Dron

Dronovi rade za obavještajne agencije?

VAŠINGTON - Vašington je danas upozorio da bi bespilotne letjelice kineske proizvodnje mogle omogućiti "nesmetan pristup" špijunskim agencijama u Pekingu radi krađe podataka, javili su američki mediji.

Dron inspirisan kolibrijem

​Jedna od najimpresivnijih kreacija prirode je kolibri, koji maše krilima do 80 puta u sekundi i koji može da lebdi u mjestu i leti u bilo kom pravcu. Sada, naučnici su koristili algoritme mašinskog učenja za proučavanje načina na koji ove sićušne ptice lete kako bi rekreirali njihove sposobnosti kod dronova.

Dronovi i roboti na pašnjacima: Sajber stočarstvo uzima maha

Nakon što su zamijenili sekretarice, radnike u fabrikama i prodavce, roboti sada preuzimaju i jedan od najstarijih poslova na svijetu, a to je - čuvanje stoke, a umnogome i olakšavaju posao pastirima koji su čak nekoliko hiljada kilometara daleko od svog stada.

Prvi put dronom dostavljen organ za transplantaciju

Prvi put u istoriji, hirurzima u američkoj bolnici dostavljen je bubreg za transplantaciju dronom.

Novi ruski dron opremljen puškom obara manje letjelice

MOSKVA - Na internetu se nedavno pojavio video koji prikazuje ruski dron opremljen puškom.

Leteći čobani: Dronovi čuvaju ovce

Na farmama širom svijeta danas se koriste tehnologija i dronovi za nadzor usjeva, praćenje stoke i slično, a farmeri u Novom Zelandu otišli su korak dalje.

Iranci tvrde da su hakovali i kontrolisali američki dron, objavljen snimak

TEHERAN - Na internetu se pojavio snimak na kojem se navodno vidi kako iranska vojska presreće i spušta američki dron u Iraku, nakon čega Amerikanci uništava bespilotnu letjelicu.

Rusija objavila snimak "drona ubice"

MOSKVA - Nakon tvrdnji Pentagona da Moskva blefira kada govori o ''dronu ubici'', Rusija je objavila snimak na kojem se nalazi Suhoi S-70 Ohotnik-B, veliki dron koji leti 1.000 kilometara na sati i ima domet od 3.500 kilometara.

Policija pustila dvoje privedenih zbog dronova na Getviku

LONDON - Dvije osobe uhapšene u vezi sa upadom dronova u prostor iznad londonskog aerodroma Getvik danas su puštene, bez podizanja optužbi.

U Londonu na terenu vojska i snajperisti, potraga za dronom

LONDON - Britanska policija rasporedila je danas snajperiste i poslala helikopter u sklopu potrage za operaterima dronova koji su nadlijetali drugi najveći aerodrom u zemlji, luku Gatvik, izazvavši obustavu saobraćaja.

Najčitanije