Dragan Lukač

Lukač: MUP Srpske kontroliše kretanje migranata

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da pripadnici MUP Srpske kontrolišu kretanje migranata i da se svakodnevno nalaze na međuentitetskoj liniji.

Cvijanovićeva i Lukač otvorili sportske terene u Zalužanima

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač otvorili su danas teren za fudbal u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u banjalučkom naselju Zalužani.

Lukač: Neprihvatljivi novi aranžmani za saradnju s Evropolom

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske neće prihvatiti nove aranžmane za formiranje zajedničke kontakt tačke za saradnju s Evropolom, jer je jedino prihvatljivo rješenje striktna i dosljedna primjena Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji s ovom agencijom, istakao je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Lukač: SDA naplatila desetine miliona evra za rješavanje migrantske krize

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da su pokušaji SDA da donese nekakve zaključke koji bi optužili zvaničnike Srpske za migrantsku krizu u BiH samo pokušaji fakturisanja svoje višegodišnje nesposobnosti i promašaja da se nose sa teretom ove krize.

Lukač: Transformišemo se u policiju koja može da odgovori svakom izazovu

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da se posljednjih godina radi na transformaciji Policije Srpske, ne u oružane snage već u savremeno obučenu i opremljenu policiju koja može da odgovori svakom izazovu.

Lukač: Broj ilegalnih migranata povećan za gotovo 70 odsto

ISTOČNO SARAJVO - Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je u prvih šest mjeseci ove godine ukupan broj krivičnih djela u Srpskoj smanjen, ali da je broj ilegalnih migranata u odnosu na isti period prošle godine povećan za gotovo 70 odsto.

Lukač: Tražićemo odgovornost pojedinaca iz FBiH ako nastave sa opstrukcijama

BANJALUKA - Ako pojedinci iz policijskih struktura Federacije BiH nastave da opstruišu uspostavljanje pune saradnje BiH sa Evropskom policijskom službom (Evropol) Srpska će tražiti njihovu odgovornost, jer niko ne može da sebe stavi iznad međunarodno obavezujućeg akta, rekao je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Lukač: MUP svaki dan stavi pod kontrolu više od stotinu migranata

BANJALUKA – MUP RS svakodnevno stavi pod kontrolu više od stotinu ilegalnih migranata koji se kreću kroz Republiku Srpsku, rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova tokom Aktuelnog časa u Narodnoj skupštini RS.

Položen kamen temeljac za internat policijske akademije u Zalužanima

BANJALUKA - U Centru za obuku MUP-a RS u Zalužanima položen je kamen temeljac za novi objekat Policijske akademije MUP-a RS, gdje će se u budućem periodu školovati svi mladi policajci RS.

Lukač: Niko ne prisluškuje opoziciju

BANJALUKA - Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je da niko u RS ne prisluškuje nikoga, a naročito ne narodne poslanike, već samo kriminalce i potencijalne teroristie koji mogu ugroziti RS.

Najčitanije