalicije na državnom nivou mogle biti definisane prvom polovinom narednog mjeseca, zaključak je sa sastanka delegacija SDA i HDZ-a BiH koji je održan danas. Delegacije su se takođe složile da je SNSD nezaobilazan partner u formiranju vlasti na državnom nivou.

Čović: Dom naroda u FBiH, ako bude želje, naredne sedmice

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da će Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, ako bude želje, biti uspostavljen naredne sedmice, kao i da je došlo vrijeme za formiranje Savjeta ministara, jer bi sve drugo bilo rizik.

Dodik: U BiH ne može ništa brzo

​MOSTAR – Nedopustivo je da se kasni sa formiranjem vlasti na nivou BiH, a trenutni zastoji idu ka tome da Bošnjaci naprave čak i opstrukciju, poručio je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, dodajući da je mislio da će nakon kolelgija Predstavničkog doma ići sve brzo ali očigledno je da u BiH ne može ništa brzo.

Sastanak Čovića i Dodika danas u Mostaru

​MOSTAR - Milorad Dodik, redsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH, sastaće se danas u Mostaru sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

U Mostaru sutra sastanak Čovića i Dodika

MOSTAR - Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i SNSD-a Milorad Dodik sastaće se sutra u Mostaru, najavljeno je iz HDZ-a.

Sastanak Dodika i Čovića u nedjelju u Mostaru

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sastaće se u nedjelju, 10. februara u Mostaru, najavljeno je iz HDZ-a.

Čović: Hrvatske stranke će se zauzimati za federalizaciju BiH

MOSTAR - Gostujući u emisiji "Naša TV" iz Mostara, Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i lider HDZ-a BiH, rekao je kako će se hrvatske stranke u BiH nastaviti zauzimati za federalizaciju Bosne i Hercegovine što smatra jedinim ispravnim putem.

Najčitanije