Dron

Austrija u Crnu Goru šalje policajce i dronove

BEČ - Austrija će u Crnu Goru uputiti osam policajaca i četiri drona, kako bi pomogla crnogorskoj policiji u nadziranju granice.

Napad dronom u Siriji, ubijena jedna osoba

Najmanje jedna osoba stradala je danas u napadu dronom, u kojem je pogođeno vozilo na seoskom putu na sjeverozapadu Sirije, saopštili su spasioci i Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Predstavljen prvi srpski dron

Letjelica RV 20 - prvi srpski dron nosivosti 20 kilograma koji može da bude u vazduhu 30 minuta predstavljen je večeras na koktelu održanom povodom prvog rođendana Pinkovog istraživačkog centra "PR-DC" u kojem je RV 20 projektovan i napravljen.

Mački se približio dron, bio je dovoljan jedan potez

Nije tajna da mačke uglavnom ne podnose nepoznate ljude i predmete. Štaviše, jasno će dati do znanja ako ih neko ili nešto nervira.

Kako je Iran zarobio američki dron i došao u posjed stelt tehnologije

Kada su Amerikanci krajem 2011. godine u vazdušnom prostoru Irana izvodili tajnu operaciju izviđanja bespilotnim "stelt" letjelicama "Lockheed Martin RQ-170 Sentinel", nisu ni slutili da će ovaj tehnološki vrlo napredni dron otkazati poslušnost, promijeniti stranu i okrenuti se protiv njih.

Dronovi broje koale u Australiji

Koale je izuzetno teško uočiti u divljini što naučnicima i konzervatorima prirode otežava da dođu do njihovog tačnog broja u prirodi. Po procjenama stručnjaka 2016. godine u Australiji je bilo preko 300.000 koala. Tri godine kasnije, "Australijska fondacija koala“, iznijela je podatak da je u zemlji ostalo samo 43.000 koala.

Jedina zemlja u Evropi gdje su dronovi potpuno zabranjeni

Tehnologija dronova u svijetu posljednjih godina snažno se razvija. Manje je poznato da se prvi let bespilotne letelice dogodio još daleke 1917. godine, u Velikoj Britaniji.

Oboren još jedan turski "barjaktar" u Nagorno-Karabahu

JEREVAN - Jedinice vazdušne odbrane u Nagorno-Karabahu oborile su turski dron "barjaktar", saopštila je portparol jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Sptepanijan.

Huti dronom napali aerodrom u Saudijskoj Arabiji

SANA - Jemenski Huti napali su aerodrom Abha u Saudijskoj Arabiji ekspozivnim dronom, saopštio je portparol te grupe na Tviteru.

Nova kineska tehnologija: Roj dronova uništava tenkove

PEKING - Kina je nedavno prikazala novi sistem, roj dronova koji nose eksplozivne bojeve glave sposobne da unište tenkove i druga oklopna vozila.

Najčitanije