Dragan Čović

Čović ponovo na sastanku u "Aluminiju": Potreban angažman svih suvlasnika

MOSTAR - Svojevrsni krizni savjet Aluminija d.d. Mostar održao je jutros novi sastanak, a njemu je prisustvovao i predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović.

Čović: Ili zajednički rad HNS-a ili nema partnerstva

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da slijedi oštar zaokret hrvatske politike u BiH u odnosima sa koalicionim partnerima, jer ovakvo stanje ne odgovara nikome, a posebno ne Hrvatima.

Čović o Aluminiju: Nisam odgovoran

​Čini mi se da postoje jako puno modaliteta da se naprave iskoraci. Ključ je zaštiti 900 uposlenika Aluminija, poručio je danas lider HNS-a i HDZ-a Dragan Čović komentarišući aktuelnu situaciju u ovom mostarskom preduzeću.

Sutra sastanak predstavnika "Aluminija" sa Čovićem

MOSTAR - U Mostaru će sutra biti održan sastanak predstavnika Uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata radnika "Aluminija" i predsjednika HDZ-BiH Dragana Čovića, najavljeno je iz mostarske kompanije.

Dodik i Čović razgovarali o uspostavljanju vlasti

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarali su danas u Mostaru o uspostavljanju vlasti na nivou BiH, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Sindikat "Aluminija" sastao se sa Čovićem: Stečaj trenutno nije opcija

MOSTAR - Stečaj u "Aluminiju", u kojem je pokrenuta procedura gašenja proizvodnje, trenutno nije opcija, jer bi on značio definitivni kraj za ovo preduzeće, zaključak je predstavnika Sindikata "Aluminija" nakon sastanka sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Mostaru.

Čović o migrantima: Nedopustiv ovakav prelazak granice

BIHAĆ - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović i predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto tokom današnje posjete Bihaću naglasili su posebnu zainteresovanost za sistemsko rješavanje pitanja funkcionisanja Katoličkog školskog centra "Ivan Pavao II", te važnost konkretnog angažmana nadležnih državnih institucija kada je u pitanju situacija s migrantima i izbjeglicama.

Čović: SDA još dva mjeseca može manipulisati

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je aktuelna bošnjačka politika više nego neodgovorna i da bi se odugovlačenje u vezi sa formiranjem vlasti moglo održati još mjesec-dva, nakon čega SDA više ne bi mogla manipulisati.

Čović: SDA kontroliše obavještajni i paraobavještajni sistem u BiH

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da SDA kontroliše obavještajni i paraobavještajni sektor u BiH.

Čović: BiH ulazi u duboku krizu, od ponedjeljka nema finansiranja institucija

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da BiH ulazi u duboku krizu i da u ponedjeljak, 1. jula, ističe privremeno finansiranje institucija BiH, te pozvao na hitno formiranje vlasti.

Najčitanije