Droga

U Tuzli zaplijenjeno više od 11 kilograma droge vrijedne 600.000 KM

TUZLA - Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) su 14. i 15. septembra ove godine na području tuzlanskog naselja Bare izvršili pretrese, a tom prilikom je uhapšena jedna osoba sa više od 11 kilograma droge, tržišne vrijednosti skoro 600.000 KM.

Hapšenje u Kotor Varošu, pronađeno više pakovanja droge

KOTOR VAROŠ – Ankas Kajkut (32) i Ante Šipura (48) iz Kotor Varoša uhapšeni su noćas zbog sumnje da su počnili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, saznaju Nezavisne.

Sa istočnoevropskog tržišta u Srpsku stižu nove opasne droge

BANJALUKA - Osim izuzetno opasne droge ajs, koju je MUP RS nedavno otkrio tokom akcije u Bijeljini, u ranijim godinama identifikovane su još četiri takve psihoaktivne supstance, nakon čega je institucijama na nivou BiH predloženo da ih stave na liste droge.

Liju terete za prodaju droge

ZENICA - Opštinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv ranije osuđivanog Zeničanina Damira Ahmetspahića, zvanog Lija, a koja ga tereti za prozvodnju i prodaju droge.

Narko-diler iz Srbije optužen da je špijunirao za Hrvatsku

BEOGRAD - Dražen Letić (46), koji je uhapšen u julu ove godine zbog sumnje da je prenosio novac za međunarodnu kriminalnu grupu na čijem je čelu Majkl Doković, osumnjičen za šverc čak 600 kilograma kokaina vrijednog 18 miliona evra, osim za ovo dijelo tereti se i da je špijunirao za hrvatsku obavještajnu službu, saznaje Blic.

Policija u Sarajevu pronašla BMW ukraden u januaru

​SARAJEVO - Policija je u Sarajevu izvršila pretres garaže u Ulici Nusreta Fazlibegovića u sarajevskoj opštini Centar te pronašli automobil BMW bez tablica i 10 kilograma marihuane.

Pronađena laboratorija za uzgoj kanabisa, objavljen snimak akcije

SARAJEVO - Sarajevska policija objavila je snimak ulaska u modernu laboratoriju za proizvodnju opojne droge otkrivenu u akciji "Labos" na Ilidži.

Uhapšeni u zasadu droge

SREBRENICA – Srebrenička policija uhapsila je M.C. i A.B., oba iz Bratunca, koje je zatekla u zasadu indijske konoplje u mjestu Zalazje, saopšteno je iz PU Zvornik.

Predložen pritvor uhapšenima zbog 6,5 kg droge

ŠIPOVO - Robertu Barišiću, Emiru Kordi i Nihadu Omanoviću, uhapšenima na području Šipova u akciji "Pliva", u kojoj je zaplijenjeno oko šest i po kilograma skanka, postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je jednomjesečni pritvor.

Potvrđena optužnica: "Narko-bos kamerama pratio policajce"

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv 15 osoba, a terete ih da su djelovali kao kriminalna grupa, te kupovali i prodavali heroin, kokain, spid i kanabis, s tim što su tokom trgovine koristili posebne šifrovane poruke, nazivajući drogu - kafom.

Najčitanije