Dragan Mektić

Odgođen povratak državljana BiH iz Sirije

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine u tehničkom mandatu Dragan Mektić rekao je da je za danas najavljeni povratak državljana BiH iz Sirije odgođen do daljnjeg.

Mektić potvrdio da u BiH stiže 9 bivših pripadnika ID

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić potvrdio je danas da će uskoro iz Sirije u BiH biti deportovano devet bivših pripadnika takozvane Islamske države koji su se borili za ovu terorističku organizaciju.

Lukač: Imamo saznanja o pokušajima pritiska na Galića

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač izjavio je da ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora Granične policije Zorana Galića od Denisa Zvizdića, Dragana Mektića i Mirka Šarovića.

Stevandić i Mektić se suočili na sudu

BANJALUKA - Oči u oči, u Osnovnom sudu u Banjaluci po prvi put našli su se Nenad Stevandić i Dragan Mektić. Ministar bezbjednosti BiH, kojeg je predsjednik Ujedinjene Srpske tužio zbog klevete, pojavio se tek na trećem zakazanom ročištu.

Mektić: BiH jedina zemlja van EU koja nema ugovor sa Frontexom

SARAJEVO – Broj migranata u BiH smanjen je i trenutno je registrovano njih oko 3.500, kazao je danas Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH novinarima nakon sastanka Vijeća ministara i direktora bezbjednosnih agencija koji je organizovan kako bi se razgovaralo o migrantskoj krizi.

Državljanin BiH koji se borio za ID pobjegao iz zarobljeničkog kampa

SARAJEVO - Jedan od državljana Bosne i Hercegovine koji su se aktivno borili u redovima terorističke organizacije Islamska država (ID) Armin Čurt uspio je da pobjegne iz zarobljeništva u Siriji gdje je dospio nakon što su ga uhvatili pripadnici snaga protivtetorističke koalicije predvođene SAD-om, potvrdio je u srijedu ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Mektić: Podnio bih ostavku da nisam u tehničkom mandatu

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je danas da SDS ne snosi odgovornost za neformiranje novog saziva Savjeta ministara.

Mektić bi reformu Operativnog štaba, MUP RS protiv

SARAJEVO, BIHAĆ - Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, rekao je danas, a dan nakon sastanka u Briselu, da je vidio da EU nema neko rješenje za migracije, te najavio da će pokrenuti reformu Operativnog štaba, dok su se iz MUP-a RS tome usprotivili, navodeći da Brisel traži efikasnije rezultate, a da BiH već ima dovoljno agencija.

Mektić: EU nema nikakvo rješenje za migracije

SARAJEVO - Delegacija Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine, koju je predvodio ministar Dragan Mektić, boravio je u zvaničnoj posjeti u sjedištu Evropske komisije u Briselu, a kako je rekao danas u obraćanju javnosti, sastanak je bio posvećen migracijama i rješavanju problema migranata kao humanitarnog pitanja.

Značajna pomoć Njemačke jačanju Granične policije BiH

SARAJEVO - Njemačka vlada dala je značajan doprinos u razvoju sigurnosnog sektora u Bosni i Hercegovini, posebno na jačanju kapaciteta Granične policije BiH, kazao je ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić tokom današnje oproštajne posjete ambasadorke Njemačke u BiH Kristijane Homan.

Najčitanije