Dragan Čović

Dragan Čović se oporavio od virusa korona

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović oporavio se od virusa korona, pokazali su obavljeni kontrolni testovi.

Čović prema preporukama ljekara radi u kućnoj izolaciji

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, koji je pozitivan na virus korona, u stabilnom je stanju, nastavlja rad u uslovima kućne izolacije i prema uputstvima ljekara.

Čović i Varhelji: BiH treba imati posebno mjesto u planu oporavka

MOSTAR - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas putem video - poziva sastanak s komesarom za proširenje i susjedstvo Evropske unije (EU) Oliverom Varheljijem, na kojem je bilo riječi o stanju pandemije virusa korona u BiH, pomoći EU, ekonomskim mjerama, kandidatskom statusu za članstvo u EU, migrantskoj krizi i drugim temama.

U HDZ-u ogorčeni zbog Mostara, u SDA ćute

SARAJEVO - I u petak, dan nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH odlučila da izbori u Mostaru, nakon 12 godina, budu održani 20. decembra, u dvije ključne partije različiti su pogledi na odluku.

Čović: Usvajanje budžeta važan iskorak

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović oglasio se na Twitteru nakon što je danas Dom naroda PS BiH usvojio budžet u različitom tekstu, pa se on zbog toga mora usaglašavati na komisiji.

Čović prenio ovlaštenja na Bradaru

SARAJEVO - Šef Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara rekla je Srni da je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović prenio ovlaštenja na nju, te da je u ovaj dom proslijeđen Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu i da smatra da nema potrebe za održavanjem onlajn sjednica.

Čolak: Delegati iz HDZ-a dolaze na sjednicu Doma naroda, osim Čovića

SARAJEVO - Bariša Čolak (HDZ), hrvatski delegat u Domu naroda BiH, rekao je danas "Nezavisnim" da svi delegati iz reda te stranke, izuzev, Dragana Čovića (predsjednik HDZ), dobro i da nema razloga da ne dođu na sutrašnju sjednicu ovog doma.

Čović pozitivan na virus korona

SARAJEVO - Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, testiran je na prisutnost virusa korona i nalaz je pozitivan.

"Hrvatska partner u izgradnji evropske budućnosti BiH"

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se danas u Zagrebu s predsjednikom HDZ-a i premijerom Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Počeo sastanak: Da li će pasti dogovor o imenovanjima i budžetu?

ISTOČNO SARAJEVO - Sastanak lidera SNSD, HDZ i SDA upravo je počeo u Istočnom Sarajevu.

Najčitanije