Dron

Razvili robote koji misle i popravljaju

EDINBURG - Potpuno autonomne robote koji su u mogućnosti da pregledaju oštećene vjetroparkove razvili su škotski naučnici.

Hrvatska nabavlja nove bespilotne letjelice

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova nabaviće bespilotne letjelice kompanije "King ICT" i "Alfatek grup" za oko 20 miliona kuna (oko 2,69 miliona evra).

Pomoću drona otkrili bjegunca koji se 17 godina krio u pećini

Kineska policija uhapsila je, uz pomoć drona, bjegunca koji se u pećini skrivao 17 godina.

Oboren dron na granici Turske i Sirije

ANKARA - Turski borbeni avioni oborili su dron koji je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, povredio vazdušni prostor Turske duž granice sa Sirijom.

Ruska vojska oborila jato dronova iznad "Hmejmima"

Kompleksi protivvazdušne odbrane uništili su više od 100 dronova tokom pokušaja napada terorista na rusku aviobazu "Hmejmim" u Siriji.

Južna Koreja ulaže 74 miliona dolara u sistem za uništavanje dronova

SEUL - Južna Koreja će uložiti 88 milijardi vona, odnosno 74 miliona dolara, za razvoj sistema naoružanja do 2023. godine, koji može otkriti i pogoditi bespilotne letjelice, saopštila je Agencija za nabavke poslije incidenata sa prolaskom sjevernokorejskog špijunskog drona.

Kina zabranila let dronovima, zmajevima i golubovima

PEKING - Kineske vlasti su zabranile dronove i zmajeve na nebu iznad Pekinga uoči obilježavanja 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine.

Rusija započela serijsku proizvodnju drona "Orion"

MOSKVA - Serijska proizvodnja izviđačkog drona "Orion" za rusku vojsku je već počela, u perspektivi je planirano da bude izgrađeno do 30 takvih dronova godišnje.

Novi napad na rusku bazu: Oboreni svi dronovi terorista

​Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su sve bespilotne letjelice koje su se kretale u pravcu avio-baze Hmejmim u Siriji, saopštila je sirijska državna televizija.

Vojska Crne Gore nabavlja dronove

PODGORICA - Ministarstvo odbrane Crne Gore nabaviće za potrebe deklarisanih jedinica crnogorske vojske optoelektronske uređaje, koji između ostalog uključuju bespilotne letjelice, ukupne vrijednosti 322.000 evra, navodi se u tenderskoj dokumentaciji Ministarstva obrane.

Najčitanije