Dragan Čović

Izetbegović: Prijedlozi HDZ-a su koraci unazad

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je večeras da su prijedlozi HDZ-a koraci unazad, te da će izbori biti održani po postojećem principu ukoliko ne bude dogovora.

SDA odbija Čubrilovićev poziv, Čović još razmišlja

BANJALUKA, MOSTAR - Poziv Nedeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, na dijalog s predstavnicima hrvatskog i bošnjačkog naroda, po svemu sudeći, neće naići na pozitivan odgovor, barem kada su u pitanju politički predstavnici iz Sarajeva.

Čović o pozivu u NS RS: Nemam ništa protiv da razgovaramo u bilo kojoj instituciji BiH

MOSTAR - Lider HDZ Dragan Čović, nakon sastanka u Mostaru, upitan je da li će se odazvati pozivu predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića upućen njemu i Bakiru Izetbegoviću da se obrate na sjednici NS RS.

Čubrilović pozvao Izetbegovića i Čovića na sjednicu Narodne skupštine

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, pozvao je Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, i Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH, da se obrate na sjednici Narodne skupštine RS, saopšteno je iz ovog tijela.

Čović i Plenković pozvali na hitne izmjene Izbornog zakona BiH

MOSTAR - Lider HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković pozvali su danas na hitne izmjene Izbornog zakona BiH.

Čović: Božić je praznik pomirenja, radosti i nade

​SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je čestitku, povodom pravoslavnog Božića, Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i svim pravoslavnim vjernicima u BiH, ističući da je Božić praznik pomirenja, radosti i nade.

Plenković: Dogovor da jednako tretira sva tri naroda u BiH

​ZAGREB - Za funkcionalnost BiH važno je da što prije bude postignut dogovor političkih aktera, uz podršku međunarodne zajednice, saopštio je hrvatski premijer Andrej Plenković nakon današnjeg sastanaka sa predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

Čović: Učiniću sve u mojoj moći da vojska i policija služe građanima BiH

MOSTAR - Učinit ću sve u mojoj moći da policijske i vojne snage služe žiteljima BiH, a ne bilo kojoj strani, rekao je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

Čović: BiH ne može da se podijeli, pogotovo ne mirnim putem

SARAJEVO - BiH ne može da se podijeli, pogotovo ne mirnim putem, a nama je u političkom mandatu, misiji, da čuvamo mir do kraja, kazao je Dragan Čović predsjednik HDZ BiH.

Plenković u Mostaru: Čuo sam jedinstvenu poruku hrvatskih predstavnika

MOSTAR - Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se večeras u Mostaru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora (HNS) od kojih je, kako je rekao, čuo jedinstven stav o temeljnim pitanjima funkcionisanja Bosne i Hercegovine.

Najčitanije