Dragan Mektić

Iskaz svjedoka na suđenju Mektiću: Bilo odstupanja u veličini naručene opreme

SARAJEVO - Na suđenju bivšem ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Draganu Mektiću i drugima za zloupotrebu položaja, pročitan je iskaz svjedoka Zorane Ivanović, koja je ispričala kako je postavljena za menadžera projekta prekogranične saradnje i kako je došlo do izmjene ugovora o nabavci vatrogasne opreme.

Mektić na najprizemniji način vrijeđao Vulićevu

SARAJEVO - Dragan Mektić, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, uvrijedio je Sanju Vulić iz SNSD-a napisavši na svom Twitter nalogu da "Vulićka ima više od 40 godina, a nije se porodično ostvarila pa je boli ona stvar za narodom. Nema ni kučeta ni mačeta".

Izvještaj protiv Mektića pod lupom Tužilaštva

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH postupa po izvještaju koji je FUP podnio protiv Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbjednosti BiH, Igora Golijanina, koji je bio šef Mektićevog kabineta, Slavka Bojića, direktora kompanije MMSCODE, te ove banjalučke firme, zbog sumnje da su malverzacijama pri nabavci opreme za Graničnu policiju BiH oštetili budžet BiH za blizu 1,68 miliona KM.

Mektić: Kriza eskalirala, u BiH trenutno između 10.000 i 12.000 migranata

BANJALUKA - Poslanik SDS-a u Predstvaničkom domu parlamenta BiH Dragan Mektić tvrdi da je migrantska kriza u BiH eskalirala jer je trenutno u zemlji od 10.000 do 12.000 migranata, za šta su odgovorni Predsjedništvo BiH i Savjet ministara.

Mektiću odgođeno ročište zbog prevencije širenja korone

SARAJEVO - Ročište u predmetu "Dragan Mektić i drugi", optuženima za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, koje je bilo zakazano za danas, odgođeno je jer svi učesnici postupka nisu mogli pristupiti zbog primjene mjera prevencije širenja virusa kovida-19, rečeno je u Sudu BiH.

Mektić traži da izmjene Izbornog zakona idu po redovnoj proceduri

SARAJEVO - U nastavku rasprave o hitnoj proceduri za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dragan Mektić zatražio je da ovaj zakon ide u redovnu proceduru jer Srbi nisu konstitutivni u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Bursać: Mektić "sahranio" Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je danas da je poslanik u tom domu Dragan Mektić izgubio sve političke orijentire, osim onoga da treba da sluša SDA, jer je glasajući za negativno mišljenje Ustavnopravne komisije na Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH onemogućio njegovo usvajanje.

Dragan Mektić u sudnici 4. juna

SARAJEVO - Suđenje bivšem ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Draganu Mektiću trebalo bi da počne 4. juna pred Sudom BiH po optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i nanesenu štetu od 244.764 KM.

Mektić se izjasnio da nije kriv

SARAJEVO - Bivši ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić izjasnio se danas pred Sudom BiH da nije kriv prema optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Sud odbio predložene mjere zabrane za Mektića

SARAJEVO - Sud BiH odbio je mjere zabrane koje je Tužilaštvo predložilo za bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, koga optužnica tereti za zloupotrebu položaja.

Najčitanije