Dragan Mektić

Mektić: BiH ne smije biti žrtva migracija

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić rekao je da pojedine zemlje, a posebno BiH ne smiju biti žrtve migracija i zatražio od EU i zemalja zapadnog Balkana da upravljaju ovim procesom.

Mektić: U toku provjera bivših pripadnika "Islamske države"

SARAJEVO - Među desetoricom bivših pripadnika terorističke organizacije "Islamska država", koji su zarobljeni u Siriji, a trebalo bi da budu izručeni BiH, osam nema državljanstvo BiH, dok se za dvojicu vrše provjere, potvrdio je ministar bezbjednosti BiH u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić.

Mektić: 70 hiljada migranata iz Grčke kreću prema EU, BiH će imati problema

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je na konferenciji za medije kazao da se u Grčkoj nalazi blizu 70 hiljada migranata koji se kreću prema zemljama Evropske unije, napominjući da to predstavnike bh. vlasti zabrinjava jer postoji mogućnost da veći broj tih ljudi odabere rutu preko zapadnog Balkana.

Mektić: Godišnji nacionalni program skinut na zahtjev srpskih ministara

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić potvrdio je da je na zahtjev srpskih ministara danas sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara u tehničkom mandatu skinuta tačka Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH za period od 2018. do 2019. godine.

Mektić: Skinućemo godišnji nacionalni program sa dnevnog reda sjednice

SARAJEVO –Dragan Mektić, Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu rekao je danas da će Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godina, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, biti skinut sa dnevnog reda današnje sjednice.

Mektić: Delić će biti pod posebnim nadzorom zbog poziva na rat

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je da će pod posebnim tretmanom bezbjednosnih službi biti Vahidin Delić, koji je na svom "Faceebok" profilu objavio snimak u kojem se mudžahedini pozivaju na rat "kada dođe vrijeme".

Stefanović: Skandalozne tvrdnje da je policija Srbije bila u Banjaluci

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, izjavio je da su više nego skandalozne tvrdnje ministra bezbjednosti BiH, Dragana Mektića, o navodnom učešću pripadnika srpske policije u policijskoj intervenciji u Banjaluci u utorak.

Crnadak, Mektić i Šarović nisu došli na sastanak kod Cvijanovićeve

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak, te ministri bezbjednosti i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Dragan Mektić i Mirko Šarović nisu došli na današnji sastanak u Banjaluci koji je organizovan na inicijativu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Kovačević: Planira li Mektić da uradi bilo šta osim što čuva svoju fotelju

BANJALUKA - Portparol SNSD-a Radovan Kovačević upitao je aktuelnog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da li planira da uradi bilo šta, osim što čuva svoju fotelju i izuzetne privilegije koje uživa, i da kao nadređeni direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH naloži da se konačno riješi problem obezbjeđenja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Mektić: Ne povećava se broj migranata, fokus na adekvatnom smještaju

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić izjavio je danas da se u BiH ne povećava broj migranata i da je u fokusu rješavanje pitanja smještaja tih ljudi, s obzirom na to da dolazi hladno vrijeme i da se ne može boraviti vani i u improvizovanim šatorima.

Najčitanije