Dragan Čović

Čović: Incko došao kao prijatelj, a odlazi kao neko ko je unazadio BiH

SARAJEVO - Valentin Incko, visoki predstavnik, koji za koji dan odlazi iz BiH, značajno je unazadio sve projekte u BiH, rekao je na konferenciji za novinare Dragan Čović, lider HDZ-a, i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH.

HRT potpisao Dragana Čovića kao člana Predsjedništva BiH

Hrvatska radio-televizija (HRT 1) potpisala je Dragana Čovića kao člana Predsjedništva BiH, tokom prenosa njegove izjave.

Čović: Izetbegovićev prijedlog put za unitarnu BiH

SARAJEVO - Kao što se i očekivalo, Dragan Čović, lider HDZ-a, odbio je prijedlog Bakira Izetbegovića, lidera SDA, ističući da se radi o "tvrdokornim" političkim stavovima i da je Izetbegović nadmašio sam sebe.

Čović: Izetbegović od FBiH pravi bošnjački entitet

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da razumije njegovu želju pa i, kako kaže, čvrstu političku odlučnost, da od Federacije BiH napravi bošnjački entitet po uzoru na Republiku Srpsku.

Čović: U nedjelju očekujem dogovor oko Izbornog zakona

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je da u nedjelju, 4. jula, na sastanku međunarodnih zvaničnika sa delegacijama SDA i HDZ-a očekuje dogovor oko izmjena Izbornog zakona BiH.

Čović: Dogovor moraju postići akteri u BiH

SARAJEVO - Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je uoči posjete specijalnog američkog predstavnika za zapadni Balkan Metjua Palmera BiH i sastanka sa međunarodnim zvaničnicima u vezi sa izmjenama Izbornog zakona, da bi volio da BiH stalno posjećuju međunarodni zvaničnici, a da na kraju dogovor ipak moraju postići akteri u BiH.

Čović: Dali smo pisano jedno od rješenja za izmjene Izbornog zakona

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović izjavio je danas da su HDZ i HNS predstavnicima Bošnjaka i međunarodne zajednice pisano dali jedno od rješenja za izmjene Izbornog zakona BiH, koje se odnosi na dvije izborne jedinice u Federaciji BiH (FBiH).

Čović čestitao Ramazanski bajram

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim pripadnicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini.

Čović: Hrvati u BiH će birati svog člana Predsjedništva

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović poručio je da će hrvatski narod birati svog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svih 17 izaslanika u Domu naroda FBiH.

Čović traži ostavke članova CIK-a BiH

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović uputio je otvoreno pismo zvaničnicima međunarodne zajednice u kojem je zatražio ostavke članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH, s obzirom na, kako je naveo, duboko kompromitovanje izbornog procesa u Mostaru, što je dovelo do toga su izbori u tom gradu veliki promašaj.

Najčitanije