Dragan Mektić

Mektić bi reformu Operativnog štaba, MUP RS protiv

SARAJEVO, BIHAĆ - Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, rekao je danas, a dan nakon sastanka u Briselu, da je vidio da EU nema neko rješenje za migracije, te najavio da će pokrenuti reformu Operativnog štaba, dok su se iz MUP-a RS tome usprotivili, navodeći da Brisel traži efikasnije rezultate, a da BiH već ima dovoljno agencija.

Mektić: EU nema nikakvo rješenje za migracije

SARAJEVO - Delegacija Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine, koju je predvodio ministar Dragan Mektić, boravio je u zvaničnoj posjeti u sjedištu Evropske komisije u Briselu, a kako je rekao danas u obraćanju javnosti, sastanak je bio posvećen migracijama i rješavanju problema migranata kao humanitarnog pitanja.

Značajna pomoć Njemačke jačanju Granične policije BiH

SARAJEVO - Njemačka vlada dala je značajan doprinos u razvoju sigurnosnog sektora u Bosni i Hercegovini, posebno na jačanju kapaciteta Granične policije BiH, kazao je ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić tokom današnje oproštajne posjete ambasadorke Njemačke u BiH Kristijane Homan.

Tegeltija zatražio obezbjeđenje prilikom boravka u Sarajevu

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija zatražio je obezbjeđenje za vrijeme boravka u Sarajevu, nakon što je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić pozvao na proteste ispred sjedišta VSTS-a, te zatražio od Tužilaštva BiH da razmotri ovakva postupanja.

Mektić traži ostavku Tegeltije, predsjednik VSTS demantuje da je "ubrzavao" predmete

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić pozvao je predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milana Tegeltiju da podnese ostavku nakon štu je "Žurnal" objavio da je jedan posrednik preko Tegeltije "ubrzavao" predmet koji se vodio pred Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu.

Mektić: Izmještanje migranata čim se steknu uslovi

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić najavio je da će čim se steknu uslovi na terenu početi izmještanje migranata iz centara "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši na novu lokaciju, radi poboljšanja života građana u Unsko-sanskom kantonu.

Dautbašić tužio Mektića zbog zloupotrebe službenog položaja

SARAJEVO - Sekretar u Ministarstvu bezbjednosti Bakir Dautbašić potvrdio je da je krajem aprila pred Sudom BiH podnio tužbu protiv ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića i ovog ministarstva, zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, piše "Dnevni avaz".

Stevandić tužio Mektića, ministar bezbjednosti BiH se nije pojavio na ročištu

BANJALUKA - U banjalučkom Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg potpredsjednika Parlamenta Srpske Nenada Stevandića, održano je pripremno ročište za klevetu, na kojem se Dragan Mektić u četvrtak nije pojavio.

Bjelica: Mektić zalutao u SDS, Govedarica ćuti

SOKOLAC - Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica izjavio je Srni da je istupanja pojedinaca protiv interesa stranke, njenih birača i naroda Republike Srpske nešto što nanosi nemjerljivu štetu i stranci ali, potencijalno, i Republici Srpskoj.

Košarac: Da li Mektić javno govori ono što u SDS-u misle, a ne smiju da kažu?

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da se zvaničnici SDS-a moraju jasno izjasniti jesu li za ulazak BiH u NATO, budući da, kako je rekao, jedno pričaju u Banjaluci, a sasvim drugo u Sarajevu.

Najčitanije