Dragan Čović

Čović: I u vrijeme epidemije neko želi da ovlada BiH

SARAJEVO - Lider HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je da ni u vrijeme epidemije virusa korona nisu prestale aspiracije da neko ovlada prostorom BiH i Federacije BiH (FBiH).

Čović sa ambasadorom Turske o zdravstvu i ekonomskoj stabilnosti

MOSTAR, SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održao je danas telefonski sastanak sa Haldunom Kočom, ambasadorom Turske.

Čović i Đorđević: Saradnja ključna u borbi protiv virusa korona

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović I ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, zaključili su danas da je potrebno veće razumijevanje i saradnje prilikom suzbijanja virusa i zaštite zdravlja stanovništva.

Čović: Ne smije niko imati moć i vlast u rukama, moramo napraviti jedan tim

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je da za vrijeme epidemije virusa korona zakonodavna vlast mora donositi odluke, pa bilo da ovlaste nekoga da može u nekom periodu od mjesec-dva, po drugačijem sistemu, donijeti potrebne odredbe kako bi Ustav funkcionisao u BiH.

Dodik i Čović: Ključni aktivno političko djelovanje i saradnja

MOSTAR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović ocijenili su da predstojeći period zahtijeva aktivno političko djelovanje i saradnju koji su ključni za stavljanje epidemije pod kontrolu, te zaštitu zdravlja građana i ekonomije.

Čović se odrekao mjesečne plate u korist SKB Mostar

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović zatražio je od nadležnih službi Parlamenta da se od njegove obračunate plate za ovaj mjesec odbije neto iznos te isti uplati na žiro račun Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Zvizdić i Čović uputili apel evropskim čelnicima

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović uputili su danas predsjedniku Evropskog parlamenta Davidu Sasoliju i predsjedniku Evropske komisije Ursuli fon der Lejen apel za pomoć regionu zapadnog Balkana u borbi protiv pandemije virusa korona.

"Sa Hrvatskom dogovoren stalni protok robe i uključenost BiH u sve fondove EU"

ZAGREB - Dogovorili smo s vlastima Republike Hrvatske centralizovan vid komunikacije oko osiguranja stalnih koridora, ali i sve drugo kada je pitanju razmjena roba, dotok pomoći i potrebe privrede, kako ni jednog trenutka ne bismo bili odsječeni, izjavio je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović: Zajedno napraviti iskorak i tražiti trajna rješenja

​Čini mi se da su današnji razgovori pokazali da zajedno možemo napraviti iskorak i tražiti trajna rješenja. Bilo je govora o izbornom procesu u Mostaru i tema Uborka, poručio je nakon današnjeg sastanka u Mostaru, lider HDZ BiH Dragan Čović.

U Mostaru počeo sastanak HDZ-a i SDA

MOSTAR - U Mostaru je počeo sastanak delegacija HDZ-a BiH i SDA, na čelu s predsjednicima stranaka Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Najčitanije