Dragan Čović

Čović i Zvizdić na samitu u Briselu: U Fokusu kandidatski status BiH u EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović učestvovali su danas u Briselu na Samitu predsjednika Evropskog parlamenta sa predsjednicima parlamenata zemalja zapadnog Balkana, na kojem je usvojena deklaracija kojom je još jednom potvrđena nesumnjiva EU perspektiva tih zemalja.

Čović: Izborni zakon do kraja marta, izbori u Mostaru će biti održani

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović kaže da će ove godine sigurno biti održani lokalni izbori u Gradu Mostaru te da je, po dosadašnjoj dinamici međustranačkih razgovora, realno postizanje sporazuma i o drugim izmjenama Izbornog zakona BiH do kraja marta.

Čović: Predsjedavanje Hrvatske EU može staviti u fokus BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović smatra da je za BiH preznačajno da je Republika Hrvatska, kao njen prvi komšija i prijatelj, preuzela predsjedavanje Europskom unijom.

Čović: BiH do kraja marta može imati izborni zakon

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović vjeruje da BiH do kraja marta može imati izborni zakon koji će obezbijediti, ne samo sprovođenje lokalnih izbora na najbolji mogući način, uključujući i Mostar, već i opštih izbora 2022. godine.

Čović: Na sjednici Kolegijuma nije razgovarano o potvrđivanju Božovića

SARAJEVO - Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda BiH, rekao je danas nakon sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH kako nisu razgovarali o potvrđivanju Mlađena Božovića, ali da je za njega lično prihvatljiv svaki stav koji predloži SNSD, ali isto tako i SDA, ako se on uklapa u zakonske okvire i ako ima potrebne potvrde.

Čović čestitao Milanoviću: Da radimo na daljnjem razvoju Hrvatske i BiH

Lider HDZ-a i HNS-a Dragan Čović uputio je čestitku Zoranu Milanoviću koji je, pobijedio u drugom krugu izbora za predsjednika Republike Hrvatske.

Čović glasao u Mostaru: Uradićemo sve da glasa svaki Hrvat u BiH

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović je u drugom krugu predsjedničkih izbora Republike Hrvatske danas u pratnji supruge Bernardice glasao u Mostaru.

Čović: Migrantsku krizu staviti pod kontrolu

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da se broj migranata u BiH u posljednje dvije godine drastično povećava i da će to morati da bude stavljeno pod kontrolu.

Čović: U ponedjeljak imenovanje novog Savjeta ministara

MOSTAR - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je da će sutra biti imenovan novi Savjet ministara.

Čović: Izbori u Hrvatskoj važni i za Hrvate u BiH

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović glasao je u Mostaru na izborima za predsjednika Hrvatske, koje je ocijenio kao veoma važne i za Hrvate u BiH.

Najčitanije