Dron

Nova kineska tehnologija: Roj dronova uništava tenkove

PEKING - Kina je nedavno prikazala novi sistem, roj dronova koji nose eksplozivne bojeve glave sposobne da unište tenkove i druga oklopna vozila.

Jerevan: Jermenske snage oborile sedam dronova

Oružane snage Jermenije uništile su sedam dronova na nebu iznad Jermenije, izjavila je portparolka Ministarstva odbrane zemlje Šušan Stepanjan.

Crna Gora kupila dronove od beogradske kompanije

PODGORICA - Ministarstvo odbrane Crne Gore sklopilo je ugovor o nabavci četiri nova komercijalna drona sa isporukom u narednom periodu.

Albanac koji je dronom izazvao haos traži oproštaj, penjao se na crkvu

Ismail Morina izazvao je jedan od najvećih fudbalskih skandala 2014. kada je izazvao prekid utakmice Srbija - Albanija, zbog čega je završio iza rešetaka.

Ruski Migovi presreli američki dron nadomak ruske granice

Tri ruska borbena Miga 31 podignuta su pod uzbunom da presretnu dron američkih vazduhoplovnih snaga RQ-4B Globalni soko koji se približavao ruskoj državnoj granici, saopšteno je danas iz kontrolnog centra službe Nacionalne odbrane.

Izraelska vojska oborila libanski dron

Izraelska vojska saopštila je da je tokom noći oborila bespilotnu letjelicu iz Libana.

Vojska Srbije ojačana dronovima iz Kine

BEOGRAD - Ratno vazduhoplovstvo Srbije odnedavno je ojačano nabavkom šest bespilotnih letjelica, odnosno daljinsko pilotiranih vazduhoplova "CH-92A" i laserski vođenim avio-bombama iz Kine, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Erbasov" helikopter u slobodnom letu bez pilota

Prototip "Erbasovog" bespilotnog helikoptera VSR700 imao je prvi autonomni slobodan let. Testiranje je obavljeno u centru za testiranje dronova ja jugu Francuske, a let je trajao deset minuta.

300 dronova podsjeća građane da peru ruke i nose maske

Južna Koreja je uradila izuzetno dobar posao u borbi protiv pandemije covid-19.

Dronovi na noćnom nebu širili svijest o virusu korona

SEUL - Stotine dronova osvijetlile su protekle noći nebo nad Seulom, noseći motivacione poruke s ciljem da se podigne svijest o borbi protiv virusa COVID-19.

Najčitanije