Dragan Mektić

Mektiću odgođeno ročište zbog prevencije širenja korone

SARAJEVO - Ročište u predmetu "Dragan Mektić i drugi", optuženima za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, koje je bilo zakazano za danas, odgođeno je jer svi učesnici postupka nisu mogli pristupiti zbog primjene mjera prevencije širenja virusa kovida-19, rečeno je u Sudu BiH.

Mektić traži da izmjene Izbornog zakona idu po redovnoj proceduri

SARAJEVO - U nastavku rasprave o hitnoj proceduri za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dragan Mektić zatražio je da ovaj zakon ide u redovnu proceduru jer Srbi nisu konstitutivni u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Bursać: Mektić "sahranio" Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je danas da je poslanik u tom domu Dragan Mektić izgubio sve političke orijentire, osim onoga da treba da sluša SDA, jer je glasajući za negativno mišljenje Ustavnopravne komisije na Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH onemogućio njegovo usvajanje.

Dragan Mektić u sudnici 4. juna

SARAJEVO - Suđenje bivšem ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Draganu Mektiću trebalo bi da počne 4. juna pred Sudom BiH po optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i nanesenu štetu od 244.764 KM.

Mektić se izjasnio da nije kriv

SARAJEVO - Bivši ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić izjasnio se danas pred Sudom BiH da nije kriv prema optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Sud odbio predložene mjere zabrane za Mektića

SARAJEVO - Sud BiH odbio je mjere zabrane koje je Tužilaštvo predložilo za bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, koga optužnica tereti za zloupotrebu položaja.

Mektić: Nadam se da ću odluke donositi u skladu sa svojim stavovima

SARAJEVO - Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dragan Mektić nije mogao da potvrdi da li će ubuduće podržavati odluku SDS-a kada je riječ o radu poslanika iz Republike Srpske u paralamentu BiH, izrazivši nadu da će imati mogućnost da odluke donosi u skladu sa svojim stavovima.

Mektić protiv bojkota zajedničkih institucija BiH

SARAJEVO - Zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Mektić, izjavio je da neće učestvovati u blokadi rada državnih institucija, koju je najavila Republika Srpska zbog odluke Ustavnog suda o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu.

Mektić se prekrstio nakon izlaska iz Suda

SARAJEVO - Nakon ročišta održanog na Sudu Bosne i Hercegovine o prijedlogu Tužilaštva za određivanje zabrane mjera optuženom Draganu Mektiću i ostalima, novinarima se obratio bivši ministar bezbjednosti, koji se tereti za zloupotrebu položaja i ovlašćenja.

Tužilaštvo predložilo zabranu sastajanja Mektića sa svjedocima

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH danas je na ročištu u Sudu BiH predložilo mjere zabrane za bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, optuženog za zloupotrebu položaja i ovlaštenja.

Najčitanije