Dron

Ruski Migovi presreli američki dron nadomak ruske granice

Tri ruska borbena Miga 31 podignuta su pod uzbunom da presretnu dron američkih vazduhoplovnih snaga RQ-4B Globalni soko koji se približavao ruskoj državnoj granici, saopšteno je danas iz kontrolnog centra službe Nacionalne odbrane.

Izraelska vojska oborila libanski dron

Izraelska vojska saopštila je da je tokom noći oborila bespilotnu letjelicu iz Libana.

Vojska Srbije ojačana dronovima iz Kine

BEOGRAD - Ratno vazduhoplovstvo Srbije odnedavno je ojačano nabavkom šest bespilotnih letjelica, odnosno daljinsko pilotiranih vazduhoplova "CH-92A" i laserski vođenim avio-bombama iz Kine, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Erbasov" helikopter u slobodnom letu bez pilota

Prototip "Erbasovog" bespilotnog helikoptera VSR700 imao je prvi autonomni slobodan let. Testiranje je obavljeno u centru za testiranje dronova ja jugu Francuske, a let je trajao deset minuta.

300 dronova podsjeća građane da peru ruke i nose maske

Južna Koreja je uradila izuzetno dobar posao u borbi protiv pandemije covid-19.

Dronovi na noćnom nebu širili svijest o virusu korona

SEUL - Stotine dronova osvijetlile su protekle noći nebo nad Seulom, noseći motivacione poruke s ciljem da se podigne svijest o borbi protiv virusa COVID-19.

Helikopterom i dronovima protiv najezde skakavaca

NJU DELHI - Indijske vlasti poslale su helikopter i 12 bespilotnih letjelica da radi zaprašivanja u devet indijskih država sa ciljem zaustavljanja najezde skakavaca u Indiji, koja je drugi najveći proizvođač riže i pšenice.

"Đokovića će više pamtiti po Adria turu nego grend slem titulama"

Dešavanja sa Adria tura i dalje izazivaju reakcije teniske javnosti, a ovoga puta organizaciju turnira i prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, idejnog tvorca Tura, kritikovao je Sever Dron, nekadašnji član Dejvis kup reprezentacije Rumunije.

Iz Rusije uskoro "dronovi - kamikaze"

Ruska vojska raspolaže velikim brojem "dronova-kamikaza" koji mogu da unište desetine neprijateljskih ciljeva na liniji fronta i njegovoj taktičkoj dubini - navode iz Nacionalnog centra za razvoj tehnologije i bazičnih elemenata robotike u okviru fonda za perspektivna istraživanja.

USAF konstruiše autonomnu letjelicu koja može da obori avion

BEOGRAD - Istraživači ratnog vazduhoplovstva SAD (USAF) konstruišu autonomnu bespilotnu letjelicu koja može da obori avion s pilotem u vazdušnoj borbi, sa ciljem da ih u julu 2021. godine suoče jedan protiv drugog, objavljeno je u elektronskom izdanju časopisa "Er fors magazin".

Najčitanije