Dragutin Škrebić

Škrebić: Izdato 50.400 rješenja za kućnu izolaciju

​BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora Inspektorata Republike Srpske Dragutin Škrebić izjavio je da je do sada putnicima na graničnim prelazima BiH na ulazu u Srpsku izdato 50.400 rješenja za kućnu izolaciju ili karantin i da Inspektorat sprovodi uputstva Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite koji se odnose na borbu protiv virusa korona.

Škrebić: Insistiraću da nema povlaštenih tokom kontrola

BANJALUKA - Insistiraću na tome da u Republici Srpskoj tokom kontrola nema povlaštenih privrednih subjekata, poručio je Dragutin Škrebić, novoimenovani vršilac dužnosti direktora Inspektorata RS.

Škrebić nakon razgovora sa Viškovićem: Smanjenjem poreza i doprinosa do većih plata

BANJALUKA- Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je danas u Banjaluci da poslodavci preuzimaju obavezu da povećaju plate radnicima u iznosu jednakom onome za koji budu smanjeni porezi i doprinosi.

Neisplaćene plate, doprinosi i prevoz guraju radnike u sporove

BANJALUKA - U prvih devet mjeseci ove godine zaprimljena su 834 prijedloga za mirno rješavanje radnih sporova, dok ih je u istom periodu prošle godine bilo 1.510, a za ovim uslugama sve više poseže i privatni sektor, potvrđuju u Agenciji za mirno rješavanje sporova RS te ističu da je u ovoj godini privatni sektor više rješavao radne sporove njihovim posredstvom nego prethodnih godina.

Škrebić: Prioritet izmjene Zakona o porezu na dobit

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je da je prioritet da se do kraja 2019. godine pripreme izmjene i dopune Zakona o porezu na dobit, po kojima bi investiranje bilo oslobođeno poreza što bi za poslodavce bila stimulativa injekcija.

Škrebić: Poziv poslodavcima da poštuju dogovor o povećanju plata

BANJALUKA - Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Dragutin Škrebić rekao je da Unija podržava dogovoreno povećanje plata i da bi svi poslodavci trebalo to da ispoštuju, kako bi izbjegli sankcije predviđene zakonom.

Škrebić: Neophodna zabrana izvoza drvno-šumskih sortimenata

BANJALUKA - Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Srpske Dragutin Škrebić naglasio je da očekuje potpunu zabranu izvoza sirovine sve dok ne budu podmireni domaći proizvođači jer bez takve mjere nema ništa od zaštite domaće proizvodnje.

Nezaposleni šokirani: Zavodu za zapošljavanje moraju donositi dokaze da sami traže posao

BANJALUKA - Nezaposlene širom Republike Srpske šokiralo je kada su tokom redovnog prijavljivanja na evidenciju Zavoda za zapošljavanje saznali da moraju jednom mjesečno da dokumentuju da su kod dva poslodavca bili na razgovoru, tj. sami tražili posao, pa se pitaju koja je uopšte svrha ovog biroa.

Najniža plata u RS iznosiće 410 KM

BANJALUKA - Najniža plata u Republici Srpskoj od 2018. godine iznosiće 410 KM. Saglasnost o tome postigli su socijalni partneri na danas završenoj sjednici Ekonomsko socijalnog savjeta RS.

Najniža plata u Republici Srpskoj će biti 410 maraka?

BANJALUKA - Najniža plata u Republici Srpskoj biće povećana na 410 konvertibilnih maraka, tvrdi banjalučka "Alternativna televizija"

Najčitanije