Dragan Čović

Čović: Izbori moraju reflektovati nezavisnu političku opredijeljenost

SARAJEVO - Lokalni izbori moraju reflektovati nezavisnu političku opredijeljenost svih konstitutivnih naroda, izjavio je danas u Sarajevu predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na sastanku s američkim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom.

Čović o susretu s Dodikom i Vučićem u Beogradu

SARAJEVO - Imali smo duži prijateljski susret uz radnu večeru. Razmijenili smo mišljenja o stanju europskih integracija u Bosni i Hercegovini, ali i o svim regionalnim temama. Zaključili smo da BiH mora imati svoj europski put i da zajedno sa Srbijom i drugim zemljama u okruženju trebamo tražiti načine kako što prije postati članica EU, izjavio je za Fenu zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sinoćnjeg razgovora s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Beogradu.

Čović u Beogradu: Stabilnost BiH od velikog značaja za cijelu regiju

BEOGRAD - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZa- BiH Dragan Čović danas boravi u Srbiji, gdje je u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom održao radni sastanak.

Vučić ugostio Dodika i Čovića

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, ugostio je večeras Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH i Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH i zamjenika predsjedavajućeg Doma narodne skupštine BiH.

Izetbegović: Nije u redu što je Vučić pozvao samo Dodika i Čovića

SARAJEVO - Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kaže da nije u redu to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Beograd pozvao srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i lidera HDZ BiH Dragana Čovića, ali ne i političkog predstavnika Bošnjaka.

Izetbegović: Inicijativa da se ispita rad Turkovićeve maliciozna

SARAJEVO - Usvojena inicijativa da se ispita neprofesionalni rad Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova, je maliciozna kvalifikacija Dušanke Majkić, ocijenio je danas u izjavi novinarima Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH.

Čović pisao strancima: SDA ne želi realizovati međustranački sporazum

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović uputio je pismo čelnicima međunarodne zajednice u kojem je upozorio kako rukovodstvo SDA ne želi realizovati međustranački sporazum HDZ BiH – SDA o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Plenković: Jedan narod ne može drugom birati predstavnike

RIJEKA - Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentarisao je danas susret s liderima SDA i HDZ BiH, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, i poručio da je cilj njegove vlade da obezbijedi dobre i prijateljske odnose sa BiH.

Izetbegović i Čović večeras u Zagrebu sa Plenkovićem

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primiće večeras u Zagrebu lidere SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Čović: Ne vidim razlog zašto se Dodik ne bi sastao s bilo kim

MOSTAR - Dragan Čović, predsjednik predsjednik HNS- a i HDZ-a BiH, nedavnu posjetu Milorada Dodika, srpskog člana Predsjeništva BiH, Zagrebu ocijenio je jako korisnom.

Najčitanije