Dragan Čović

Čović: Neka nam dragi Bog pomogne za formiranje vlasti u FBiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je za "Dnevnik 2" BHT 1 da nema uslova za formiranje vlasti i da je konstituisanje domova naroda u BiH i FBiH moguće samo uz izmjenu Izbornog zakona. Prema njegovim riječima, za formiranje vlasti u Federaciji potrebna će biti Božija pomoć.

Čović: Zahvaljujući HDZ-u i HNS-u Hrvati u BiH imaju podršku Hrvatske, ali i EU

MOSTAR – Odličnim rezultatom smo poslali poruku da Zajedništvo nema alternative, poručio je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a na večeri zahvalnosti koja je održana sinoć u Mostaru.

Čović: Izmjene Izbornog zakona neizostavan dio reformske agende

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Sarajevu da su izmjene Izbornog zakona neizostavan dio reformske agende i pretpostavka vladavine prava, te da kao takve zahtijevaju široku programsku saradnju i podršku u postizbornom periodu.

Čović: Nećemo ispunjavati ničije želje, rasterećeno ćemo tražiti partnere

VITEZ - Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović u Vitezu je danas održao sastanak sa Kantonalnim odborom HDZ-a BiH Srednja Bosna, a u sklopu posjete svim odborima, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Dodik i Čović nakon sastanka: Pratićemo se na svim nivoima vlasti

ISTOČNO SARAJEVO - Naša saradnja će se produžiti i dogovorili smo se da se pratimo na svim nivoima vlasti, rekao je Milorad Dodik predsjednik SNSD-a i novoizabrani srpski član Predsjedništava BiH nakon sastanka delegacija SNSD-a i HDZ-a u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Počeo sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a

ISTOČNO SARAJEVO - Sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a počeo je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Sutra sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a u Istočnom Sarajevu

BANJALUKA - Delegacije SNSD-a i HDZ-a sastaće se sutra u Administartivnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Čović i Berton: Uređeno izborno zakonodavstvo prioritet

SARAJEVO - Šef Misije OEBS-a u BiH, Brus Berton, istakao je, u razgovoru sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, da su stranke Hrvatskog narodnog sabora /HNS/ ostvarile veoma dobar rezultat na proteklim izborima, što nalaže posebnu odgovornost u procesu uspostavljanja vlasti, da bi mogle biti efikasno sprovođene neophodne reforme.

Čović: Ohrabrujuća inicijativa Plenkovića i poslanika u EP

HVAR - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović ocijenio je danas u Orašju ohrabrujućom inicijativu Plenkovića i svih jedanaest hrvatskih poslanika u Evropskom parlamentu.

Islamska zajednica: Nije bilo zavjera u džamijama

SARAJEVO - Islamska zajednica u BiH, odnosno savjetnik reisu-l-uleme za odnose sa medijima i portparol Islamske zajednice u BiH Muhamed Jusić reagovao je na izjavu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, koji je kazao da su imami u džamijama agitovali da Bošnjaci glasaju za Željka Komšića, u potpunosti odbacujući takve tvrdnje.

Najčitanije