Dragan Čović

Čović imao sudar u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG - Vozilo u kojem je bio lider HDZ-a BiH Dragan Čović učestvovalo je u lakšoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u naselju Trn kod Širokog Brijega.

Čović i Lajčak: Formirati vlast i ubrzati proces reformi

MOSTAR - Predsjednik HNS i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Dragan Čović i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izrazili su očekivanja da će u BiH uskoro biti formirana vlast kako bi profunkcionisale institucije.

Čović: Bez Hrvata nema formiranja nijednog nivoa vlasti

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je da se bez Hrvata ne može formirati nijedan nivo vlasti u BiH.

Sporazum lidera propao, ponovo o vlasti nakon kongresa SDA

SARAJEVO - Rok za formiranje vlasti na nivou BiH neće biti ispoštovan do danas, kako su prije mjesec dana dogovorili i u sporazum se obavezali lideri SDA, SNSD-a i HDZ BiH Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović.

Čović: Mandatara treba imenovati odmah

MOSTAR - Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i HNS-a, izjavio je danas da mandatara za sastav Savjeta ministara BiH treba imenovati odmah, dok su ostale stvari, kako je rekao, tehnička pitanja.

Čović sa Plenkovićem: Okončati proces formiranja vlasti

​SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dragan Čović rekao je da je neophodno što prije okončati proces formiranja vlasti na svim nivoima uz dogovor, kompromis i pronalaženje zajedničkog stava pri sprovođenju potpisanog sporazuma između HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA kao izbornih pobjednika među svojim narodima.

Čović: Očekujem sutra imenovanje kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je da očekuje da Predsjedništvo BiH sutra imenuje kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Skenlan: Ne propustiti priliku za formiranje vlasti na osnovu kompromisa

SARAJEVO - Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Majkl Skenlan rekao je da je formiranje vlasti na nivou BiH od ključnog značaja za napredak zemlje i sprovođenje neophodnih reformi, te da ne treba propustiti priliku da Savjet ministara bude formiran na osnovu kompromisa prihvatljivog svima.

Košarac: Izetbegović pokušava da sruši dogovor sa Dodikom i Čovićem

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da lider SDA Bakir Izetbegović pokušava na sve načine da sruši sporazum o fomiranju vlasti u zajedničkim institucijama BiH, kojeg je prije deset dana potpisao sa predsjednicima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a Draganom Čovićem.

Čović: Ne može se još dugo voditi autistična politika

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da je nepotrebno i štetno odugovlačenje formiranja vlasti u BiH, te da se pod navodnom brigom za državu ne može još dugo voditi autistična politika i kupovati vrijeme da bi se izbjeglo poštivanje izborne volje građana.

Najčitanije