Dragan Mektić

Mektić traži ostavku Tegeltije, predsjednik VSTS demantuje da je "ubrzavao" predmete

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić pozvao je predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milana Tegeltiju da podnese ostavku nakon štu je "Žurnal" objavio da je jedan posrednik preko Tegeltije "ubrzavao" predmet koji se vodio pred Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu.

Mektić: Izmještanje migranata čim se steknu uslovi

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić najavio je da će čim se steknu uslovi na terenu početi izmještanje migranata iz centara "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši na novu lokaciju, radi poboljšanja života građana u Unsko-sanskom kantonu.

Dautbašić tužio Mektića zbog zloupotrebe službenog položaja

SARAJEVO - Sekretar u Ministarstvu bezbjednosti Bakir Dautbašić potvrdio je da je krajem aprila pred Sudom BiH podnio tužbu protiv ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića i ovog ministarstva, zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, piše "Dnevni avaz".

Stevandić tužio Mektića, ministar bezbjednosti BiH se nije pojavio na ročištu

BANJALUKA - U banjalučkom Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg potpredsjednika Parlamenta Srpske Nenada Stevandića, održano je pripremno ročište za klevetu, na kojem se Dragan Mektić u četvrtak nije pojavio.

Bjelica: Mektić zalutao u SDS, Govedarica ćuti

SOKOLAC - Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica izjavio je Srni da je istupanja pojedinaca protiv interesa stranke, njenih birača i naroda Republike Srpske nešto što nanosi nemjerljivu štetu i stranci ali, potencijalno, i Republici Srpskoj.

Košarac: Da li Mektić javno govori ono što u SDS-u misle, a ne smiju da kažu?

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da se zvaničnici SDS-a moraju jasno izjasniti jesu li za ulazak BiH u NATO, budući da, kako je rekao, jedno pričaju u Banjaluci, a sasvim drugo u Sarajevu.

SDS: Obustaviti istragu protiv Mektića

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) zatražila je od Tužilaštva BiH da hitno obustavi istragu protiv ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu Dragana Mektića, koju smatra neosnovanom.

Mektić: Migranti - problem EU

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić ponovo je danas ukazao da su migracije problem EU, imajući u vidu činjenicu da je većina migranata u BiH došla iz zemalja članica Unije, te da im je namjera put nastaviti prema zemljama Zapada.

"Iza afere 'selefije' stoje soroševski mediji i paraobavještajna struktura SDA"

MOSTAR - Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić ističe da su nakon odluke Tužilaštva BiH u vezi sa aferom "selefije" pale u vodu sve informacije o navodnoj umiješanosti Hrvatske u obavještajne i paraobavještajne događaje, te navodi da iza ove afere stoje "soroševski mediji" i paraobavještajna struktura SDA s ciljem zaustavljanja puta BiH prema EU.

U BiH od početka godine registrovan ulazak 3.400 migranata

SARAJEVO - Oko 3.400 migranata registrovano je da je ušlo u BiH od početka godine, rekao je danas ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić.

Najčitanije