Dragan Čović

Čović: HDZ se zalaže za decentralizovanu BiH

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je u Zagrebu da se ova politička partija zalaže za decentralizovu BiH.

Palmer i diplomate sa Čovićem i Izetbegovićem o izborima Mostaru

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan, Metju Palmer, američki ambasador Erik Nelson, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johan Satler, visoki predstavnik Valentin Incko, šefica Misije OSCE u BiH, ambasador Katlin Kavalec i otpravnica poslova Ambasade Velike Britanije Rut Vajsman sastali su se danas sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA, i Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH, i razgovarali o hitnoj potrebi održavanja izbora u Mostaru.

Čović: Spremna sva imena za resore u Savjetu ministara

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da vjeruje da će nakon potvrđivanja imenovanja za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija napraviti konsultacije sa svim političkim strankama koje trebaju dati imena ministara i zamjenika ministara.

Imenovane komisije Doma naroda Parlamenta BiH, sjednica 20. decembra

SARAJEVO - Dragan Čović predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine izjavio je danas nakon sjednice Kolegija ovog Doma da su imenovane nadležbne komisije ovog Doma, te da će sjednica Doma naroda najvjerovatnije biti održana 20. decembra.

Čović: Opet je nekome stalo da se prepucava

MOSTAR – Opet je nekome stalo da se prepucava. Rekao je to Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice odgovarajući na novinarska pitanja, od kojih je jedno bilo u vezi za nadmudrivanja je li Program reformi BiH Godišnji nacionalni program ili nije.

Čović: Zašutio sam posljednjih dana i odmah se desio dogovor

ČAPLJINA - Bilo je previše optimizma, evo zašutio sam posljednjih dana i odmah se desio dogovor. Nadam se da ćemo za deset ili petnaest dana završiti sve procedure i imati Vijeće ministara rekao je i predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Merkelova i Čović razgovarali o situaciji u BiH

ZAGREB - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o uspostavi vlasti i evropskom putu BiH te reformi izbornog zakonodavstva.

Čović: Prioritet BiH - članstvo u EU

ZAGREB - Načela ravnopravnosti i legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, dijaloga i saradnje ključni su faktori budućnosti BiH, istakao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović, koji boravi u Zagrebu na kongresu Evropske narodne partije (EPP).

Čović: Formiranje vlasti pozitivan iskorak za BiH

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozdravio je odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine da za mandatara Savjeta ministara BiH imenuje Zorana Tegeltiju iz SNSD-a.

Čović: Za sedam do osam dana sastanak trojice lidera

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je večeras u Mostaru da očekuje da će u idućoj sedmici biti formirane parlamentarne komisije u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH kako bi se mogao imenovati i novi saziv Savjeta ministara.

Najčitanije