Dragoja Dojčinović

Snijeg obradovao voćare i ratare

Snijeg i niske temperature u januaru imaju pozitivan uticaj na voćarske i ratarske kulture, a ukoliko se iste vremenske prilike nastave i do kraja januara, proljeće bi trebalo da bude povoljno za ove poljoprivredne kulture.

Radnici u voćarstvu, vozači i konobari postali višak

BANJALUKA, PRIJEDOR - Neposredno pred pandemiju virusa korona u RS u pojedinim djelatnostima tražio se radnik više, poput radnika u voćarstvu, vozača, konobara, međutim virus korona je izmijenio tu strukturu, pa su oni sada postali višak, jer ih ima više nego što treba.

Voćari u RS neće moći da podmire ni domaće tržište

Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović izjavio je za Srnu da će rod pojedinih vrsta ove godine biti prepolovljen, a kad su u pitanju šljiva i breskva gubice će biti i mnogo veći.

Dojčinović: Mraz dodatno oštetio voćke

GRADIŠKA - Niska temperatura i mraz oštetili su zasade voća u većini krajeva Republike Srpske - nešto manje na području Majevice, a znatnije u potkozarskom kraju, gdje su i najveće površine, izjavio je Srni predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović.

Prvu klasu jagoda dobili tek rijetki proizvođači

BANJALUKA - Nestabilno vrijeme, smjena sunčanih i kišnih dana i oscilacija temperature uticali su da ove godine kod više proizvođača jagoda u RS bude nešto lošiji kvalitet roda ovog voća, a neki su se požalili i na lošije prinose.

Dojčinović: Upitan dalji izvoz voća u Rusiju u ovoj godini

GRADIŠKA - Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović rekao je za Srnu da će zabrana izvoza voća u Rusku Federaciju prouzrokovati milionsku štetu domaćim voćarima, i izrazio sumnju da će u toku ove godine biti odobren dalji izvoz voća u Rusiju.

Najčitanije