Dragan Lukač

Lukač: Povratak džihadista neće biti dobar za BiH

BRATUNAC - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas Srni da je poznato da je iz BiH na strana ratišta otišlo najviše džihadista po glavi stanovnika nego iz bilo koje druge evropske zemlje i da njihov povratak sigurno neće biti dobar za BiH.

Lukač: MUP RS nije obaviješten o povratku džihadista u BiH

BEOGRAD - MUP RS nije obaviješteno da postoji namjera da devet bivših pripadnika "Islamske države", koji su se borili za ovu terorističku organizaciju, narednih dana bude deportovano iz Sirije u BiH, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Stefanović i Lukač o saradnji policija Srbije i RS

BEOGRAD - Potpredsjednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem o daljim koracima u saradnji policija Srbije i RS.

Žalba stopirala nabavku tri helikoptera za MUP RS

BANJALUKA - Otvaranje ponuda, u predmetu javne nabavke tri helikoptera za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, odgođeno je, potvrđeno je iz MUP-a.

Lukač: Imamo saznanja o pokušajima pritiska na Galića

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač izjavio je da ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora Granične policije Zorana Galića od Denisa Zvizdića, Dragana Mektića i Mirka Šarovića.

Lukač za zamjenikom ambasadora SAD-a o Jedinici žandarmerije

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenicom ambasadora Sjedinjenih Američkih država u BiH Elen Džermejn o dosadašnjoj saradnji MUP-a Republike Srpske sa Ambasadom SAD u BiH, s posebnim osvrtom na kontinuiranu podršku Ambasade koja se ogleda u obukama za uspostavljanje profesionalnih i dobro obučenih policijskih snaga.

Dodik i Minasi za što skorije formiranje Savjeta ministara BiH

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Italije u BiH Nikola Minasi danas su tokom sastanka u Banjaluci ocijenili da je neophodno što skorije formirati Savjet ministara BiH.

Lukač: Nema slanja ANP-a, nema ni reforme policije

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da u Brisel neće biti poslat Godišnji nacionalni program za NATO (ANP), koji, prema riječima srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, sadrži dijelove koji podrazumijevaju reformu policije.

Lukač: Budućim penzionerima MUP-a veće penzije

​BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je rekao da je Ministarstvo predložilo Vladi Republike Srpske da se budućim penzionisanim pripadnicima MUP-a penzije obračunavaju po povoljnijim uslovima za njih.

Lukač i Fild o ilegalnim migracijama i bezbjednosnoj situaciji

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Metju Fildom i njegovim saradnicima.

Najčitanije